E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον επτά εκρηκτικοί μηχανισμοί

Σε πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ

Δημοσίευση 24/10/2018 | 20:48

Μπαράζ «τρομοδεμάτων» στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον επτά εκρηκτικοί μηχανισμοί

Για «ξεκάθαρη τρομοκρατική ενέργεια», στόχος της οποίας ήταν να πλήξει την ελευθεροτυπία και το σθένος των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, σε δηλώσεις του μετά το μπαράζ εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν σε ΜΜΕ, αλλά και στις οικίες των οικογενειών Κλίντον και Ομπάμα.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε σε όλο του το φάσμα εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αμερικανική Γερουσία κατήγγειλε σήμερα τις «ενέργειες εσωτερικής τρομοκρατίας» μετά την αποστολή ύποπτων δεμάτων στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν σήμερα» έγραψε ο Μιτς Μακόνελ σε ένα δελτίο τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασε επίσης την αποστολή αυτών των δεμάτων, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα να τρομοκρατήσουν δημόσια πρόσωπα» έγραψε στο Twitter.

Η αρχή φαίνεται να έγινε με την αποστολή εκρηκτικών στον Τζορτζ Σόρος, την Τρίτη. Ένα 24ωρο μετά, την Τετάρτη, ακολούθησε η αποστολή «εκρηκτικών φακέλων» στις οικίες της οικογένειας Κλίντον και Ομπάμα, καθώς και στο CNN, με αποδέκτη τον πρώην διευθυντή της CIA, καθώς και στα κτιριακά συγκροτήματα δύο ακόμα εφημερίδων στο Ντάλας και στη Φλόριντα. Στο δε CNN εντοπίστηκε και ένας φάκελος με ύποπτη λευκή σκόνη, ο οποίος εστάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάλυση.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε και ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Εκτός των παραπάνω, ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο Κουόμο είπε ότι "δεν θα εκπλαγεί" αν εντοπιστούν και άλλα τέτοια ύποπτα δέματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Ελλάδα 26.04.2024
Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιάννης Καλλιάνος: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους»

Ελλάδα 26.04.2024
«Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο»

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Ελλάδα 26.04.2024
Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Μαρουσάκης: Οι περιοχές που θα σημειωθούν βροχές τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Καιρός 26.04.2024
Η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Πάσχα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη