E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ο «Νικοφόρος Φωκάς» αντικαθίσταται

Δημοσίευση 22/10/2018 | 17:26

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ως έχει παραμένει η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ με το τουρκικό σκάφος Βarbaros να περιφέρεται στο τεμάχιο 4 αυτής. Σε σχηματισμό με το Barbaros, σύμφωνα με το σήμα που δίνουν στους δορυφόρους και απεικονίζεται στην ιστοσελίδα marinetraffic, πλέουν μαζί του τα δύο συνοδά σκάφη «Apollo Moon» και «TANUX-1». Από διακριτική απόσταση το συνοδεύουν φρεγάτες και υποβρύχια του τουρκικού στόλου.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες που μεταδίδει το news.gr από ελληνικής πλευράς επιβεβαιώθηκε πως η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» επιστρέφει και τη θέση της παίρνει η φρεγάτα «Σαλαμίς».

Πρόκειται για την νεότερη από τις φρεγάτες που διαθέτει ο ελληνικός στόλος και το οπλοστάσιό της είναι σαφώς πιο μεγάλων δυνατοτήτων καθώς διαθέτει 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx σε αντίθεση με το ένα της «Νικοφόρος Φωκάς», 8 πυραύλους κατά πλοίων Harpoon, 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) των οποίων η εμβέλεια ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα σε αντίθεση με τα 20 περίπου των πυραύλων της «Νικηφόρος Φωκάς», 2 τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mk32, εκτοξευτή αντιμέτρων και ανάλογο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Μπορεί δε να προξενήσει πονοκέφαλο σε αντίπαλα υποβρύχια καθώς μπορεί να μεταφέρει και να απογειώσει από το ελικοδρόμιο που διαθέτει ένα ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk με εξοπλισμό κατά υποβρυχίων αλλά και στόχων επιφανείας.

Είναι το τέταρτο πλοίο του τύπου αυτού, και το τρίτο που κατασκευάστηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Καθελκύστηκε στις 15 Μαΐου 1996 και η παράδοση του έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1998. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Ιανουάριο του 1999. Του ιδίου τύπου είναι οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ράγισε καρδιές ο παπα‑ΠΑΟΚ για τους 7 οπαδούς: «Όλους τους γνώριζα ‑ Μίλησα με τις οικογένειές τους ... »

Ελλάδα 28.01.2026
«Τώρα περισσότερο πρέπει να φωνάξει και να μιλήσει η σιωπή μας»

ΠΑΟΚ: «Έγιναν όλα με την προβλεπόμενη διαδικασία» είπε δικηγόρος της εταιρείας ενοικίασης βαν

Αθλητικά Νέα 28.01.2026
«Δεν χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα για να νοικιάσει κάποιος ένα βαν - Όσοι δηλώθηκαν ως οδηγοί ταυτοποιήθηκαν και είχαν δίπλωμα

Καιρός: KRISTIN το όνομα της νέας κακοκαιρίας ‑ Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Καιρός 28.01.2026
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Τέξας: Τρία αδέλφια έχασαν τη ζωή τους, αφού έπεσαν σε παγωμένη λίμνη

Κόσμος 28.01.2026
«Προσπάθησα να παλέψω για τη ζωή των παιδιών μου. Τα έβλεπα να πνίγονται και δεν μπορούσα να τα βοηθήσω», δήλωσε η μητέρα των τριών αγοριών

Γιατί οι οπαδοί επέλεξαν τη διαδρομή μέσω Ρουμανίας

Ελλάδα 28.01.2026
Διερευνώνται οι συνθήκες του τροχαίου με βαν οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Τα πρώτα λόγια στην κάμερα του Μάριου που σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα

Ελλάδα 28.01.2026
Έξι οπαδοί βρήκαν ακαριαίο θάνατο κι ένας υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του

ΔΥΠΑ: 160 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

Ελλάδα 28.01.2026
Τα 138 θα είναι δια ζώσης και τα 22 διαδικτυακά

«Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση», είπε τραυματίας σε γιατρό για το τρoχαίo

Ελλάδα 28.01.2026
Η σοβαρή μαρτυρία κάνει λόγο για πιθανό τεχνικό πρόβλημα στο όχημα που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Και δεύτερη «αρμάδα» στέλνει ο Τραμπ στο Ιράν: «Ελπίζω ότι θα κάνουν συμφωνία»

Κόσμος 28.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε τη Δευτέρα, πως το Ιράν επιδιώκει διπλωματική λύση όσο αφορά τις εντάσεις με τις ΗΠΑ