E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ο «Νικοφόρος Φωκάς» αντικαθίσταται

Δημοσίευση 22/10/2018 | 17:26

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ως έχει παραμένει η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ με το τουρκικό σκάφος Βarbaros να περιφέρεται στο τεμάχιο 4 αυτής. Σε σχηματισμό με το Barbaros, σύμφωνα με το σήμα που δίνουν στους δορυφόρους και απεικονίζεται στην ιστοσελίδα marinetraffic, πλέουν μαζί του τα δύο συνοδά σκάφη «Apollo Moon» και «TANUX-1». Από διακριτική απόσταση το συνοδεύουν φρεγάτες και υποβρύχια του τουρκικού στόλου.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες που μεταδίδει το news.gr από ελληνικής πλευράς επιβεβαιώθηκε πως η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» επιστρέφει και τη θέση της παίρνει η φρεγάτα «Σαλαμίς».

Πρόκειται για την νεότερη από τις φρεγάτες που διαθέτει ο ελληνικός στόλος και το οπλοστάσιό της είναι σαφώς πιο μεγάλων δυνατοτήτων καθώς διαθέτει 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx σε αντίθεση με το ένα της «Νικοφόρος Φωκάς», 8 πυραύλους κατά πλοίων Harpoon, 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) των οποίων η εμβέλεια ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα σε αντίθεση με τα 20 περίπου των πυραύλων της «Νικηφόρος Φωκάς», 2 τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mk32, εκτοξευτή αντιμέτρων και ανάλογο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Μπορεί δε να προξενήσει πονοκέφαλο σε αντίπαλα υποβρύχια καθώς μπορεί να μεταφέρει και να απογειώσει από το ελικοδρόμιο που διαθέτει ένα ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk με εξοπλισμό κατά υποβρυχίων αλλά και στόχων επιφανείας.

Είναι το τέταρτο πλοίο του τύπου αυτού, και το τρίτο που κατασκευάστηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Καθελκύστηκε στις 15 Μαΐου 1996 και η παράδοση του έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1998. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Ιανουάριο του 1999. Του ιδίου τύπου είναι οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο δείχνει φορτηγατζή να οδηγεί ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο

Κόσμος 27.02.2026
Δεν μπορούσε να διαβάσει τις πινακίδες

Φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν ότι τους ξεγύμνωσαν αστυνομικοί

Ελλάδα 27.02.2026
Συλληφθείσα φοιτήτρια κατήγγειλε ότι, μετά την προσαγωγή τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί «υποχρέωσαν τα αγόρια να βγάλουν τα εσώρουχα και να σκύψουν και τα κορίτσια να βγάλουν το παντελόνι τους»

Βρέφος με μηνιγγίτιδα στη Ζάκυνθο: «Δεν θα μου πείτε πότε θα έρθω» ‑ Νέες μαρτυρίες για την παιδίατρο

Ελλάδα 27.02.2026
Υπάρχουν και άλλοι γονείς που στο παρελθόν είχαν εκφράσει σοβαρά παράπονα για τη συμπεριφορά της ίδιας γιατρού

Λέρος: Θύμα συστηματικής κακοποίησης από τον πατέρα του ο 18χρονος ‑ Τον χτυπούσε με σφυρί

Ελλάδα 27.02.2026
Υπήρχε αναφορά και στο Χαμόγελο του Παιδιού για την κακοποίηση

Ασλανίδης για βίντεο Καρυστιανού για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη: «Όσοι γονείς το είδαν σοκαρίστηκαν»

Ελλάδα 27.02.2026
«Η γυναίκα μου έκλαιγε, είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών

Λουτράκι: Νεκρός 17χρονος από μαχαιριές, τραυματίας ακόμη ένας νεαρός

Ελλάδα 27.02.2026
Ένας 19χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι - Εκτιμάται ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ τους

Ξεναγός συνελήφθη μετά από βίντεο που τον δείχνει να βεβηλώνει 4.000 ετών πυραμίδα στη Σακκάρα της Αιγύπτου

Κόσμος 27.02.2026
Τέθηκε προσωρινά σε αναστολή εργασίας και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή και περισσότερο

Ανοίγει η βεντάλια των φοροελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες

Οικονομία 27.02.2026
Στο 30% η μείωση του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για τους πωλητές λαϊκών αγορών - Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις και ποιοι βγαίνουν εκτός τεκμαρτού εισοδήματος

Λέρος: 18χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον 50χρονο πατέρα του

Ελλάδα 27.02.2026
O 50χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο συνεργείο του

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Τουρκία με νέα επιστολή στον ΟΗΕ ‑ Πώς απαντά η Αθήνα

Κόσμος 27.02.2026
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η Αγκυρα πέντε ημέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν