E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ο «Νικοφόρος Φωκάς» αντικαθίσταται

Δημοσίευση 22/10/2018 | 17:26

Την καλύτερη φρεγάτα της στέλνει η Ελλάδα απέναντι στο Barbaros

Ως έχει παραμένει η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ με το τουρκικό σκάφος Βarbaros να περιφέρεται στο τεμάχιο 4 αυτής. Σε σχηματισμό με το Barbaros, σύμφωνα με το σήμα που δίνουν στους δορυφόρους και απεικονίζεται στην ιστοσελίδα marinetraffic, πλέουν μαζί του τα δύο συνοδά σκάφη «Apollo Moon» και «TANUX-1». Από διακριτική απόσταση το συνοδεύουν φρεγάτες και υποβρύχια του τουρκικού στόλου.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες που μεταδίδει το news.gr από ελληνικής πλευράς επιβεβαιώθηκε πως η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» επιστρέφει και τη θέση της παίρνει η φρεγάτα «Σαλαμίς».

Πρόκειται για την νεότερη από τις φρεγάτες που διαθέτει ο ελληνικός στόλος και το οπλοστάσιό της είναι σαφώς πιο μεγάλων δυνατοτήτων καθώς διαθέτει 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx σε αντίθεση με το ένα της «Νικοφόρος Φωκάς», 8 πυραύλους κατά πλοίων Harpoon, 16 αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) των οποίων η εμβέλεια ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα σε αντίθεση με τα 20 περίπου των πυραύλων της «Νικηφόρος Φωκάς», 2 τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mk32, εκτοξευτή αντιμέτρων και ανάλογο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Μπορεί δε να προξενήσει πονοκέφαλο σε αντίπαλα υποβρύχια καθώς μπορεί να μεταφέρει και να απογειώσει από το ελικοδρόμιο που διαθέτει ένα ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk με εξοπλισμό κατά υποβρυχίων αλλά και στόχων επιφανείας.

Είναι το τέταρτο πλοίο του τύπου αυτού, και το τρίτο που κατασκευάστηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Καθελκύστηκε στις 15 Μαΐου 1996 και η παράδοση του έγινε στις 16 Δεκεμβρίου 1998. Παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό τον Ιανουάριο του 1999. Του ιδίου τύπου είναι οι φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»

Νέες ταυτότητες: Τι κοστίζουν, πώς κλείνετε ραντεβού και πότε παύουν να ισχύουν οι παλιές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από τον Αύγουστο του 2026 οι παραδοσιακές «μπλε» ταυτότητες δεν θα γίνονται δεκτές ως ταξιδιωτικά έγγραφα - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε