E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Yeni Safak: Πρώτα έκοψαν τα δάχτυλα του Κασόγκι και μετά τον αποκεφάλισαν

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Δημοσίευση 17/10/2018 | 12:18

Yeni Safak: Πρώτα έκοψαν τα δάχτυλα του Κασόγκι και μετά τον αποκεφάλισαν

Σε νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στους χώρους του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Επικαλούμενη πρόσβαση στα ηχητικά ντοκουμέντα από τη στιγμή της δολοφονίας του Κασόγκι η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι εκτελεστές πρώτα έκοψαν τα δάχτυλα του Κασόγκι και στη συνέχεια τον αποκεφάλισαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο σαουδάραβας πρόξενος Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μού δημιουργήσετε προβλήματα».

Σε αυτό ένα πρόσωπο απαντά: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Middle Easte Eye με επίκληση των ίδιων ηχητικών ντοκουμέντων από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι. Σύμφωνα με αυτό ο διαμελίστηκε όσο ήταν ακόμα ζωντανός σε μια εκτέλεση διάρκειας επτά λεπτών. Κατά την ίδια πηγή στο ηχητικό ακούγονται οι τελευταίες κραυγές του Κασόγκι πριν να του γίνει ένεση με κάποια άγνωστη ουσία.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal σε δικό της ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο γραφειό του Σαουδάραβα προξένου αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια ναρκώθηκε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ηχητικό ακούγεται μια φωνή να καλεί τον πρόξενο να φύγει από το δωμάτιο με μια άλλη φωνή την οποία Τούρκοι έχουν αναγνωρίζει ως τον ειδικό στην ιατροδικαστική από τη Σαουδική Αραβία Σαλάχ αλ Ταμπίκι να συστήνει σε όσους είναι παρόντες να βάλουν μουσική ενώ αυτός θα κάνει κομμάτα το άψυχο κορμί του δημοσιογράφου.

Από την πλευρά της η Washington Post δημοσίευσε τα σκαναρισμένα διαβατήρια επτά ατόμων που ήταν μέλη της 15μελούς ομάδας η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ, ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου με δύο lear jet. Η εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι οι φωτογραφίες της δόθηκαν απο Τούρκους αξιωματούχους αλλά «θόλωσε» τεχνικά τα πρόσωπα και δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους, επειδή οι ρεπόρτερ της δεν έχουν επιβεβαιώσει τις ταυτότητες των επτά.

Απαντήσεις για την υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ αναζητά εντωμεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Ριάντ την Τρίτη, το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στην Τουρκία όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews 03.06.2026
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα