E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας για τη διαχείριση των κονδυλίων στο μεταναστευτικό

Δικαστική διερεύνηση για το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων

Δημοσίευση 8/10/2018 | 15:33

Εισαγγελέας για τη διαχείριση των κονδυλίων στο μεταναστευτικό

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο είναι ήδη η με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην χώρα μας.
Ειδικότερα, την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Ήδη, η Μαριάννα Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία μεταξύ των άλλων, περιέχουν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Σε αυτή ο αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπήρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Μάλιστα, παρακινούσε τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Ελληνικές αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα: «Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς», ανέφερε. «Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή».

Απάντηση Βίτσα

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Όμως, απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» αλλά και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ στους Ιρανούς: «Έρχεται βοήθεια – Οι δολοφόνοι και οι βασανιστές σας θα το πληρώσουν ακριβά»

Κόσμος 13.01.2026
Συνεδριάζει αργότερα σήμερα η ομάδα Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, πληροφορίες για ανάλογη σύσκεψη και στο Ισραήλ

Ισπανία: Εικόνες ντροπής σε αγώνα ακαδημιών, ξύλο μεταξύ των παικτών και εισβολή στο γήπεδο από τις μητέρες τους

Κόσμος 13.01.2026
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα της 4ης κατηγορίας νέων (!) στην Γρανάδα, με συμπλοκή των ποδοσφαιριστών, στην οποία ενεπλάκησαν και οι μητέρες τους

Πέθανε η κόρη της Γεωργίας Βασιλειάδου, Φωτεινή

Ελλάδα 13.01.2026
Η τραγωδία που την σημάδεψε

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου

Ελλάδα 13.01.2026
Συνολικά 25 εκπρόσωποι από τα μπλόκα και τις οργανώσεις που έχουν ταχθεί υπέρ της συνέχισης του διαλόγου θα λάβουν μέρος

Δύο ελληνόκτητα τάνκερ δέχθηκαν επίθεση με drones στη Μαύρη Θάλασσα

Ελλάδα 13.01.2026
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για την επίθεση

Στο 2,6% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των τροφίμων

Οικονομία 13.01.2026
Με ρυθμό 3,6% κινήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων

Ο τιμοκατάλογος της φρίκης: Πώς ανθρώπινα μέλη πωλούνται νόμιμα για χιλιάδες ευρώ στις Ηνωμένες Πολιτείες

Κόσμος 13.01.2026
Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπεται η αποκόμιση κέρδους από την παροχή σορών χωρίς άδεια

Η Κίνα παρουσίασε το πρώτο «σεληνιακό ρολόι» στον κόσμο

Tech + Science 13.01.2026
Η χρονομέτρηση στη Σελήνη παύει να είναι θεωρητικό ζήτημα

Ένας σπουδαίος δάσκαλος: Το Σάββατο απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας, τη Δευτέρα τον αποθέωσε το σχολείο

Αθλητικά Νέα 13.01.2026
Με την επιστροφή του στην τάξη, γνώρισε την αποθέωση από τους μαθητές του

«Η μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία του Ιράν»: Αναφορές για οργανωμένες δολοφονίες πολιτών με εντολή Χαμενεΐ

Κόσμος 13.01.2026
Δολοφονίες πολιτών το διήμερο 8 και 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο Iran International

Ξεκινά σήμερα η εκδίκαση της έφεση της Μαρίν Λεπέν – Κρίνεται το πολιτικό της μέλλον

Κόσμος 13.01.2026
Στο εδώλιο σήμερα για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης

Τζαν Γιαμάν: «Ο τουρκικός τύπος μου φέρεται πάντα άσχημα» ‑ Αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός ηθοποιός

Κόσμος 13.01.2026
Η πρώτη ανάρτηση μετά τη σύλληψή του «Φτερωτού Θεού» στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά