E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελέας για τη διαχείριση των κονδυλίων στο μεταναστευτικό

Δικαστική διερεύνηση για το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων

Δημοσίευση 8/10/2018 | 15:33

Εισαγγελέας για τη διαχείριση των κονδυλίων στο μεταναστευτικό

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο είναι ήδη η με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην χώρα μας.
Ειδικότερα, την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Ελλάδα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Ήδη, η Μαριάννα Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία μεταξύ των άλλων, περιέχουν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Σε αυτή ο αντιστράτηγος ε.α. που διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), παραδέχτηκε πως υπήρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Μάλιστα, παρακινούσε τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Ελληνικές αρχές και τους Εισαγγελείς να αναζητήσουν στοιχεία και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα: «Έχει χαθεί ο έλεγχος και είναι ώρα να παρέμβουν εισαγγελείς», ανέφερε. «Εκείνοι είναι που θα δουν, αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή».

Απάντηση Βίτσα

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Όμως, απάντηση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδωσε ο αντιστράτηγος προκαλώντας τον να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με τον ισχυρισμό του περί «αδυναμίας ανταπόκρισης στα καθήκοντά μου» αλλά και ποιο σημείο από τις καταγγελίες του είναι αναληθές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξέγερση κατά των μουλάδων στο Ιράν: Μεγάλες διαδηλώσεις ‑ Xωρίς Ίντερνετ η χώρα

Κόσμος 08.01.2026
Τουλάχιστον 45 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, λέει ΜΚΟ

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Ελλάδα 08.01.2026
Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Ελλάδα 08.01.2026
Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Κόσμος 08.01.2026
Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Μερτς: Η Ευρώπη να αυξήσει το κόστος του πολέμου για την Ρωσία ‑ Τι είπε ο Ζελένσκι

Κόσμος 08.01.2026
Έτοιμο για οριστικοποίηση το έγγραφο με τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Κόσμος 08.01.2026
Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου

Κόσμος 08.01.2026
Προϊόν λάσπης, απαντά η Λευκωσία

Αγρίνιο: Ανδρας εισέβαλλε στο γραφείο του δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

Ελλάδα 08.01.2026
Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον άνδρα που εκτός από φραστικά του επιτέθηκε με μια ομπρέλα

Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του

Κόσμος 08.01.2026
Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Ελλάδα 08.01.2026
Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Τραγωδία στην Κορινθία με δύο νεκρά παιδιά

Ελλάδα 08.01.2026
Η στιγμή που το αυτοκίνητο μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα σε βενζινάδικο και καρφώνεται στο σπίτι