E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή

Το κουτί με τα 60.000 ευρώ είχε μόνο αποκόμματα εφημερίδων

Δημοσίευση 5/10/2018 | 12:47

Στα χέρια της αστυνομίας ο απατεώνας που κορόιδεψε τον Λευτέρη Πανταζή

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 61χρονος που κατάφερε να εξαπατήσει πολίτες, ανάμεσα τους και τον γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Παντάζη και να τους αρπάξει χρήματα.

Η παγίδα με το κουτί των 60.000 ευρώ

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς είχε προσεγγίσει τον Λευτέρη Πανταζή με την πρόφαση όταν έχει επαφές με ιδρύματα, την Εκκλησία και πως συχνά έκανε δωρεές. Μάλιστα για να τον πείσει του είχε δώσει ένα κουτί (κλειδωμένο) και του είχε πει πως μέσα είχε 60.000 ευρώ, χρήματα που θα τα έκανε δωρεά σε κάποιο ίδρυμα στην Κρήτη. Μάλιστα του είχε πει να πάνε παρέα. Ο επιτήδειος ζήτησε από τον Λευτέρη Πανταζή να κρατήσει το κουτί (μικρό χρηματοκιβώτιο) και να το κρύψει στο χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα για να γίνει και πιο πιστευτός πριν του το δώσει έκανε πως έβαλε μέσα μία ακόμη δεσμίδα με ευρώ.
Αρχικά ο τραγουδιστής ήταν επιφυλακτικός, ωστόσο στη συνέχεια πείστηκε και πήρε το κουτί. Λίγες ημέρες μετά ο επιτήδειος κατάφερε και έπεισε τον Λευτέρη Πανταζή να του δώσει 60.000 ευρώ προκειμένου εκείνος να τα βάλει σε μία ευκαιριακή χρηματιστηριακή επένδυση. Μάλιστα για να διώξει κάθε υποψία από τον τραγουδιστή του είπε «αν τα χάσουμε, άνοιξε το κουί με τις 60.000 ευρώ και πάρτα».

Τελικά ο επιτήδειος εξαφανίστηκε και όταν ο Λευτέρης Πανταζής τον έψαξε και δεν τον βρήκε αποφάσισε να ανοίξει το κουτί. Τότε με έκπληξη διαπίστωσε πως αντί για χαρτονομίσματα, το κουτί περιείχε αποκόμματα από εφημερίδες. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής πήγε για καταγγελία στην Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο (2) άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη αλλοδαπή, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο (2) χρηματοκιβώτια, ένας (1) χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Ελλάδα 02.01.2026
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Ελλάδα 02.01.2026
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων