E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στους 1407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά

Δημοσίευση 3/10/2018 | 11:49

Στους 1407 οι νεκροί από τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία

Σε 1.407 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη νήσο Σουλαουέζι στην Ινδονησία. Η υπηρεσία διαχείρισης εθνικών καταστροφών, που έδωσε στη δημοσιότητα τον νέο απολογισμό, ανακοίνωσε επίσης πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε σεισμός 7,5 βαθμών Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε τσουνάμι ύψους 6 μέτρων που αφάνισε την μικρή πόλη του Πάλου στη δυτική ακτή του Σουλαουέζι, όπου ζουν 350.000 άνθρωποι. Έχει επίσης προκαλέσει τον εκτοπισμό 61.867 ανθρώπων.   Αν και η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να φτάνει, οι επιζώντες εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τη δίψα. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό είναι σπάνια. Και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη με τραυματίες.   

Τα σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων και του εύρους των ίδιων των ζημιών. Ο στρατός της Ινδονησίας είναι αυτός που διευθύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, όμως έπειτα από έκκληση του Ινδονήσιου προέδρου, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν στείλει ομάδες επί του πεδίου.   

Πέντε ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι, μονάχα τρεις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa στην Πάλου. Οι διασώστες έχουν ανασύρει επίσης εννέα σορούς. Περίπου 50 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν εντός του οκταώροφου κτιρίου την ώρα της τραγωδίας.  Με τη βοήθεια συσκευών ανίχνευσης ήχου οι ομάδες έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν οποιονδήποτε ήχο που πιθανόν προέρχεται από εγκλωβισμένους επιζώντες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές