E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρει ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ: Έχω σκοτώσει πολλούς ανθρώπους

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη για την δράση του στην διάρκεια του εμφυλίου

Δημοσίευση 2/10/2018 | 19:45

Σοκάρει ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ: Έχω σκοτώσει πολλούς ανθρώπους

Ο Μπρους Γκρόμπελαρ βίωσε την αποθέωση μέσα από το ποδόσφαιρο, αλλά και τον πόνο, την οργή και τον εφιάλτη του πολέμου. Μέσα από τη συνέντευξή του στον Guardian ο Γκρόμπελαρ σε μια παραδοχή - σοκ τόνισε πως έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην πατρίδα του.

Μάλιστα, η τοποθέτησή του αυτή συνοδεύτηκε κι από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο πρώτην γκολκίπερ της Λίβερπουλ σε ηλικία μόλις 18 ετών αναγκάστηκε να προσφέρει τις στρατιωτικές του υπηρεσίες για τη χώρα του (νυν Ζιμπάμπουε, πρώην Ροδεσία) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ηταν... κυνηγός, εντόπιζε τα ίχνη των αντικυβερνητικών στρατιωτών του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γι αυτό και τον αποκαλούσαν «άνθρωπο της ζούγκλας». Ο εμφύλιος πόλεμος στη Ροδεσία προκάλεσε τον θάνατο 30.000 ανθρώπων...

«Την πρώτη φορά είχε νυχτώσει. Και είναι αλήθεια πως δε βλέπεις καθαρά και και πολλά πράγματα. Ακούς μόνο και διακρίνεις σκιές. Επειτα ξεκινούν οι πυροβολισμοί, υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Κι όταν τελικά η μάχη σταματά, βλέπεις γύρω σου σώματα, άλλα άψυχα, άλλα σοβαρά τραυματισμένα. Βγάζεις τα σωθικά σου.

Bruce-Grobbelaar-Life-In-A-Jungle

Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στη διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω όσο καλύτερα μπορώ την κάθε ημέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν, αυτό τον εφιάλτη. Ήταν ανατριχιαστικό. Θυμάμαι υπήρχε κάποιος που έκοβε τα αυτιά όσων σκότωνε. Το έκανε για να εκδικηθεί, για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί μέλη της οικογένειας του. Με φώναζαν άνθρωπο της ζούγκλας».

Ο Γκρόμπελαρ κατάφερε με τη βοήθεια του ποδοσφαίρου να ξεπεράσει το σκοτεινό του παρελθόν, αν και παραδέχθηκε πως το τραγικό σκηνικό στο Χέιζελ ήταν χειρότερο από τον πόλεμο « Το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που με κράτησε μακριά από τις μαύρες σκέψεις του πολέμου. Το Χέιζελ ήταν χειρότερο από τον πόλεμο. Στο Χέιζελ άκουγες τα πάντα να καταρρέουν και μετά... πτώματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε σε διακοπές στην Κύπρο και οι γιατροί παρέδωσαν το σώμα του χωρίς την καρδιά

Κόσμος 01.12.2025
Ο 76χρονος Μάικλ Γκρέιλι, κατέρρευσε εξαιτίας κράμπας στο πόδι

Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική και στο ύψος των Μαλγάρων: Ένταση με οδηγούς, δείτε πού υπάρχουν μπλόκα

Ελλάδα 01.12.2025
Κλειστή από χθες η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Νίκαια Λάρισας και ο Ε65

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στον Κηφισό από τις 07:00 έως τις 10:00 συζητά το υπουργείο Μεταφορών

Ελλάδα 01.12.2025
«Αυτή την περίοδο μετράμε ήδη με drones την ακριβή αποτύπωση αυτού του προβλήματος»

Απεργία 3/12: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ελλάδα 01.12.2025
Νέες συγκεντρώσεις ενώ συνεχίζονται και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας

Ελλάδα 01.12.2025
Η ευλογιά ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή

Δικηγόρος για τη 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της στη Σαλαμίνα: «Απειλούσε εμένα, τα παιδιά μου»

Ελλάδα 01.12.2025
Τα «ανθρωποειδή που ενδύονται τον μανδύα του ηθικού ανθρώπου στο διαδίκτυο, είναι ακραία επικίνδυνες προσωπικότητες που κρύβουν το τέρας που ζει μέσα τους»

Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ελλάδα 01.12.2025
Οι Αρχές σπεύδουν στο σημείο για τις απαραίτητες ενέργειες

Έρχονται τα ρομπότ που λένε τα… κάλαντα στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.12.2025
Τα ρομπότ θα είναι έτοιμα και για την Πρωτοχρονιά, αφού γίνονται ήδη δοκιμές