E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρει ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ: Έχω σκοτώσει πολλούς ανθρώπους

Η ανατριχιαστική αποκάλυψη για την δράση του στην διάρκεια του εμφυλίου

Δημοσίευση 2/10/2018 | 19:45

Σοκάρει ο πρώην τερματοφύλακας της Λίβερπουλ: Έχω σκοτώσει πολλούς ανθρώπους

Ο Μπρους Γκρόμπελαρ βίωσε την αποθέωση μέσα από το ποδόσφαιρο, αλλά και τον πόνο, την οργή και τον εφιάλτη του πολέμου. Μέσα από τη συνέντευξή του στον Guardian ο Γκρόμπελαρ σε μια παραδοχή - σοκ τόνισε πως έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην πατρίδα του.

Μάλιστα, η τοποθέτησή του αυτή συνοδεύτηκε κι από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο πρώτην γκολκίπερ της Λίβερπουλ σε ηλικία μόλις 18 ετών αναγκάστηκε να προσφέρει τις στρατιωτικές του υπηρεσίες για τη χώρα του (νυν Ζιμπάμπουε, πρώην Ροδεσία) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ηταν... κυνηγός, εντόπιζε τα ίχνη των αντικυβερνητικών στρατιωτών του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, γι αυτό και τον αποκαλούσαν «άνθρωπο της ζούγκλας». Ο εμφύλιος πόλεμος στη Ροδεσία προκάλεσε τον θάνατο 30.000 ανθρώπων...

«Την πρώτη φορά είχε νυχτώσει. Και είναι αλήθεια πως δε βλέπεις καθαρά και και πολλά πράγματα. Ακούς μόνο και διακρίνεις σκιές. Επειτα ξεκινούν οι πυροβολισμοί, υπάρχει ανταλλαγή πυρών. Κι όταν τελικά η μάχη σταματά, βλέπεις γύρω σου σώματα, άλλα άψυχα, άλλα σοβαρά τραυματισμένα. Βγάζεις τα σωθικά σου.

Bruce-Grobbelaar-Life-In-A-Jungle

Δεν μπορώ να πω πόσους ανθρώπους σκότωσα στη διάρκεια των συγκρούσεων. Σκότωσα πάντως πολλούς. Γι’ αυτό και θέλω να ζω όσο καλύτερα μπορώ την κάθε ημέρα. Μετανιώνω γι’ αυτά που έγιναν, γι’ αυτά που έκανα, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να γυρίσω πίσω το χρόνο. Πολλοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία γιατί δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν αυτά που έζησαν, αυτό τον εφιάλτη. Ήταν ανατριχιαστικό. Θυμάμαι υπήρχε κάποιος που έκοβε τα αυτιά όσων σκότωνε. Το έκανε για να εκδικηθεί, για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί μέλη της οικογένειας του. Με φώναζαν άνθρωπο της ζούγκλας».

Ο Γκρόμπελαρ κατάφερε με τη βοήθεια του ποδοσφαίρου να ξεπεράσει το σκοτεινό του παρελθόν, αν και παραδέχθηκε πως το τραγικό σκηνικό στο Χέιζελ ήταν χειρότερο από τον πόλεμο « Το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που με κράτησε μακριά από τις μαύρες σκέψεις του πολέμου. Το Χέιζελ ήταν χειρότερο από τον πόλεμο. Στο Χέιζελ άκουγες τα πάντα να καταρρέουν και μετά... πτώματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963

Ελλάδα Χτες
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές

Ελλάδα Χτες
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ο Σαλάχ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αιγύπτιος επιθετικός με βίντεο που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε το οριστικό του τέλος από τους «κόκκινους»

Σίριαλ η κόντρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς: Παρέμβαση υπέρ του από την Ένωση Παικτών του NBA

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν συμφωνεί να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν