E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Τι καταθέτει ο πατέρας της άτυχης 15χρονης

Δημοσίευση 26/9/2018 | 16:45

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Η Νατάσα Έντναν-Λέιπερουζ ταξίδευε με τον πατέρα της και μια φίλη της από το Λονδίνο για τη Νίκαια όταν κατέρρευσε στη διάρκεια της πτήσης με την British Airways στις 17 Ιουλίου του 2016.

Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες εν πτήσει και στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση αλλά την ίδια μέρα της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες ανάνηψης.

Ο πατέρας κατέθεσε την Δευτέρα ενώπιον ειδικού δικαστηρίου του Λονδίνου (Σ.τ.Σ: coroner’s court, ένα δικαστήριο όπου ιατροδικαστές διερευνούν, συχνά συνεπικουρούμενοι από σώμα ενόρκων, τα αίτια βίαιων, μη φυσικών και ύποπτων θανάτων ή αιφνίδιων θανάτων άγνωστης αιτιολογίας) ότι λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο και αφού η κόρη του διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του σάντουιτς και έπειτα ζήτησε και από τον πατέρα της να το ελέγξει ο ίδιος, η 15χρονη έφαγε μια μπαγκέτα με αγκινάρα, ελιές και ταπενάντ (Σ.τ.Σ: μια συνταγή με προέλευση τη νότια Γαλλία–πολτός που συνήθως αποτελείται από ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο και συχνά αντζούγιες), που αγόρασε από ένα Pret a Manger στον Τερματικό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου.

Τι αναφέρει ο πατέρας
Όπως κατέθεσε ο ίδιος, η κόρη του εμφάνισε κνησμό τρία λεπτά μετά την κατανάλωση του σάντουιτς, πήρε ένα φάρμακο για τις αλλεργίες αλλά όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο επανήλθε το σύμπτωμα και έτσι πήρε και πάλι φάρμακο. Αργότερα εμφάνισε εξανθήματα στο σώμα της και στη συνέχεια δύσπνοια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Το σάντουιτς περιείχε σπόρους σουσαμιού, αλλά αυτό δεν αναγραφόταν ως αλλεργιογόνο στη λίστα με τα συστατικά. Εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε ότι δεν είναι η πολιτική της να αναγράφει τα συστατικά στις συσκευασίες, αλλά μόνο στα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα και σε κάθε ταμείο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος υποστήριξε ότι έπειτα από αυτοψία στο κατάστημα δεν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στα σημεία εκείνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα