E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Τι καταθέτει ο πατέρας της άτυχης 15χρονης

Δημοσίευση 26/9/2018 | 16:45

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Η Νατάσα Έντναν-Λέιπερουζ ταξίδευε με τον πατέρα της και μια φίλη της από το Λονδίνο για τη Νίκαια όταν κατέρρευσε στη διάρκεια της πτήσης με την British Airways στις 17 Ιουλίου του 2016.

Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες εν πτήσει και στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση αλλά την ίδια μέρα της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες ανάνηψης.

Ο πατέρας κατέθεσε την Δευτέρα ενώπιον ειδικού δικαστηρίου του Λονδίνου (Σ.τ.Σ: coroner’s court, ένα δικαστήριο όπου ιατροδικαστές διερευνούν, συχνά συνεπικουρούμενοι από σώμα ενόρκων, τα αίτια βίαιων, μη φυσικών και ύποπτων θανάτων ή αιφνίδιων θανάτων άγνωστης αιτιολογίας) ότι λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο και αφού η κόρη του διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του σάντουιτς και έπειτα ζήτησε και από τον πατέρα της να το ελέγξει ο ίδιος, η 15χρονη έφαγε μια μπαγκέτα με αγκινάρα, ελιές και ταπενάντ (Σ.τ.Σ: μια συνταγή με προέλευση τη νότια Γαλλία–πολτός που συνήθως αποτελείται από ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο και συχνά αντζούγιες), που αγόρασε από ένα Pret a Manger στον Τερματικό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου.

Τι αναφέρει ο πατέρας
Όπως κατέθεσε ο ίδιος, η κόρη του εμφάνισε κνησμό τρία λεπτά μετά την κατανάλωση του σάντουιτς, πήρε ένα φάρμακο για τις αλλεργίες αλλά όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο επανήλθε το σύμπτωμα και έτσι πήρε και πάλι φάρμακο. Αργότερα εμφάνισε εξανθήματα στο σώμα της και στη συνέχεια δύσπνοια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Το σάντουιτς περιείχε σπόρους σουσαμιού, αλλά αυτό δεν αναγραφόταν ως αλλεργιογόνο στη λίστα με τα συστατικά. Εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε ότι δεν είναι η πολιτική της να αναγράφει τα συστατικά στις συσκευασίες, αλλά μόνο στα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα και σε κάθε ταμείο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος υποστήριξε ότι έπειτα από αυτοψία στο κατάστημα δεν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στα σημεία εκείνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.