E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Τι καταθέτει ο πατέρας της άτυχης 15χρονης

Δημοσίευση 26/9/2018 | 16:45

Έφαγε σάντουιτς από γνωστή αλυσίδα και πέθανε

Η Νατάσα Έντναν-Λέιπερουζ ταξίδευε με τον πατέρα της και μια φίλη της από το Λονδίνο για τη Νίκαια όταν κατέρρευσε στη διάρκεια της πτήσης με την British Airways στις 17 Ιουλίου του 2016.

Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες εν πτήσει και στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση αλλά την ίδια μέρα της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες ανάνηψης.

Ο πατέρας κατέθεσε την Δευτέρα ενώπιον ειδικού δικαστηρίου του Λονδίνου (Σ.τ.Σ: coroner’s court, ένα δικαστήριο όπου ιατροδικαστές διερευνούν, συχνά συνεπικουρούμενοι από σώμα ενόρκων, τα αίτια βίαιων, μη φυσικών και ύποπτων θανάτων ή αιφνίδιων θανάτων άγνωστης αιτιολογίας) ότι λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο και αφού η κόρη του διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του σάντουιτς και έπειτα ζήτησε και από τον πατέρα της να το ελέγξει ο ίδιος, η 15χρονη έφαγε μια μπαγκέτα με αγκινάρα, ελιές και ταπενάντ (Σ.τ.Σ: μια συνταγή με προέλευση τη νότια Γαλλία–πολτός που συνήθως αποτελείται από ελιές, κάπαρη, ελαιόλαδο και συχνά αντζούγιες), που αγόρασε από ένα Pret a Manger στον Τερματικό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου.

Τι αναφέρει ο πατέρας
Όπως κατέθεσε ο ίδιος, η κόρη του εμφάνισε κνησμό τρία λεπτά μετά την κατανάλωση του σάντουιτς, πήρε ένα φάρμακο για τις αλλεργίες αλλά όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο επανήλθε το σύμπτωμα και έτσι πήρε και πάλι φάρμακο. Αργότερα εμφάνισε εξανθήματα στο σώμα της και στη συνέχεια δύσπνοια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Το σάντουιτς περιείχε σπόρους σουσαμιού, αλλά αυτό δεν αναγραφόταν ως αλλεργιογόνο στη λίστα με τα συστατικά. Εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε ότι δεν είναι η πολιτική της να αναγράφει τα συστατικά στις συσκευασίες, αλλά μόνο στα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα και σε κάθε ταμείο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος υποστήριξε ότι έπειτα από αυτοψία στο κατάστημα δεν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στα σημεία εκείνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Τρόμος για τουρίστες στο Κάπρι: Η βάρκα τους κόντεψε να βυθιστεί στη Γαλάζια Σπηλιά ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Βίντεο καταγράφει τη δραματική διάσωση του ζευγαριού

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο»

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη.

Η Αρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο νεαρός επιθετικός είναι και με τη βούλα παίκτης των Λονδρέζων στην ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιρστή - «Χρειάζομαι χρόνο για να συνειδητοποιήσω τη μεταγραφή μου, αλλά είμαι πάντα πεινασμένος για γκολ», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζόλης