E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ράβδισαν δημόσια δύο γυναίκες για απόπειρα λεσβιακού σeξ στη Μαλαισία

Οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν από θρησκευτικό δικαστήριο

Δημοσίευση 3/9/2018 | 20:49

Ράβδισαν δημόσια δύο γυναίκες για απόπειρα λεσβιακού σeξ στη Μαλαισία

Τον δημόσιο εξευτελισμό βίωσαν δύο γυναίκες στη Μαλαισία, που καταδικάστηκαν με την κατηγορία της απόπειρας λεσβιακής ερωτικής πράξης.

Το ανώτατο θρησκευτικό δικαστήριο της πολιτείας Τερεγνανού, καταδίκασε τις δύο γυναίκες, Μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, ηλικίας 22 και 32 ετών σε δημόσιο ραβδισμό έξι φορές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταδίκη στην συγκεκριμένη πολιτεία για ομοφυλοφιλικές σχέσεις και ο πρώτος δημόσιος ραβδισμός.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν με τεράστια οργή, ενώ η οργάνωση «Women's Aid» ανέφερε στο Reuters ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι παράνομη, τόσο από το νόμο της πολιτείας, όσο και από τους θρησκευτικούς νόμους.

Στην τιμωρία βρίσκονταν μπροστά πάνω από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της τιμωρίας, λέγοντας στο Reuters ότι δεν είχε στόχο να βασανίσει ή να πληγώσει τις γυναίκες, αλλά να δώσει ένα μάθημα στην κοινωνία.

Οι δύο γυναίκες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν τον Απρίλιο, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο σε δημόσια πλατεία.Τον τελευταίο μήνα δήλωσαν ένοχες για παραβίαση των ισλαμικών νόμων και καταδικάστηκαν σε ραβδισμό και σε πρόστιμο.

«Οι σεξουαλικές πράξεις ανάμεσα σε δύο ενήλικες που συναινούν δεν θα πρέπει να ποινικοποιούνται», αναφέρει η οργάνωση «Women's Aid».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ραβδισμός κάτω από τον ισλαμικό νόμο δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που επιβάλλουν τα φυσικά δικαστήρια και δεν προορίζεται να προκαλέσει πόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος 19.07.2026
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα