E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστήριο στην Αρκτική: Η NASA ανακάλυψε ανεξήγητες τρύπες στον παγετώνα

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag

Δημοσίευση 24/4/2018 | 08:31

Μυστήριο στην Αρκτική: Η NASA ανακάλυψε ανεξήγητες τρύπες στον παγετώνα

Αντιμέτωποι με ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στο γήινο περιβάλλον, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. Αεροσκάφος της NASA, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή πάνω από τον παγετώνα της Αρκτικής, εντόπισε τρεις μεγάλες τρύπες στον πάγο, οι οποίες περιβάλλονται από κύκλους, ο σχηματισμός των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Το αεροσκάφος της NASA πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή Beaufort Sea, όταν στις 14 Απριλίου εντόπισε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν ερμηνεύται με κανένα από τα γνωστά μοντέλα που διαθέτει η επιστημονική κοινόιτητα. Οι επιστήμονες της NASA, οι οποίοι μελέτησαν τις φωτογραφίες, δήλωσαν ότι «δεν έχουν αντικρίσει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Το μυστήριο για τους επιστήμονες δεν αφορούσε αποκλειστικά την παρουσία και την πιθανότητα προέλευσης των τριών «τούνελ» που εμφανίστηκαν, αλλά το γεγονός ότι οι τρύπες εμφανίστηκαν για λίγα λεπτά και μετά εξαφανίστηκαν! «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag.

«Το γκρι χρώμα γύρω από τις τρύπες, η εμφάνισή τους και ο σχηματισμός του χιονιού γύρω από αυτές, είναι κάτι πρωτοφανές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Μία ερμηνεία που εικάζουν ότι μπορούν να δώσουν οι επιστήμονες, είναι το λεγόμενο φαινόμενο «αποστράγγισης». Ωστόσο, η δημιουργία τρυπών στον φλοιό της Γης είναι μεν συχνό φαινόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο επιστήμονας Chris Polashenski, που ειδικεύεται στα φαινόμενα των παγωμένων θαλασσών, δήλωσε ότι έχει ξαναδεί ανάλογο φαινόμενο, αλλά δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει, σύμφωνα με τις γνώσεις της επιστημονικής κοινότητας. Δήλωσε, δε, ότι μπορεί να είναι τρύπες που προκαλούνται από αέρα που βγαίνει από το βάθος, προς την επιφάνεια.

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο, καταφεύγοντας σε διάφορες ατεκμηρίωτες θεωρίες, όπως ο πίδακας ζεστού νερού που δημιουργείται από τα υπόγεια ρεύματα. Όλες οι εικασίες που έχουν τεθεί προς μελέτη στο τραπέζι, δεν έχουν αποδειχθεί από τα στοιχεία, παρ' ότι τόσο η NASA, όσο και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες για το περιβάλλον έχουν ενεργοποιήσει τα τελευταία σύγχρονα Μέσα για τον έλεγχο της Αρκτικής, οι εξελίξεις στην οποία ενδέχεται να καθορίσουν το κλίμα γενικότερα στον πλανήτη και πιθανότατα, τη ζωή στη Γη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»

Νέα μέτρα: Πόσο αυξάνεται το επίδομα στους συνταξιούχους και ποιοι το δικαιούνται

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η αύξηση του επιδόματος στους συνταξιούχους είναι ανάμεσα στα 8 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

Ελλάδα 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή