E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μυστήριο στην Αρκτική: Η NASA ανακάλυψε ανεξήγητες τρύπες στον παγετώνα

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag

Δημοσίευση 24/4/2018 | 08:31

Μυστήριο στην Αρκτική: Η NASA ανακάλυψε ανεξήγητες τρύπες στον παγετώνα

Αντιμέτωποι με ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στο γήινο περιβάλλον, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. Αεροσκάφος της NASA, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή πάνω από τον παγετώνα της Αρκτικής, εντόπισε τρεις μεγάλες τρύπες στον πάγο, οι οποίες περιβάλλονται από κύκλους, ο σχηματισμός των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Το αεροσκάφος της NASA πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή Beaufort Sea, όταν στις 14 Απριλίου εντόπισε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν ερμηνεύται με κανένα από τα γνωστά μοντέλα που διαθέτει η επιστημονική κοινόιτητα. Οι επιστήμονες της NASA, οι οποίοι μελέτησαν τις φωτογραφίες, δήλωσαν ότι «δεν έχουν αντικρίσει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Το μυστήριο για τους επιστήμονες δεν αφορούσε αποκλειστικά την παρουσία και την πιθανότητα προέλευσης των τριών «τούνελ» που εμφανίστηκαν, αλλά το γεγονός ότι οι τρύπες εμφανίστηκαν για λίγα λεπτά και μετά εξαφανίστηκαν! «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag.

«Το γκρι χρώμα γύρω από τις τρύπες, η εμφάνισή τους και ο σχηματισμός του χιονιού γύρω από αυτές, είναι κάτι πρωτοφανές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Μία ερμηνεία που εικάζουν ότι μπορούν να δώσουν οι επιστήμονες, είναι το λεγόμενο φαινόμενο «αποστράγγισης». Ωστόσο, η δημιουργία τρυπών στον φλοιό της Γης είναι μεν συχνό φαινόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο επιστήμονας Chris Polashenski, που ειδικεύεται στα φαινόμενα των παγωμένων θαλασσών, δήλωσε ότι έχει ξαναδεί ανάλογο φαινόμενο, αλλά δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει, σύμφωνα με τις γνώσεις της επιστημονικής κοινότητας. Δήλωσε, δε, ότι μπορεί να είναι τρύπες που προκαλούνται από αέρα που βγαίνει από το βάθος, προς την επιφάνεια.

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο, καταφεύγοντας σε διάφορες ατεκμηρίωτες θεωρίες, όπως ο πίδακας ζεστού νερού που δημιουργείται από τα υπόγεια ρεύματα. Όλες οι εικασίες που έχουν τεθεί προς μελέτη στο τραπέζι, δεν έχουν αποδειχθεί από τα στοιχεία, παρ' ότι τόσο η NASA, όσο και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες για το περιβάλλον έχουν ενεργοποιήσει τα τελευταία σύγχρονα Μέσα για τον έλεγχο της Αρκτικής, οι εξελίξεις στην οποία ενδέχεται να καθορίσουν το κλίμα γενικότερα στον πλανήτη και πιθανότατα, τη ζωή στη Γη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

Κόσμος 29.01.2026
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ελλάδα 29.01.2026
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο

Η Γαλλία καταργεί τα «συζυγικά καθήκοντα» στο σeξ

Κόσμος 29.01.2026
Οι υποστηρικτές της νέας ρήτρας ελπίζουν ότι ο νόμος θα συμβάλει στην αποτροπή του συζυγικού βιασμού

Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός μίας εβδομάδας λόγω κρύου

Κόσμος 29.01.2026
«Ζήτησα προσωπικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις για μια εβδομάδα»

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα μπάσκετ στο Ντουμπάι: Παίκτης κλωτσούσε τον αντίπαλό του που ήταν πεσμένος στο παρκέ

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μετά από μία αψιμαχία, ανάμεσα στον Ισμαήλ Ρομέρο και τον Νικ Ντεμούσις, ο δεύτερος έπεσε στο παρκέ, με τον πρώτο να πηγαίνει από πάνω του και να χτυπάει με μίσος

Προσγειώθηκε το C130 με τις σορούς των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 29.01.2026
Στο γήπεδο, τόσο φίλαθλοι όσο και οι συγγενείς τους έχουν οργανώσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Ροδόπη – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω πιθανής υπερχείλισης»

Ελλάδα 29.01.2026
Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη, με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη

Πόλο: Νέος περίπατος για την Εθνική ομάδα των γυναικών

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Η Ελλάδα «βούλιαξε» τη Γερμανία με 26-5 κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ακόμη μία αναμέτρηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η φωτιά δεν μπόρεσε να κάψει αυτό που ήσουν»: Θρήνος στις κηδείες των τριών θυμάτων της τραγωδίας στην Βιολάντα

Ελλάδα 29.01.2026
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν την Σταυρούλα Μπουκοβάλα, την Αναστασία Νάσιου και την Αγάπη Μπουνόβα

Στο φως βυθισμένο αυτοκίνητο στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη μετά την κακοκαιρία, δείτε βίντεο

Ελλάδα 29.01.2026
Αναμένεται να αποκαλυφθούν και άλλα αντικείμενα που κατάπιε το ρέμα

Πλημμύρες στον Έβρο από τις έντονες βροχοπτώσεις, εγκλωβίστηκαν μαθητές σε σχολείο

Ελλάδα 29.01.2026
Διακοπές κυκλοφορίας σε Αλεξανδρούπολη και Νίψα – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες