E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το κέικ μανταρίνι που θα λατρέψετε

Από το blog Oh My Deer

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 29/4/2016 | 00:20

Το κέικ μανταρίνι που θα λατρέψετε

Κάτι γλυκό και πορτοκαλί από τις Oh My Deer!

Ένα κέικ μανταρίνι. Όχι ένα οποιοδήποτε κέικ. Το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ που έχεις δοκιμάσει. Πριν από δύο μήνες περίπου είδαμε για πρώτη φορά την υπέροχη ταινία "The secret life of Walter Mitty".  Από τότε την βλέπουμε συνέχεια, ξανά και ξανά και δεν τη βαριόμαστε. Όμορφα και γαλήνια τοπία από Ισλανδία, Γροιλανδία και Ιμαλάια, ένα υπέροχο soundtrack, σκηνές και διάλογοι που σου δίνουν έμπνευση...και φυσικά αυτό το κέικ μανταρίνι. Πρέπει οπωσδήποτε να δεις την ταινία και να ψήσεις αυτό το κέικ.

Άρωμα εσπεριδοειδούς, η πιο γλυκιά επικάλυψη και καραμελωμένα μανταρίνια δημιουργούν το καλύτερο κέικ για να συντροφεύει το απογευματινό σου τσάι. Όλοι όσοι το δοκίμασαν το λάτρεψαν. Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα με λεμόνια ή πορτοκάλια. 

Το κέικ:

3 με 5 μανταρίνια (360-375 γρ)
6 αυγά
1 κούπα και 2 κουταλιές ζάχαρη (225 γρ)
2 1/3 κούπες αλεσμένα αμύγδαλα (250 γρ)
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Καραμελωμένα μανταρίνια:

2-3 μανταρίνια
1 3/4 κούπες ζάχαρη (375 γρ)
1 κούπα νερό

Γλάσο μανταρίνι:

1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1-2 μανταρίνα, χυμός


Το κέικ: Βάλτε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό να τα καλύπτει. Αφού βράσει το νερό, κατεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα να μαγειρευτούν για δύο ώρες. Στραγγίστε τα και μόλις κρυώσουν κόψτε το καθένα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε ολόκληρο το φρούτο στο μίξερ. Ναι, μαζί με τη φλούδα. Αυτό κάνει τη διαφορά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
Βουτυρώστε και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Σε ένα μπωλ χτυπήστε τα αυγά. Πορσθέστε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά και τέλος, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανταρίνια.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 40-60 λεπτά στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. Μπορείτε να ανοίξετε το φούρνο για να ελέγξετε μετά τα 30 λεπτά. Αν αρχίζει να παίρνει χρώμα στο επάνω μέρος, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Μόλις το κέικ ψηθεί αφήστε το να κρυώσει και μετά βγάλτε το από το ταψί.

Καραμελωμένα μανταρίνια: Κόψτε τα μανταρίναι σε λεπτές φετούλες. Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν. Προσθέστε τις φέτες από τα μανταρίνια και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Μην τα αφήσετε πολύ ώρα γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά. Aπλώστε τα σε ένα κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί.

Γλάσο μανταρινιού: Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπωλ. Προσθέστε το χυμό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει γλάσο. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη ή χυμό μέχρι να πετύχετε την πυκνότητα που θελέτε. Να προτιμήσετε ένα πιο πυκνό γλάσο για να είναι σταθερό.

Το τελικό κέικ: Απλώστε το γλάσο στο κέικ. Αφήστε το να κρυώσει για κάποια λεπτά και μετά τοποθετήστε πάνω του τα καραμελωμένα μανταρίνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι

Ταξίδια 06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Body+Mind 06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Style 06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Προχτές
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια 03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας