Το τέλειο cheesecake... έχει και σοκολάτα
Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Δημοσίευση 15/12/2015 | 13:09

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αλλά σας αρέσει και το cheesecake, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού γλυκίσματος, στην οποία προστίθεται κακάο και κουβερτούρα. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς χρειάζεστε και ετοιμάστε τo θεσπέσιo γλυκό!
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή ή λιωμένη
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο κοσκινισμένη
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
800 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
Για το σερβίρισμα
400 γρ. καθαρισμένες φράουλες
Λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Με αυτήν στρώνετε τον πάτο ενός αποσπώμενου ταψιού, 23-24εκ. και την πατάτε με ένα κουτάλι, για να καλυφθεί εξίσου σε όλα τα σημεία. Ψήνετε στον φούρνο, για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη σπάτουλα. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Τότε, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί με το λικέρ, και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι αυτά να ενσωματωθούν. Αφού ρίξετε το νέο μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.
- Διακοσμήστε την επιφάνειά του με φράουλες, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Φαίη Σκορδά σε ένα ζεστό καφέ look που απογειώνει το χειμερινό στυλ
Style
05.12.2025
Το outfit που όλοι θα αντιγράψουν φέτος – και ο λόγος είναι ξεκάθαρος
Ο καρκίνος του μαστού δεν περιμένει ‑ Γιατί χτυπάει ολοένα και νεότερες γυναίκες;
Body+Mind
05.12.2025
Το επικίνδυνο «κενό» στην πρόληψη αφήνει χιλιάδες γυναίκες κάτω των 40 εκτεθειμένες – οι ειδικοί προειδοποιούν για την ανάγκη έγκαιρης και εξατομικευμένης διάγνωσης
Οι 5 χώρες που θα σε ταξιδέψουν με τις πιο εμβληματικές γλυκές δημιουργίες τους
Food
05.12.2025
Κάθε προορισμός έχει τη δική του ιστορία μέσα από ένα γλυκό που μπορεί να σε ταξιδέψει!
Δυο πράγματα που δε λέγονται ποτέ σε μια σχέση έστω και αν ισχύουν
Σχέσεις
05.12.2025
Σύμφωνα με τους ειδικούς
Νέα έρευνα αλλάζει όσα ξέραμε για τον εγκέφαλο: Πότε τελειώνει η εφηβεία μας;
Body+Mind
Χτες
Η εφηβεία δεν τελειώνει στα 18
10 ορεινά χωριά για να περάσεις τα φετινά Χριστούγεννα στη Νότια Ελλάδα ‑ Μοιάζουν βγαλμένα από ταινία
Xmas
Χτες
Από κοσμοπολίτικα διαμάντια μέχρι καλά κρυμμένα χωριά μέσα στα έλατα - Οι πιο μαγικοί προορισμοί για γιορτές στην Πελοπόννησο
Το σοκ της φύσης: Τα ζώα που ζουν χιλιάδες χρόνια κι εμείς δεν το ξέραμε ‑ Ποιο είναι το μακροβιότερο;
Pets
Χτες
Το ζώο που έχει γίνει σύμβολο μακροζωίας, αποτελώντας ζωντανή σύνδεση με σχεδόν δύο αιώνες ανθρώπινης ιστορίας
8 luxury αρώματα αλλά οικονομικά που κάνουν εντύπωση
Style
Χτες
Δοκίμασέ τα και ετοιμάσου για κομπλιμέντα!
Aυτή η τάση των Χριστουγέννων σαρώνει τα social – και δείχνει τι πραγματικά λείπει από τη ζωή μας
Σπίτι
Προχτές
Φέτος όλο το Instagram γέμισε με αυτό το trend!
Το «θαυματουργό» τρόφιμο που καθαρίζει το αίμα, ρίχνει την πίεση και μπλοκάρει ιούς – Το τρως ήδη χωρίς να το ξέρεις!
Food
Προχτές
Το ταπεινό σκόρδο αποδεικνύεται ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά «φάρμακα» του χειμώνα – αλλά με έναν σημαντικό κανόνα που πολλοί αγνοούν






