Το τέλειο cheesecake... έχει και σοκολάτα
Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Δημοσίευση 15/12/2015 | 13:09

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αλλά σας αρέσει και το cheesecake, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού γλυκίσματος, στην οποία προστίθεται κακάο και κουβερτούρα. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς χρειάζεστε και ετοιμάστε τo θεσπέσιo γλυκό!
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή ή λιωμένη
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο κοσκινισμένη
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
800 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
Για το σερβίρισμα
400 γρ. καθαρισμένες φράουλες
Λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Με αυτήν στρώνετε τον πάτο ενός αποσπώμενου ταψιού, 23-24εκ. και την πατάτε με ένα κουτάλι, για να καλυφθεί εξίσου σε όλα τα σημεία. Ψήνετε στον φούρνο, για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη σπάτουλα. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Τότε, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί με το λικέρ, και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι αυτά να ενσωματωθούν. Αφού ρίξετε το νέο μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.
- Διακοσμήστε την επιφάνειά του με φράουλες, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να φτιάξεις ένα όμορφο μπαλκόνι με γλάστρες χωρίς να έχεις ιδέα από φυτά
Σπίτι
05.07.2025
Μπορείς να έχεις το πιο chic και πράσινο μπαλκόνι της πολυκατοικίας, χωρίς να ξέρεις ούτε τι είναι το φυτό εσωτερικού χώρου!
Η μία ντυμένη για club, η άλλη για νησί – Αυτό το κοριτσίστικο celebrity δείπνο έγινε fashion γεγονός
Style
05.07.2025
Δύο φίλες, μία έξοδος, εντελώς διαφορετικά vibes
Ξέχασε τη Βαρκελώνη: 9 «κρυμμένα διαμάντια» στην Ισπανία που δε θα σου πει κανείς – Αλλά πρέπει να δεις!
Ταξίδια
05.07.2025
Εναλλακτικά μέρη, άγριες παραλίες και χωριά-όνειρο που θα κάνουν το road trip σου στην Ισπανία την πιο αναπάντεχη περιπέτεια της χρονιάς
Η καλοκαιρινή συνήθεια που όλες αγαπάμε αλλά μπορεί να σε ταλαιπωρήσει για μέρες
Body+Mind
05.07.2025
Μην την πατήσεις… κυριολεκτικά
Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε
Body+Mind
05.07.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει
Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει
Style
05.07.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα
Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις
Eat + Drink
05.07.2025
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!
7 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια
Body+Mind
05.07.2025
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη feminine energy που όλες κρύβουμε μέσα μας!
Μια διαφορετική συνταγή για πατάτες φούρνου που θα σας ξετρελάνει
Food
05.07.2025
Δοκιμάστε το και θα δείτε
Πένθος, στρες, πίεση; Τα 4 βότανα που κάνουν restart στην καρδιά σου
Body+Mind
Χτες
Από την αϋπνία ως τη μοναξιά, 4 βότανα «γιατροί» χωρίς συνταγή
H «Μαύρη Τρύπα» της Ελλάδας: Το μυστικό δάσος που δε βλέπει ποτέ ήλιο
Ταξίδια
Χτες
Ένα φυσικό θαύμα κρυμμένο μέσα στην πιο σκληρή πλευρά της Μάνης – εκεί που ο ήλιος σταματά και η σιωπή φυτεύει δέντρα
Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;
Body+Mind
Χτες
Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου