Το τέλειο cheesecake... έχει και σοκολάτα
Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Δημοσίευση 15/12/2015 | 13:09

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αλλά σας αρέσει και το cheesecake, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού γλυκίσματος, στην οποία προστίθεται κακάο και κουβερτούρα. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς χρειάζεστε και ετοιμάστε τo θεσπέσιo γλυκό!
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή ή λιωμένη
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο κοσκινισμένη
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
800 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
Για το σερβίρισμα
400 γρ. καθαρισμένες φράουλες
Λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Με αυτήν στρώνετε τον πάτο ενός αποσπώμενου ταψιού, 23-24εκ. και την πατάτε με ένα κουτάλι, για να καλυφθεί εξίσου σε όλα τα σημεία. Ψήνετε στον φούρνο, για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη σπάτουλα. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Τότε, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί με το λικέρ, και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι αυτά να ενσωματωθούν. Αφού ρίξετε το νέο μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.
- Διακοσμήστε την επιφάνειά του με φράουλες, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε!
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτή είναι η αληθινή viral σαλάτα της Jennifer Aniston στα Φιλαράκια
Δεν ήταν ατή που κυκλοφορούσε τόσο καιρό!
Ταξίδι στη Μάλτα: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
Για εσένα που έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι καλοκαιρινούς προορισμούς εκτός Ελλάδας
4 άνθρωποι που μένουν στο Παγκράτι μας λένε τι είναι αυτό που αξίζει εκεί
...αλλά και τι τους ενοχλεί στη γειτονιά τους
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!
Oι τροφές που χαρίζουν γρήγορη αποκατάσταση μετά τη γυμναστική
Αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση των σωστών θρεπτικών συστατικών μετά την άσκηση, είναι εξίσου σημαντική με το τί τρως πριν!
Aυτές οι σακούλες είναι οι τσάντες των ονείρων μας
Αlways on Sunday (και όλες τις μέρες)
Τα 5 μυστικά της Elle Macpherson για κορμί ‑ λαμπάδα
Το super model από την Αυστραλία παραμένει ένα από τα κορυφαία σώματα του πλανήτη
Έρευνα «καμπανάκι»: Αυτό το πεντανόστιμο σνακ μπορεί να σας βλάψει χωρίς να το καταλάβετε
Η κατανάλωση αυτού του αλμυρού σνακ αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιά, σύμφωνα με έρευνα.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.