Το τέλειο cheesecake... έχει και σοκολάτα
Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Δημοσίευση 15/12/2015 | 13:09

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αλλά σας αρέσει και το cheesecake, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Πρόκειται για μια παραλλαγή του γνωστού γλυκίσματος, στην οποία προστίθεται κακάο και κουβερτούρα. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς χρειάζεστε και ετοιμάστε τo θεσπέσιo γλυκό!
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή ή λιωμένη
2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο κοσκινισμένη
Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού
800 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
Για το σερβίρισμα
400 γρ. καθαρισμένες φράουλες
Λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
Λίγο φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μπλέντερ χτυπάτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ώστε να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Με αυτήν στρώνετε τον πάτο ενός αποσπώμενου ταψιού, 23-24εκ. και την πατάτε με ένα κουτάλι, για να καλυφθεί εξίσου σε όλα τα σημεία. Ψήνετε στον φούρνο, για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη σπάτουλα. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να φουσκώσει. Τότε, προσθέτετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί με το λικέρ, και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, μέχρι αυτά να ενσωματωθούν. Αφού ρίξετε το νέο μείγμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.
- Διακοσμήστε την επιφάνειά του με φράουλες, σιρόπι σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου και σερβίρετε!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γυμνάζεσαι μετά τα 50; Πρόσεξε αυτά τα 7 θανατηφόρα λάθη!
Body+Mind
20.10.2025
Τα λάθη που σαμποτάρουν το σώμα σου μετά τα 50 – Το #3 το κάνουν όλοι!
Facelift στα 28: Γιατί οι νέοι μπαίνουν τόσο νωρίς στο παιχνίδι των πλαστικών;
Body+Mind
20.10.2025
Από την ανασφάλεια στη νυστέρι
«Πόσο Εγώ;» Το νέο podcast του Pink.gr για να ξαναβρείς τη φωνή μέσα σου
Σχέσεις
20.10.2025
Ένα podcast για γυναίκες που δε θέλουν πια “συμβουλές αυτοβελτίωσης” αλλά μια φωνή που να τις καταλαβαίνει
Η πιο ακραία τάση της αισθητικής πραγματοποιείται στην Τουρκία
Body+Mind
20.10.2025
Παρά τις προειδοποιήσεις, η βιομηχανία ευημερεί
Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δε μας αρέσει η δουλειά μας
Body+Mind
20.10.2025
Δώσε σημασία στα καμπανάκια που σου χτυπάει το σώμα σου!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Body+Mind
Χτες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει
Έτσι θα σώσεις τα φυτά σου αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται
Σπίτι
Χτες
Απλά βήματα για να τα διατηρήσεις για πολλά χρόνια
Τι είναι το «τραύμα της μητέρας» και ποια τα σημάδια που δείχνουν ότι υποφέρετε από αυτό
Σχέσεις
Χτες
Δύσκολο να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι ανέφικτο
Kλέψε όλα τα μυστικά των καλοντυμένων των 80s: Πώς να το πετύχεις σήμερα
Style
Χτες
Εντάξει, εκτός από το hair style!
Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας πεντανόστιμα γλυκά σαν της γιαγιάς
Eat + Drink
Χτες
Νοσταλγικές γεύσεις, όπως ακριβώς τις ετοίμαζε η αγαπημένη σου γιαγιά!
Γιατί τα αυγά είναι ότι πρέπει για πρωινό;
Food
Χτες
Η ιστορία του πρωινού και των αυγών είναι ταυτόσημη
Μιχάλης Βοριαζίδης: Τι είναι η «εξεργασία των γεννητικών οργάνων» με την οποία διαγνώστηκε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής του Αρη
Body+Mind
Προχτές
Μετά από ένα χειρουργείο στην περιοχή, απαιτούνται 2-4 εβδομάδες έως ότου επουλωθεί η τομή και αναρρώσει ο ασθενής