E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακάλυψη: Οι τέσσερις τροφές που εμποδίζουν καρκίνο, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Περιέχουν μία ουσία που δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων και επιδρά αντιγηραντικά

Δημοσίευση 10/10/2015 | 00:00

Ανακάλυψη: Οι τέσσερις τροφές που εμποδίζουν καρκίνο, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Ποιος είπε ότι η μητέρα φύση δεν έχει φροντίσει να παράγει αντιβιοτικά για σοβαρές νόσους, μάστιγες ακόμη και της εποχής μας; Σύμφωνα με νεότερη μελέτη επιστημόνων, υπάρχουν τέσσερις τροφές οι οποίες ορθώνουν ασπίδα απέναντι στον καρκίνο, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη Νόσο του Πάρκινσον.

Όπως ανακοινώθηκε, η σόγια, το καλαμπόκι, τα μπιζέλια και το μπλε τυρί περιέχουν μία φυσική ουσία, τη σπερμιδίνη, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ανανεώνοντας τα γερασμένα κύτταρα.

Με αυτόν τον τρόπο το σώμα είναι πιο υγιές, πιο νέο και με σαφώς λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσει τις σοβαρότατες ασθένειες που προαναφέραμε. Ο Δρ Gad Asher, του Ινστιτούτου Weizmann, στο Ισραήλ, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη αναδεικνύει τη στενή σχέση του κιρκαδικού ρολογιού και του ανθρώπινου μεταβολισμού, διανοίγοντας νέες δυνατότητες σε επίπεδο διατροφικής παρέμβασης. Η μειωμένη κιρκαδική ρυθμικότητα έχει συνδεθεί με την εκδήλωση ασθενειών γήρατος, όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και η Νόσος του Πάρκινσον, αλλά και οι φλεγμονές».

Η σπερμιδίνη είναι μία από τις ουσίες που ρυθμίζουν τις διεργασίες των ανθρώπινων κυττάρων, όπως η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός τους. Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα και στους ανθρώπους. Εφόσον επιβεβαιωθούν, ενδέχεται να αλλάξουν σε ικανό ποσοστό τις διατροφικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Ο Δρ Gad Asher, πάντως, προειδοποίησε ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να σπεύσουν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, καθώς ο οργανισμός θα κρατήσει μόνο τα στοιχεία εκείνα που έχει ανάγκη. Η τυχόν εφαρμογή της συγκεκριμένης ανακάλυψης στο μέλλον θα γίνεται με κλινικό τρόπο και μέσω ιατρικής παρακολούθησης. Ωστόσο, οι τέσσερις συγκεκριμένες τροφές όντως περιέχουν τη χρήσιμη ουσία κατά του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και της Νόσου του Πάρκινσον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!

Body+Mind 16.11.2025
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν δεν τρώτε και πίνετε μόνο καφέ το πρωΐ

Body+Mind 16.11.2025
Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει πραγματικά αυτή η συνήθεια

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με μόλις 3 υλικά

Food 16.11.2025
Και νηστίσιμος και νόστιμος

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Eat + Drink 16.11.2025
Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Υπάρχει τρόπος: Πώς να βλέπεις μόνο όμορφα όνειρα όταν κοιμάσαι

Body+Mind 16.11.2025
Υπάρχει τρόπος να κατευθύνεις τα όνειρα που βλέπεις

Τα cocktails που πίναμε στα 80s & 90s

Retro 16.11.2025
Οι νεότεροι barmen μάλλον δεν τα γνωρίζουν καν

Πώς να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει σαν spa ‑ μόνο με φυτά!

Σπίτι Χτες
Τα πιο αρωματικά φυτά που θα μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου - φυσικά, όμορφα και χωρίς χημικά

Niksen: Το ολλανδικό μυστικό για ευτυχισμένους ανθρώπους

Body+Mind Χτες
Μόλις βρήκαμε το νέο μας αγαπημένο selfcare trick!

Τι συμβαίνει στο μυαλό μιας εγκύου; Tώρα ξέρουμε.

Body+Mind Χτες
Χαρτογραφήθηκαν για πρώτη φορά οι μεταβολές στον εγκέφαλο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης