E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα φτιάξουμε μπιφτέκια με λίγες θερμίδες

Όλα τα μυστικά για να συνδυάσετε τη νοστιμιά με τις λίγες θερμίδες

Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:00

Πώς θα φτιάξουμε μπιφτέκια με λίγες θερμίδες

Υλικά για 2-4 άτομα

½ κιλό κιμά
1 ψωμί 2-3 ημερών
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2-3 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη/θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το πλάσιμο του κιμά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της ίδιας μέρας, για να τα φάμε για βραδινό.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό. Κόβουμε δύο μεγάλες φέτες ψωμί και το βάζουμε μέσα στο μπολ, να μουλιάσει. Μόλις μουλιάσει, αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε μόνο την ψίχα.
  3. Παίρνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το καθαρίζουμε.
  4. Αφαιρούμε το νερό από το μπολ και μένει μόνο η ψίχα του ψωμιού.
  5. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Bγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετούμε στο μπολ.
  6. Αν ο κιμάς είναι περισσότερο από μισό κιλό, θα προσθέσουμε 1-2 κρεμμύδια. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν μαλακά τα μπιφτέκια. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ ψωμί.
  7. Προσθέτουμε στον κιμά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο, αν θέλουμε να έχουμε περισσότερο.
  8. Παίρνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό, κρατάμε όσο θέλουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βάζουμε και αυτά μέσα στον κιμά.
  9. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και πλάθουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο.
  10. Αν έχουμε ξεκινήσει την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να μαλακώσει.
  11. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μείνει στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μερικές ώρες – για παράδειγμα, να τον φτιάξουμε το πρωί και να μείνει μέσα στο ψυγείο μέχρι το μεσημέρι ή το βράδυ και τότε θα μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια.
  12. Όταν λοιπόν ο κιμάς μαλακώσει, τον βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  13. Τα βάζουμε να ψηθούν, σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε μισή ώρα από τη μια πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 30 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Το μυστικό για να πετύχουν τα μπιφτέκια είναι λίγο ψωμί και πολύ κρεμμύδι, το οποίο θα είναι όχι λιωμένο στο μπλέντερ, αλλά σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο βαθύ κόκκινος «σούπερ χυμός» που ρίχνει την πίεση και θωρακίζει την καρδιά

Body+Mind 19.11.2025
Μπορεί ένα ποτήρι χυμό να λειτουργήσει σαν φυσικό… αντιυπερτασιακό;

Τι είναι το «phubbing» που καταστρέφει τις σχέσεις

Σχέσεις 19.11.2025
Το λάθος που κάνουμε όλοι στα ραντεβού και καταστρέφει την επικοινωνία

Pimple patches: Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά

Style 19.11.2025
Η λύση για το σπυράκι που εμφανίστηκε «από το πουθενά» - και θέλεις να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα!

5 ρομαντικά χωριά της Ιταλίας που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι – και σε περιμένουν αυτόν τον Νοέμβρη

Ταξίδια 19.11.2025
Είτε ταξιδεύεις με παρέα, είτε με το άλλο σου μισό, είτε μόνη σου, η Ιταλία ξέρει πώς να σου δείχνει την ομορφιά της… ακόμα και στις πιο ήρεμες εποχές!

Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους

Body+Mind Χτες
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Σχέσεις Χτες
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Body+Mind Προχτές
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Body+Mind Προχτές
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!