Πώς θα φτιάξουμε μπιφτέκια με λίγες θερμίδες
Όλα τα μυστικά για να συνδυάσετε τη νοστιμιά με τις λίγες θερμίδες
Δημοσίευση 23/9/2015 | 00:00

Υλικά για 2-4 άτομα
½ κιλό κιμά
1 ψωμί 2-3 ημερών
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2-3 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη/θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για το πλάσιμο του κιμά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ ή το πρωί της ίδιας μέρας, για να τα φάμε για βραδινό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ νερό. Κόβουμε δύο μεγάλες φέτες ψωμί και το βάζουμε μέσα στο μπολ, να μουλιάσει. Μόλις μουλιάσει, αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε μόνο την ψίχα.
- Παίρνουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το καθαρίζουμε.
- Αφαιρούμε το νερό από το μπολ και μένει μόνο η ψίχα του ψωμιού.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Bγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετούμε στο μπολ.
- Αν ο κιμάς είναι περισσότερο από μισό κιλό, θα προσθέσουμε 1-2 κρεμμύδια. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνουν μαλακά τα μπιφτέκια. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ ψωμί.
- Προσθέτουμε στον κιμά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο, αν θέλουμε να έχουμε περισσότερο.
- Παίρνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό, κρατάμε όσο θέλουμε, κόβουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα βάζουμε και αυτά μέσα στον κιμά.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και πλάθουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο.
- Αν έχουμε ξεκινήσει την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να μαλακώσει.
- Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μείνει στο ψυγείο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μερικές ώρες – για παράδειγμα, να τον φτιάξουμε το πρωί και να μείνει μέσα στο ψυγείο μέχρι το μεσημέρι ή το βράδυ και τότε θα μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια.
- Όταν λοιπόν ο κιμάς μαλακώσει, τον βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Τα βάζουμε να ψηθούν, σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε μισή ώρα από τη μια πλευρά και στη συνέχεια τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 30 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
Το μυστικό για να πετύχουν τα μπιφτέκια είναι λίγο ψωμί και πολύ κρεμμύδι, το οποίο θα είναι όχι λιωμένο στο μπλέντερ, αλλά σε κομμάτια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πόσο τυρί χρειάζεται να τρώμε για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο από την άνοια
Body+Mind
05.11.2025
Νέα ιαπωνική μελέτη αποκαλύπτει
Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση
Ταξίδια
05.11.2025
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!
Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο
Style
05.11.2025
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!
Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη
Style
Χτες
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο
Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται
Food
Χτες
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -
Νέα μελέτη‑σοκ: Οι «αθώες» ιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό
Body+Mind
Χτες
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί
Ο τρόπος ζωής και διατροφής που σώζει από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Body+Mind
Προχτές
Ετσι μπορείς να προστατευτείς
Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο
Ταξίδια
Προχτές
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας
Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο
Food
Προχτές
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε
Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;
Food
Προχτές
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα
Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;
Σχέσεις
Προχτές
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.






