E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo!

Γυναίκα και καριέρα

Δημοσίευση 2/9/2015 | 16:58

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo!

Η 40χρονη Μαρίσα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, μια γυναίκα με απολαβές που άγγιξαν το 2014 τα 42 εκατ. δολ., ξαναπαίζει το ρόλο της σούπερ γυναίκας.

Μητέρα ήδη ενός παιδιού τριών ετών, η Μάγιερ είναι ξανά έγκυος και μάλιστα ετούτη τη φορά με δίδυμα κορίτσια. Η 40χρονη αναμένεται να γεννήσει τον Δεκέμβριο. Στο άκουσμα της είδησης μάλιστα, οι μετοχές της Yahoo! σημείωσαν πτώση.

Η ίδια η 40χρονη από την πλευρά της έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να περιορίσει την άδεια μητρότητάς της σε... μόλις δύο εβδομάδες. «Και πολλές είναι», λένε οι κακές γλώσσες που θυμούνται ότι την προηγούμενη φορά που είχε γεννήσει, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Μάγιερ είχε λείψει από τη δουλειά μόνο μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τότε έντονες επικρίσεις. Για τους απλούς υπαλλήλους στη Yahoo! ωστόσο τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς οι γυναίκες μπορούν να παίρνουν άδεια μητρότητας έως και 16 εβδομάδες και οι άνδρες άδεια πατρότητας έως και οχτώ.

Η ισχυρή γυναίκα της Yahoo! είναι παντρεμένη από το 2009 με τον Zachary Bogue, έναν επιχειρηματία σε εταιρείες start-ups και η εγκυμοσύνη της συμπίπτει με μια δύσκολη εποχή για τον γίγαντα-επιχείρηση που διευθύνει. Πράγματι, ετοιμάζεται να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στον έτερο γίγαντα των τηλεπωλήσεων της Κίνας Alibaba ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση αν θα διατηρήσει τη θέση της στο Yahoo! Ιαπωνίας. «Επειδή αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για την Yahoo!, θα διαχειριστώ την εγκυμοσύνη όπως έκανα και για το πρώτο μου παιδί πριν από τρία χρόνια, παίρνοντας πολύ μικρή άδεια και συνεχίζοντας να εργάζομαι» έγραψε η Mayer στο μπλογκ της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει

Ιστορικά 15.02.2026
Πριν τέσσερις αιώνες στην ανατολικη Κροατία

Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία

Stories 15.02.2026
Στην καρδιά της βρετανικής υπαίθρου

Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές

Ιστορικά 15.02.2026
Ο «Κόμης» Βίκτορ Λούστιγκ εξαπάτησε κυβερνήσεις, τραπεζίτες και την ίδια την Αμερική – αλλά κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος πραγματικά ήταν

Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα

Νέα Εποχή 15.02.2026
Ιστορικά λάθη, ανεπαρκείς πολιτικές και μαζικές εγκαταλείψεις εκτόξευσαν τον αριθμό των αδέσποτων σε Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βαλκάνια

Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε

Stories 15.02.2026
Χωρίς νερό, φαγητό ή τουαλέτα για 30 ώρες, η γυναίκα περιέγραψε ότι βίωσε «ακραία ψυχική πίεση και φόβο»

Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Χαρές, δυσκολίες και προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα

Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα

Περιβάλλον 15.02.2026
Πως αυτό θα βοηθήσει το περιβάλλον

Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου

Stories 15.02.2026
Όλα τα παράξενα που συνόδευσαν την πιο κρύα μέρα στην ιστορία της χώρας

Ο σταρ του NBA που έκανε τεράστια καριέρα ενώ είχε ύψος 1.60μ.

Αθλητισμός Χτες
Ο μικρός - γίγαντας των 90s

«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Δεν υπάρχει λόγος να στήνονται ψησταριές σε σχολικούς χώρους, λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ