E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo!

Γυναίκα και καριέρα

Δημοσίευση 2/9/2015 | 16:58

Το αφεντικό είναι έγκυος, πέφτει η μετοχή της Yahoo!

Η 40χρονη Μαρίσα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! και μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, μια γυναίκα με απολαβές που άγγιξαν το 2014 τα 42 εκατ. δολ., ξαναπαίζει το ρόλο της σούπερ γυναίκας.

Μητέρα ήδη ενός παιδιού τριών ετών, η Μάγιερ είναι ξανά έγκυος και μάλιστα ετούτη τη φορά με δίδυμα κορίτσια. Η 40χρονη αναμένεται να γεννήσει τον Δεκέμβριο. Στο άκουσμα της είδησης μάλιστα, οι μετοχές της Yahoo! σημείωσαν πτώση.

Η ίδια η 40χρονη από την πλευρά της έσπευσε πάντως να καθησυχάσει τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να περιορίσει την άδεια μητρότητάς της σε... μόλις δύο εβδομάδες. «Και πολλές είναι», λένε οι κακές γλώσσες που θυμούνται ότι την προηγούμενη φορά που είχε γεννήσει, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Μάγιερ είχε λείψει από τη δουλειά μόνο μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να δεχτεί τότε έντονες επικρίσεις. Για τους απλούς υπαλλήλους στη Yahoo! ωστόσο τα δεδομένα είναι καλύτερα, καθώς οι γυναίκες μπορούν να παίρνουν άδεια μητρότητας έως και 16 εβδομάδες και οι άνδρες άδεια πατρότητας έως και οχτώ.

Η ισχυρή γυναίκα της Yahoo! είναι παντρεμένη από το 2009 με τον Zachary Bogue, έναν επιχειρηματία σε εταιρείες start-ups και η εγκυμοσύνη της συμπίπτει με μια δύσκολη εποχή για τον γίγαντα-επιχείρηση που διευθύνει. Πράγματι, ετοιμάζεται να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στον έτερο γίγαντα των τηλεπωλήσεων της Κίνας Alibaba ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση αν θα διατηρήσει τη θέση της στο Yahoo! Ιαπωνίας. «Επειδή αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για την Yahoo!, θα διαχειριστώ την εγκυμοσύνη όπως έκανα και για το πρώτο μου παιδί πριν από τρία χρόνια, παίρνοντας πολύ μικρή άδεια και συνεχίζοντας να εργάζομαι» έγραψε η Mayer στο μπλογκ της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό της Καβάλας που πάει κόντρα στο δημογραφικό

Stories 18.04.2026
Είναι γεμάτο πολύτεκνες οικογένειες

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά 18.04.2026
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.

Τα «σιωπηλά» θύματα του Διαστήματος: Τα ζώα που άνοιξαν τον δρόμο για τον άνθρωπο

Νέα Εποχή Χτες
Από τη Λάικα μέχρι τους χιμπατζήδες, η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η πρώτη χώρα που δίνει άδεια μετ’ αποδοχών για αποβολή σε κάθε στάδιο εγκυμοσύνης

Νέα Εποχή Χτες
Ιστορική απόφαση φέρνει άδεια μετ’ αποδοχών και ανοίγει μια νέα συζήτηση για το πένθος που μέχρι τώρα έμενε «αόρατο»

Πωλείται ξανά η «Christina O»: Στα 52 εκατ. ευρώ η θαλαμηγός του Ωνάση

Stories Χτες
Το σκάφος, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της κοσμικής ζωής του 20ού αιώνα

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Νέα Εποχή Χτες
Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο

10 σοφά αποφθέγματα του Φράντς Κάφκα για τη ζωή και τον άνθρωπο

Stories Χτες
Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της ιστορίας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα Χτες
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Ο άνθρωπος πίσω από το Ioannina Half Marathon: Ο Βασίλης Τζουμάκας μιλά για τον αγώνα που έγινε θεσμός

Πρόσωπα Προχτές
Από μια ιδέα που ξεκίνησε στα Ιωάννινα, σε ένα από τα πιο δυνατά running events της Ελλάδας – 10 ερωτήσεις στον άνθρωπο που το δημιούργησε