E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 Ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που ξέρουν από καλό μπακλαβά

Το πάντα αγαπημένο γλυκό που στολίζει γιορτινά τραπέζια! Που μπορείς να το αγοράσεις στην καλύτερη version του;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 21/10/2022 | 01:32

8 Ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που ξέρουν από καλό μπακλαβά
@sweet_beirut / instagram

Οι απόψεις διίστανται για την καταγωγή και την ιστορία του και ίσως να είναι και κάτι που δεν ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή! Το σημαντικό είναι να μπορείς να τον απολαύσεις σε πολλές εκδοχές του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, στην πόλη σου! 

Έχουμε και λέμε: τραγανό το πάνω φύλλο, πλούσιο σιρόπιασμα στο υπόλοιπο και μπόλικο καρύδι ή φυστίκι and that’s the perfect combination! Ο μπακλαβάς για να είναι καλός πρέπει να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις και για αυτές ακριβώς φημίζονται τα παρακάτω 8 ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Γαλυφιανάκης

Πολλοί λένε πως σε αυτό το ζαχαροπλαστείο θα βρεις το τέλειο γαλακτομπούρεκο. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν θα βρεις μόνο αυτό! Από τη δεκαετία του 1960 είναι μάστερ στα σιροπιαστά παραδοσιακά γλυκά. Συγκεκριμένα, ο μπακλαβάς του Γαλυφιανάκη είναι ένα όνειρο! Μοσχομυρίζει βούτυρο και είναι σούπερ σιροπιαστός, όπως ακριβώς τον προτιμούν οι περισσότεροι. Θα βρεις μπακλαβά μερίδα αλλά και ταψί, με καρύδι ή με φυστίκι αιγίνης.

Ευφρονίου 60, Ιλίσια, Χειμάρας 10, Βύρωνας, Ηρώων Πολυτεχνείου 38, Ηλιούπολη, Ολύμπου 6, Καλύβια Θορικού, Λαγονήσι

Baklavas (Karaköy Güllüoglu)

Φτάνοντας σε αυτό το πολίτικο ζαχαροπλαστείο θα σε συνεπάρει η μυρωδιά του και δε θα φύγεις με άδεια χέρια! Με μεγάλη ιστορία και φήμη, εδώ θα γευτείς αυθεντικό βελούδινο λεπτό φύλλο και ελαφρύ νόστιμο σιρόπι σε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Έχει 15 διαφορετικά είδη μπακλαβά κι εσύ το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι αν θα προτιμήσεις το ταψί, το ατομικό κομμάτι ή τις μπουκίτσες.

Αγ. Αλεξάνδρου 5, Παλαιό Φάληρο,  Νίκης 10, Σύνταγμα

Μητροπολιτικόν

Το Μητροπολιτικόν θα σε εντυπωσιάσει με τη μυρωδιά του περνώντας απλά απ’ έξω. Όταν βρεθείς εκεί θα έρθεις αντιμέτωπος με πολλά σιροπιαστά γλυκά, αλλά ένα είναι αυτό που θα σου κλέψει την καρδιά: τα μπακλαβαδάκια του! Αυτές οι μικρές μπουκίτσες έχουν γέμιση άσπρο αμύγδαλο, πολλά λεπτά φύλλα και στο σιρόπι βάζουν και λίγη κρέμα για να έχει πιο ωραία γαλακτερή μυρωδιά- συνταγή από τη Λέσβο. Τυλιγμένα σε ασημόχαρτο χωράνε ακόμη και στην τσέπη σου.

Βουλής 39, Σύνταγμα

Sweet Beirut

Απευθείας από τη Βηρυτό, τα μπακλαβαδάκια αυτά έρχονται αεροπορικώς στο Χαλάνδρι. Με μία εκδοχή διαφορετική από αυτά που έχουμε συνηθίσει, ο λιβανέζικος μπακλαβάς είναι πιο ανάλαφρος, πιο τραγανός αλλά το ίδιο πεντανόστιμος και μοσχομυριστός. Το φύλλο είναι πιο στεγνό και οι ξηροί καρποί στη γέμιση είναι πιο χοντροκομμένοι. Μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον και ένα πέρασμα από εκεί θα σε πείσει!

Εθνικής Αντιστάσεως 20, Χαλάνδρι

Βάρσος

Ο μπακλαβάς του Βάρσου λιώνει στο στόμα, και σε μαγεύει με τη θεσπέσια μυρωδιά του. Αν έχεις δε και χρόνο, τι καλύτερο από το να καθίσεις στα τραπεζάκια και να απολαύσεις επιτόπου ένα ζουμερό κομμάτι μπακλαβά. Αν βρεθείς στην Κηφισιά είναι σχεδόν αναγκαίο να δοκιμάσεις αυτό το τριφτό φύλλο του, με το πλούσιο σιρόπι και την αμυγδαλωτή γέμιση.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

Anatolia Sweets

Αυτό το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται δίπλα από την σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας και είναι μια μικρή γωνιά γεμάτη με μπακλαβάδες. Απλωμένοι σαν κοσμήματα, κλέβουν τις εντυπώσεις με το χρυσοκίτρινο χρώμα τους, την πλούσια γέμιση φυστίκι και το ανάλαφρο φύλλο. Είναι πιο κοντά στα τουρκικά πρότυπα, αλλά αυτό δεν αποτρέπει κανέναν από το να γευτεί αυτόν τον ανατολίτικο μπακλαβά.

Γρυπάρη 128, Καλλιθέα

Τα Γιούλια

Με ιστορία από το 1945, είναι αναμφίβολα ένας ναός παραδοσιακών πολίτικων γλυκών. Ειδικεύεται σε πολλές νοστιμιές, αλλά κυριως στα παραδοσιακά σιροπιαστά που φτιάχνει με μεράκι και αγάπη. Ο μπακλαβάς του έχει ωραίο τραγανό φύλλο, βουτυρένια γεύση και το σιρόπι είναι τόσο-όσο γλυκό. Φτιάχνεται με αγνά φρέσκα υλικά και είναι ικανός να σε φέρει μέχρι τη Νέα Ιωνία για να τον απολαύσεις.

Αναγεννήσεως 49-51, Αλέκου Παναγούλη 74, Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία

Το Κοσμικόν

Από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει το πιο γνωστό και δημοφιλές μαγαζί με σιροπιαστά γλυκά στην Αθήνα από το 1961. Τα γλυκά του είναι ολόφρεσκα, οι δοσολογίες σε άψογη αρμονία και ισορροπία, με σωστό ψήσιμο, και τέλεια δεμένο σιρόπι. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στον μπακλαβά με το καρύδι κι εκείνον με το αμύγδαλο. Με τέτοια ποιότητα, ότι και να δοκιμάσεις θα σε τρελάνει!

Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγιος Νικόλαος, Αγ. Αλεξάνδρου 102, Παλαιό Φάληρο, Πλατεία Β.Κατράκη 6, Γλυφάδα και σε αρκετά ακόμα σημεία! 

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά- αυθεντίες στην Αθήνα, όταν μιλάμε για μπακλαβά και σιροπιαστά. Όποια προτίμηση και αν έχεις στα γλυκά, ακόμα και αν δεν τρελαίνεσαι, όταν βρεθείς στο επόμενο οικογενειακό τραπέζι, κάνε έναν κόπο να επισκεφθείς ένα από αυτά τα ζαχαροπλαστεία και μοίρασε απλόχερα αυθεντική γεύση μπακλαβα!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις