LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτοί είναι οι διασημότεροι δρόμοι του κόσμου

Θα πρέπει να διασχίσεις αυτούς τους δρόμους τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 5/10/2022 | 10:33

Αυτοί είναι οι διασημότεροι δρόμοι του κόσμου

Αν και οι περισσότερες πόλεις έχουν χιλιάδες δρόμους, ένας ή δύο δρόμοι γίνονται πάντα πιο γνωστοί από οποιονδήποτε άλλο.

Είτε είναι λόγω των ευκαιριών τους για ψώνια, της νυχτερινής ζωής, του κέντρου ψυχαγωγίας ή της θέσης τους στην ιστορία, είναι οι δρόμοι που επισκέπτονται πάντα οι ταξιδιώτες.

Αυτοί οι διάσημοι δρόμοι, ή οι διάσημες λεωφόροι, φωτογραφίζονται πιο συχνά και καταγράφονται συχνότερα σε λίστες όπως αυτή.

CHAMPS-ÉLYSÉES, ΠΑΡΙΣΙ

Ένα από τα μεγαλύτερα αστικά θαύματα του κόσμου, είναι αυτή η λεωφόρος και είναι ίσως η πιο διάσημη στον κόσμο. Ενέπνευσε πολλούς άλλους σε όλη την Ευρώπη και το Δυτικό Κόσμο. Ξεκινάει από μια μεγάλη δημόσια πλατεία έως ένα σημαντικό ορόσημο (την Αψίδα του Θριάμβου) και εκτείνεται σε ένα δρόμο με κομψά κτίρια, καφέ και καταστήματα.

BROADWAY, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Διασχίζει όλο το Μανχάταν, περνώντας από πολλές γειτονιές, αλλά στο Midtown υπάρχει αυτό για το οποίο φημίζεται, η μεγαλύτερη θεατρική περιοχή του κόσμου. Αυτό το σημείο είναι επίσης γνωστό ως "Great White Way" και περιλαμβάνει την Times Square γεμάτη φως και διαφημίσεις.

ABBEY ROAD, ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Abbey Road βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου. Τα Abbey Road Studios, που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο του δρόμου, ήταν το στούντιο όπου οι Beatles ηχογράφησαν το 90% των άλμπουμ τους. Τον Απρίλιο του 1969, συγκεντρώθηκαν για να ηχογραφήσουν το τελευταίο τους άλμπουμ ως γκρουπ με τον τίτλο «Abbey Road». Αυτό το άλμπουμ έγινε το έργο τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και παρουσίαζε την εμβληματική πλέον εικόνα της διάβασης ακριβώς έξω από τα στούντιο στο εξώφυλλο του. Σήμερα, οι τουρίστες συνήθως πηγαίνουν σε αυτό το σημείο για να φωτογραφηθούν κάνοντας αναπαράσταση του εξωφύλλου.

LA RAMBLA, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Γεμάτη από δέντρα, η La Rambla είναι ο πιο πολυσύχναστος και πιο ζωντανός πεζόδρομος της Βαρκελώνης της Ισπανίας. Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν πολύ περισσότεροι τουρίστες από ντόπιους που την καταλαμβάνουν, κάτι που έχει αλλάξει την αγορά και τον χαρακτήρα του δρόμου γενικότερα. Για αυτόν τον λόγο, επίσης, έχει γίνει ο πρωταρχικός στόχος των ..."πορτοφολάκιδων". Συχνά ονομάζεται Las Ramblas, επειδή είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από πολλούς διαφορετικούς δρόμους που έχουν όλοι μια ξεχωριστή αίσθηση.

 

WALL STREET, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Wall Street είναι η ιστορική καρδιά της Οικονομικής Περιφέρειας και η έδρα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ο όρος έχει γίνει σύνθημα για τις αμερικανικές μεγάλες επιχειρήσεις και τις συναλλαγές μετοχών. Ένας στενός δρόμος που κατηφορίζει από το Broadway στον ποταμό East River, η Wall Street ονομάστηκε έτσι από το τείχος που χτίστηκε εδώ τον 17ο αιώνα από τους Ολλανδούς για να προστατεύσει τον αναπτυσσόμενο οικισμό τους. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα, έμποροι και κερδοσκόποι συγκεντρώνονταν κάτω από ένα δέντρο με κουμπιά στους πρόποδες της Wall Street για ανεπίσημα εμπόριο. Αυτή ήταν η προέλευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης που ιδρύθηκε το 1817.

Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο

Ανάμεσα στις οδούς Hyde και Leavenworth στο Σαν Φρανσίσκο, η Lombard Street είναι διάσημη ως ο πιο στραβός δρόμος στον κόσμο. Το τμήμα ενός τετραγώνου της οδού Lombard που περιέχει οκτώ στροφές δημιουργήθηκε για να μειώσει τη φυσική απότομη κλίση του λόφου. Το όριο ταχύτητας σε αυτό το τμήμα είναι μόλις 5 mph (8 km/h). Η οδός Vermont, επίσης στο Σαν Φρανσίσκο, και η Snake Alley στο Berlington της Αϊόβα είναι δύο άλλοι διάσημοι δρόμοι που θεωρείται ότι είναι οι πιο στραβά δρόμοι στον κόσμο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο