Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπας τα μακαρόνια στη μέση όταν τα μαγειρεύεις
Υπάρχει πρακτικός και... πνευματικός λόγος
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/9/2022 | 00:06
Φωτογραφία από Markus Spiske
Όταν φτιάχνουμε μακαρόνια, πολλές φορές συνηθίζουμε να τα σπάμε πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
Αυτό το κάνουμε γιατί μοιάζει βολικό να μην φαίνονται τα μισά μέσα και τα άλλα μισά έξω από το νερό, αλλά δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος που μαγειρεύονται.
Οι Ιταλοί δεν το κάνουν σχεδόν ποτέ. Ο λόγος που πρέπει τα μακαρόνια να μπαίνουν ολόκληρα στην κατσαρόλα είναι για να τυλίγονται τελείως στο πιρούνι και με αυτόν τον τρόπο να μην πετάγεται στο τέλος η σάλτσα. Αν τα σπάσεις στη μέση, δεν θα τυλιχθούν όπως πρέπει γύρω από το πιρούνι.
Εκτός από αυτόν τον πρακτικό λόγο, που μάλλον εξηγεί και γιατί τα μακαρόνια έχουν το συγκεκριμένο μέγεθος, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι φέρνει και κακοτυχία. Οπότε καλό θα ήταν να το σκεφτείτε δυο φορές πριν το ξανακάνετε…
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Σπίτι
27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!
Το εκπληκτικό μυστικό για την ανατροφή των παιδιών που κανείς δεν αναφέρει ποτέ
Family
27.04.2024
Ποιο είναι αυτό;
Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση
Body+Mind
27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;
3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα
Style
Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου
Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου
Σπίτι
Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.
5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά
Style
Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!
Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις
Body+Mind
Προχτές
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις
Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά
Food
Προχτές
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον