LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στη Ζάκυνθο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 26/7/2022 | 00:21

Ταξίδι στη Ζάκυνθο: 10 Προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@ Dimitris Mourousiadis / pexels

Η Ζάκυνθος, γνωστή και ως «Φιόρο του Λεβάντε» είναι ένα από τα ιστορικότερα και πιο εντυπωσιακά νησιά της Ελλάδας. Διαθέτει φημισμένες παραλίες με καταγάλανα νερά, καλό φαγητό και κρασί και έντονη νυχτερινή ζωή. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, παρουσιάζοντας μια απίστευτη ποικιλία στα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που μπορείς δοκιμάσεις. Σήμερα θα δούμε 10 top προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις όταν φτάσεις στο νησί-κόσμημα του Ιονίου.

Για μπάνιο στο Ναυάγιο

Ξεκινούμε φυσικά από το No 1 αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από το Ναυάγιο. Ίσως και η πιο διάσημη cart postal της Μεσογείου, περιμένει να την ανακαλύψεις και να βγάλεις για το Instagram τις καλύτερες φώτο της ζωής σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Em (@emimakota)

Για βουτιές στις μπλε σπηλιές

Είναι πανέμορφες και άκρως εντυπωσιακές. Αποτελούνται από ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς και για να τις προσεγγίσεις θα πας με ιδιωτικό σκάφος ή με μια από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές με βάρκα. Το όνομά τους δεν είναι τυχαίο, αφού οφείλεται στα καταγάλανα νερά στα οποία και πρέπει να βουτήξεις κάνοντας διαγωνισμό με τους φίλους σου. Οι εκδρομές με τα καραβάκια για τις Μπλέ Σπηλιές ξεκινούν από την παραλία Μακρύς Γιαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και από το ακρωτήρι Σκίναρι.

Για μπάνιο και water sports στον Άγιο Νικόλαο

Αν είσαι λάτρης των water sports και δε θες να είσαι στην ξαπλώστρα όλη μέρα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς την παραλία Άγιος Νικόλαος. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα του νησιού, και εκεί μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ, καταδύσεις κλπ.

Επίσκεψη στο Μαραθονήσι

Πρόκειται μία νησίδα στον κόλπο του Λαγανά, στον οποίο γεννούν τα αυγά τους οι γνωστές σε όλους μας χελώνες Καρέτα-Καρέτα. Για να πας μέχρι το νησί θα πάρεις καραβάκι έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δεις τις διάσημες χελώνες. Εκεί θα βρεις μια μοναδική παραλία, με καταγάλανα καθαρά νερά και φυσικά 2 καντίνες που είναι εφοδιασμένες με τα απαραίτητα για φαγητό και ποτό, ώστε να κάτσεις εκεί όλη μέρα.

Επίσκεψη στο Μουσείο του Δ. Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών

Το Μουσείο είναι στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και μέσα σε αυτό βρίσκεται ο τάφος του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, ενώ επίσης εκτίθενται χειρόγραφα από ποιήματα του, προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι του κ.α. Στο ίδιο μουσείο βρίσκεται επίσης ο τάφος του Ανδρέα Κάλβου, χειρόγραφα και πράγματα του Γρηγόριου Ξενόπουλου αλλά και πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τους επιφανείς ανθρώπους της Ζακύνθου που συνέβαλλαν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου.

Επίσκεψη στην Μπόχαλη

Στην πόλη αυτή θα δεις την καλύτερη πανοραμική θέα και όλο το Ιόνιο στο πιάτο. Θα περπατήσεις σε γραφικά σοκάκια, θα βρεις λουλουδιασμένες αυλές που μοσχοβολάνε και θα ακούσεις και καντάδες. Must η επίσκεψη στο Ενετικό κάστρο και στον λόφο του Στράνη όπου και ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον εθνικό μας ύμνο.

Κάνε Οινοτουρισμό

Αν αγαπάς το καλό κρασί, η Ζάκυνθος είναι το νησί σου, αφού φημίζεται για την αμπελουργία του, διαθέτοντας 60 ποικιλίες αμπελιών, με κάποιες από αυτές να ευδοκιμούν μόνο σε αυτό το νησί. Τα πιο πολλά οινοποιεία θα τα βρεις στις περιοχές Αρκαδίων και Αρτεμισίων, ενώ αξίζει να επισκεφτείς το Κτήμα Γράμψα και το οινοποιείο Σολωμού.

Ελληνική και Ιταλική Κουζίνα

Στη Ζάκυνθο θα βρεις νοστιμότατα μαγειρευτά ελληνικά φαγητά, ενώ ταυτόχρονα και θαυμάσια Ιταλική κουζίνα για ευνόητους λόγους. Δοκίμασε λοιπόν μαγειρευτό στην ταβέρνα που λέγεται Βότσαλο στη Μαράθια και φημίζεται για τη θέα του. Αν πάλι προτιμάς τις ιταλικές γεύσεις θα πας στο Harry’s kai Anna στο Αργάσι.

Θα δοκιμάσεις τοπικά γλυκά

Η Ζάκυνθος διαθέτει πεντανόστιμες γλυκές λιχουδιές που οφείλεις να δοκιμάσεις αν είσαι γλυκατζής που σέβεται τον εαυτό του. Μην φύγεις λοιπόν από το πανέμορφο αυτό νησί, χωρίς να έχεις δοκιμάσει τα περίφημα Μαντολάτα και τις μάντολες στα παραδοσιακά εργαστήρια όπου και τα φτιάχνουν. Επίσης αξίζει όμως να προμηθευτείς και τα παραδοσιακά λουκούμια και παστέλια για να τα πας πεσκέσι στους φίλους σου.

Για Nightlife

Η Ζάκυνθος είναι διάσημη και στο εξωτερικό για τη νυχτερινή ζωή της, κυρίως για την περιοχή του Λαγανά. Εκτός από αυτή την επιλογή όμως, υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις που μπορείς να εμπιστευτείς. Αν είσαι με οικογένεια ή το ταίρι σου, μπορείς να επιλέξεις το Καλαμάκι ή το Τσιβιλί για πιο chill στιγμές διασκέδασης. Στη Χώρα πάντως της Ζακύνθου, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα με cafe-bar,club και roof garden με ασυναγώνιστη θέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karolina (@tybla)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο