E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κλασικά, με Πλαϊνές Πέτρες, Ροζέτα, Φλόγα: Ανακαλύψτε το Μονόπετρο που θα την Γοητεύσει

Δημοσίευση 24/5/2022 | 12:41

Κλασικά, με Πλαϊνές Πέτρες, Ροζέτα, Φλόγα: Ανακαλύψτε το Μονόπετρο που θα την Γοητεύσει

Η επιλογή ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού είναι μια διαδικασία που μπορεί να αγχώνει και να προβληματίζει πολλούς άνδρες οι οποίοι αναζητούν το ιδανικό κόσμημα με το οποίο θα ζητήσουν στην εκλεκτή της καρδιάς τους να τους πει το μεγάλο ναι.

Παραδοσιακά το μονόπετρο είναι ένα κόσμημα το οποίο προσφέρεται στη γυναίκα από τον άνδρα κατά τη στιγμή της πρότασης γάμου. Το κυκλικό σχήμα του, χωρίς αρχή, μέση και τέλος συμβολίζει την αιώνια και παντοτινή αγάπη, ενώ αποτελεί ένα από τα κοσμήματα που η μέλλουσα νύφη θα φορά για μια ζωή.

Στις μέρες υπάρχουν εκπληκτικές συλλογές που συμπεριλαμβάνουν εντυπωσιακά μονόπετρα δαχτυλίδια τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε αισθητική, πρακτική και οικονομική απαίτηση. Υπάρχουν όμως τέσσερις κατηγορίες που διαχρονικά ξεχωρίζουν τόσο για τη φινέτσα όσο και για τη λάμψη τους, και αυτές συμπεριλαμβάνουν τα κλασικά μονόπετρα δαχτυλίδια, τα μονόπετρα με πλαϊνές πέτρες, τις ροζέτες αλλά και τα μονόπετρα σε σχήμα φλόγας.  

Κλασικά Μονόπετρα

Η πιο λιτή και παραδοσιακή μορφή μονόπετρου, είναι ένα δαχτυλίδι με καθαρές σχεδιαστικές γραμμές το οποίο κοσμείται από κάποιον πολύτιμο λίθο, συνήθως διαμάντι, στο κέντρο του. Τα κλασικά μονόπετρα,  υπέροχα και διαχρονικά, είναι ένα κόσμημα, απτό παράδειγμα, της κομψότητας που συνοδεύει τη διακριτικότητα και την απλότητα.

Χωρίς να στερούνται λάμψη, φέροντας μια μοναδική μεγαλοπρέπεια και χάρη, τα κλασικά μονόπετρα αποτελούν ένα εκπληκτικό κόσμημα που σίγουρα κάθε γυναίκα θα λατρέψει. Κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα και στολισμένα με πολύτιμους λίθους, τα μονόπετρα με κλασικό σχεδιασμό δημιουργούν μια άρτια ισορροπία ανάμεσα στο μοντέρνο και στο καθιερωμένο.

Μονόπετρα με Πλαϊνές Πέτρες

Τα μονόπετρα με πλαϊνές πέτρες είναι ένα φανταστικά λαμπερό κόσμημα το οποίο χαρακτηρίζεται από μια μοναδική λάμψη και φινέτσα. Ουσιαστικά τα μονόπτερα με πλαϊνές πέτρες αποτελούν δαχτυλίδια τα οποία πέρα από την κεντρική πέτρα που τα κοσμεί, φέρουν αντιδιαμετρικά αυτής άλλες μικρότερες πέτρες, οι οποίες ανάλογα με τον αριθμό τους μπορεί να δημιουργούν δύο υπέροχες, σειρέ στολισμένες, επιφάνειες.

Τα μονόπετρα με πλαϊνές είναι ένα κόσμημα που διαθέτει και αυτό με τη σειρά του μια μοναδικά κλασική κομψότητα, η οποίας συνταιριάζει άψογα την παραδοσιακή μορφή ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού με μια πιο σύγχρονη εκδοχή του.  

Μονόπετρα Ροζέτα

Λόγω της  δομής τους, τα μονόπετρα ροζέτα μπορεί να κοσμούνται από μια μεγάλη ποικιλία πολύτιμων λίθων σε ξεχωριστούς συνδυασμούς. Η ροζέτα ουσιαστικά αποτελείται από μια κεντρική πέτρα και μικρότερες περιμετρικά σε σχήμα ρόδου. Μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορα μεγέθη και η δομή της συντελεί στη δημιουργία ενός υπέροχου κοσμήματος με μοναδική λάμψη.

Ο συνδυασμός των λίθων μιας ροζέτας δεν υπόκεινται σε κανένα κανόνα παρά μόνο στην αισθητική που επιδιώκεται στο τελικό αποτέλεσμα. Μια συνήθης επιλογή αποτελούν τα μονόπετρα δαχτυλίδια που κοσμούνται κεντρικά με ένα εντυπωσιακό διαμάντι και μικρότερα διαμάντια περιμετρικά. Εξίσου δημοφιλείς όμως είναι και οι ροζέτες στις οποίες η κεντρική πέτρα είναι κάποιος λαμπερός πολύτιμος λίθος όπως ζαφείρι, σμαράγδι ή ρουμπίνι και περιστοιχίζονται από διαμάντια.

Μονόπετρο Φλόγα

Σχεδιασμένα για να ξεχωρίζουν από τη λάμψη και την κομψότητα που τα χαρακτηρίζει, τα μονόπετρα φλόγα, αποτελούνται από το εκάστοτε μέταλλο κατασκευής τους, διχοτομημένο στη μέση, με τα σκέλη που δημιουργούνται από τη διχοτόμηση αυτή να ανεβαίνουν και να αγκαλιάζουν την κεντρική πέτρα από την οποία κοσμούνται. Αυτός ο τύπος δαχτυλιδιού, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη δεκαετία του ‘90, εξαιτίας του λιτού και ταυτόχρονα φινετσάτου σχεδιασμού του, γεγονός που μετατρέπει τα μονόπετρα φλόγα σε εκπληκτικά στολίδια που ταιριάζουν υπέροχα σε κάθε χέρι.

Η τελική μορφή που διαθέτει ένα μονόπετρο σε σχήμα φλόγας πλησιάζει αρκετά την κλασική δομή των μονόπετρων δαχτυλιδιών, διαθέτει όμως μια ιδιαίτερη σχεδιαστική οπτική η οποία το κάνει να ξεχωρίζει και του προσδίδει μια φανταστική εμφάνιση και διαχρονικότητα.

Στο Κόσμημα Κοτσώνης, μέσα από μια πλούσια συλλογή μονόπετρων δαχτυλιδιών κάθε είδους, αλλά και διαθέτοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία για την κατασκευή των δικών σας ονειρικών μονόπετρων, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα ξεχωριστό κόσμημα για μια από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα