E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάς τα ζυμαρικά ακολούθησε αυτά τα 10 προφίλ στο instagram

Από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση οι creators του instagram δε σταματούν να δημιουργούν έργα τέχνης από ζυμαρικά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 18/3/2022 | 13:19

Αν αγαπάς τα ζυμαρικά ακολούθησε αυτά τα 10 προφίλ στο instagram
@lacucinaitalianausa / instagram

Παίζει να είναι το αγαπημένο φαγητό των περισσότερων ανθρώπων του πλανήτη αυτού και δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Τα ζυμαρικά έχουν πραγματικούς οπαδούς και πως να μην έχουν άλλωστε, αφού είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Για να καταλάβετε πόσο αγαπημένο είδος φαγητού είναι, αρκεί να σας πούμε ότι υπάρχουν πάνω από 600 είδη ζυμαρικών στον κόσμο! Πρώτοι σε κατανάλωση ζυμαρικών είναι οι Ιταλοί εννοείται, και σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών τα ζυμαρικά που καταναλώνουν οι Ιταλοί σε ένα χρόνο, αν τα μετρήσουμε σε spaghetti είναι 600 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Photo by cottonbro from Pexels

Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές λογικά είσαι μακαρονάς οπότε, να σου πούμε και μερικά fun facts ακόμα! Μπορεί να πιστεύεις ότι τα μακαρόνια είναι Ιταλική εφεύρεση όμως δεν είναι. Οι πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για την κατανάλωσή ζυμαρικών προέρχονται από την Κίνα και από το πολύ μακρινό 5.000 π.Χ. Ο θρύλος λέει ότι ο διάσημος εξερευνητής Μάρκο Πόλο εισήγαγε τα noodles στην Ιταλία τον 12ο αιώνα. Ένα ακόμα πράγμα που είναι σημαντικό να ξέρεις, είναι τα ζυμαρικά κάνουν καλό στην ψυχολογία μας! Επιστημονικές έρευνες έδειξα ότι οι υδατάνθρακες στα ζυμαρικά αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που αυξάνει τα συναισθήματα ευτυχίας!

Παρακάτω μερικά από τα προφίλ στο instagram που έχουν αφιερώσει το feed τους στα ζυμαρικά και εμείς λατρεύουμε να ακολουθούμε. Το ίδιο κάνε και εσύ!

@pastasocialclub

H Meryl Feinstein είναι μια food blogger στο Μπέρμιγχαμ της Αμερικής και όπως μπορείς εύκολα να καταλάβει κάποιος λατρεύει τα ζυμαρικά. Για αυτό τον λόγο έχει φτιάξει αυτό εδώ το community που έχει κυρίως συνταγές και πολλές υπέροχες φωτογραφίες. Τα περίτεχνα ζυμαρικά, τα χρώματα και τα περίεργα υλικά εδώ πρωταγωνιστούν και συνθέτουν ένα κολάζ από ονειρεμένα ζυμαρικά! 


@saltyseattle 

Πίσω από αυτό το προφίλ κομψοτέχνημα είναι η Linda Miller Nicholson. Είναι διεθνώς γνωστή και ως η βασίλισσα των ζυμαρικών και για αυτήν έχουν γράψει η Vogue, το The New Yorker, το Buzzfeed, στο Elle και αρκετά ακόμα media της Αμερικής και όχι μόνο! Έχει φτιάξει pasta art για την Gigi Hadid, την Katy Perry, την Camila Cabello, τον Matthew McConaughey και αρκετούς ακόμα και έχει  γίνει θέμα πολλών ντοκιμαντέρ! Εννοείται ότι έχει το δικό της βιβλίο με τίτλο έasta, Pretty Please και εννοείται πως πρέπει να την ακολουθήσεις αν σου αρέσει η τέχνη και τα ζυμαρικά! 


@pastagirlfriend 

Εδώ η κατάσταση έχει ως εξής. Σκέψου σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας να υπήρχαν τα ζυμαρικά. Στα κομμωτήρια, στις τέχνες, στα μουσεία, στα τραγούδια, στα θέατρα. Ε, κάπως έτσι θα ήταν η ζωή μας: 

@pasta_sisters

Μια οικογενειακή Ιταλική υπόθεση που έχει κατακτήσει το Λος Αντζελες. Στη μικρή ιταλική πόλη Πάδοβα, στη Βόρεια Ιταλία  η σεφ Πάολα Ντα Ρε, οι μεγαλύτερες αδερφές της Λουίζα και Πατρίτσια και ο αδερφός της Κάρλο συνήθιζαν να περνούν τα απογεύματα τους βοηθώντας τη μητέρα τους Μαρία Τζιοβάννα στην κουζίνα. Η συνήθεια αυτή τους δίδαξε την πραγματική Ιταλική κουζίνα και οι Pasta Sisters την έχουν κάνει τρία υπέροχα εστιατόρια στο Λος Αντζελες. Εκτός από φαγητό σε αυτό το μαγαζί μπορείς να αγοράσεις και φρέσκα ζυμαρικά, σάλτσες και άλλα Ιταλικά καλούδια. Το προφίλ τους στο instagram είναι σκέτη απόλαυση και γιαυτό πρέπει να το ακολουθήσεις! 

@pastagrannies

Ένα από τα προφίλ που θα αγαπήσεις! Γιαγιάδες, συνταγές, χαμόγελα, παλιά σπίτια, διαχρονικά μυστικά, δημιουργικές ρυτίδες και σοφά quotes. Φυσικά, όλα γύρω από τα ζυμαρικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές τους! Σε περίπτωση που ενθουσιάστηκες ήδη, αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο προφίλ έχει και ένα επίσης δημιουργικό και αγαπημένο κανάλι στο youtube

@the_pastaqueen

Στο bio του προφίλ της γράφει "“Pasta, Drama, I am Italiana "  ομως δεν υπάρχει κανένα δράμα πίσω από την ιστορία της Nadia Caterina Munno. Είναι μια από τις πιο πετυχημένες Tik Toker της Ιταλίας με πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους και με το κοινό της να τη λατρεύει και να την ακολουθεί πιστά! Αξίζει εννοείται τον τίτλο της Pasta Queen! 

@anthonyandiario

Ενας διάσημος Ιταλός σεφ στην Αμερική. Ένα succes story που αξίζει να παρακολουθήσετε μέσα από το feed του που εκτός απο ζυμαρικά έχει πολλές δημιουργικές στιγμές από το  West Chester’s Andiario. Είναι ένα από τα πιο γνωστά Ιταλικά εστιατόρια σε ολη την Πενσυλβάνια, της Αμερικής! 

@lacucinaitaliana & @lacucinaitalianausa

Αν έχεις πάει κάποια στιγμή σε κάποιο ακριβό Ιταλικό εστιατόριο του Μιλάνου, είναι πολύ πιθανόν να το έχεις ξεφυλλίσει. Το La Cuccina Itlaiana είναι ένα περιοδικό αφιερωμένο στην Ιταλική κουζίνα με πολλά glam touches και τα προφίλ του στο instagram είναι απολαυστικά! Γιαυτό και πρέπει να τα ακολουθήσεις αν αγαπάς τα ζυμαρικά. 

@pastaetal

Ένας πατέρας και οι δύο μικροί γιοι του, στην Αυστραλία, έχουν φτιάξει αυτό το υπέροχο food blog που καταφέρνει να σε κάνει πάντα να εντυπωσιάζεσαι. Φρέσκα ζυμαρικά σε διάφορα χρώματα και σχέδια και με μια παρουσίαση που αγαπάς να παρακολουθείς. Το Follow δικαιωματικά τους αξίζει για την υπέροχη δουλειά τους. 

@foodsofjane

Κλείνουμε το ζυμαρικοαφιερώμα με την Jane Hardy. Μια νέα μαμά στο Κλίβελαντ της Αμερικής που αγαπάει τα ζυμαρικά ενώ ταυτόχρονα προσπαθέι να δείχνει όμορφες εικόνες από την καινούρια ζωή της. Το feed της έχει άφθονο μακαρονικό και έξυπνες ιδέες για να τα φτιάξεις και εσύ. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά