E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας ξέρουν να φτιάχνουν σωστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Αν νομίζατε ότι η Αθήνα δεν έχει τη δική της περιποιημένη μπουγάτσα, τότε δε μάλλον δεν είχατε κατά νου αυτά εδώ τα μαγαζιά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 1/3/2022 | 13:33

Αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας ξέρουν να φτιάχνουν σωστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Όταν ακούς τη λέξη "μπουγάτσα" το μυαλό σου πάει μοιραία στη Θεσσαλονίκη! Η πόλη με τα ερωτικά vibes και το καλό φαγητό που δε σταματάει να προσφέρει εμπειρίες σε όποιον την επισκέπτεται. Το πρώτο πράγμα που κάνεις με το που φτάσεις εκεί είναι να φας μπουγάτσα! Μπουγάτσα αλμυρή με τυριά και αλλαντικά ή με σπανάκι ή μπουγάτσα κλασσική. Γλυκιά σαν όνειρο με αέρινη κρέμα με ζάχαρη και κανέλα! Αυτά που σου γράψαμε μέχρι τώρα τα ξέρεις, αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι και η Αθήνα έχει τα δικά της -ιστορικα- spots με αριστοτεχνική μπουγάτσα που θα σε κάνει να παραμιλάς! 

Μαγαζιά που είναι στο ίδιο σημείο για δεκαετίες και που η καλή κοινωνία της Αθήνας έπαιρνε εκεί το πρωινό της! Μαγαζιά με μπουγάτσα στην Αθήνα, που ενώ τα έχεις δει αρκετές φορές δεν έχεις σταματήσει για μια δοκιμή.

Ε λοιπόν, η λίστα αυτή έρχεται να σε βάλει σε σκέψεις και γιατί όχι σε ένα challenge! Το challenge είναι να δοκιμάσεις μπουγάτσα σε ένα από τα παρακάτω μαγαζιά και να αποφασίσεις εσύ, αν είναι τόσο δυνατή όσο η μπουγάτσα της Θεσσαλονίκης! 

Παυλίδης

Πάνω από 50 χρόνια στο ίδιο σημείο που όσοι αγαπούν τις βουτυράτες ζύμες το ξέρουν. Έχουν έρθει στην ουρά του Παυλίδη και σε χρόνο μηδέν βρεθήκανε μπροστά από μια βιτρίνα που έχει Μπουγάτσα σε πρώτο πλάνο και ένα σωρό ακόμα λαχταριστά διαμαντάκια. Πιροσκί, κασερόπιτες, πίτες κουρού και λουκανικόπιτες, πίτσες με χοντρό αφράτο ψωμί και καλοψημένο πεϊνιρλί! 

Οι φούρνοι δουλεύουν όλο το 24ωρο και στο μαγαζί θα δεις από οδηγούς φορτηγών να κάνουν στάση μέχρι αρχοντογιαγιάδες της παλιάς Αθήνας που δεν αλλάζουν αυτή την πεντανόστιμη συνήθειά τους! Μια -λίγο μακρινή- βόλτα που αξίζει να κάνεις και αν θες πάρες και κάτι για το σπίτι. Τα αρτοζυμώματα του Παυλίδη τα τρως και την επόμενη μέρα με την ίδια λαχτάρα! 

Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια

Sante 

Περίπου δύο δεκαετίες στην Καλλιθέα και ύστερα από απαίτηση πολλών πελατών εδώ και μερικούς μήνες και στο κέντρο της Αθήνας. Η Μπουγάτσα του Sante είναι μια μπουγάτσα που ονειρεύεται ξανά ξανά, όποιος δοκιμάσει για μια φορά. Σκέτη με ζάχαρη άχνη και κανέλα στις σωστές ποσότητες ή με επικάλυψη από σοκολάτα για να ξεγελάσεις μικρούς φίλους να φάνε ένα ποιοτικό γλυκό ή για σένα αν αντέχεις την πολύ γλύκα στο στόμα. 

Αεράτα φύλλα με φυτικό ποιοτικό βούτυρο που κλείνουν μέσα τους μια κρέμα όνειρο που κάνει τους γευστικούς κάλυκες, να χορεύουν. Εδώ, εκτός από αυτήν την εκλεκτή μπουγάτσα θα βρεις και αρκετές ακόμα πίτες. Στριφτές σε σπανάκι και τυρί ή κουρού ή ότι έχει όρεξη να φτιάξει το αγαπημένο crew του Sante της Καλλιθέας, που τροφοδοτεί και το κέντρο! Κοπιάστε, δοκιμάστε, θαυμάστε! 

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 74, Καλλιθέα

Σοφοκλέους 4, Αθήνα

Σάββας 

Ξεκίνησε σαν "Σαρρής" τη δεκαετία του 50 στη Θεσσαλονίκη και το 1993 ήρθε στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα ήταν στο Περιστέρι και ήταν απλό, λιτό και με τη συνταγή του "Θείου Σαρρή". Από τότε μέχρι σήμερα, όλη η Αθήνα ξέρει για τη φημισμένη μπουγάτσα του Σάββα και αυτός έχει φτάσει σε περίπου 15 γειτονιές σε όλη την Αττική.

Ένα δίκτυο από καταστήματα που στις βιτρίνες του έχει ...συναισθήματα! Είναι γιατί, κάθε φορά που τρως κάτι από εκεί νιώθεις έντονα πράγματα. Έντονες γεύσεις, έντονες μυρωδιές και ένα συναίσθημα πληρότητας. Στο Σάββα εκτός από την εκλεπτυσμένη πολίτικη μπουγάτσα (με κρέμα ή χωρίς) θα βρεις και άλλα ωραία κιμαδόπιτα που είναι άνετα ένα χορταστικό μεσημεριανό. Θα βρεις πρασόπιτα, πίτσα, κασερόπιτα, στριφτές πίτες, πρασόπιτα, χωριάτικη τυρόπιτα και αρκετά ακόμα νόστιμα δημιουργήματα!

Σε πάνω από 15 σημεία στην Αθήνα 

Φωτογραφία: osavvas.gr

Μακεδονικόν 

Ένα μέρος που κρατάει την αρχική του μορφή, παράδοση και γεύση για πολλές δεκαετίες. Οι γεύσεις του είναι ίδιες από την πρώτη μέρα που άνοιξε και με το βρεθείς μπροστά στη βιτρίνα του, νιώθεις σαν να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Αυτά που μπορείς να αγοράσεις είναι λίγα, αλλα είναι καλά. 

Μπουγάτσα στα καλύτερα της. Μια κρέμα που μοσχομυρίζει και κάνει τους περαστικούς να γυρνούν το κεφάλι καθώς περπατούν τη Σόλωνος. Τυρόπιτα παραδοσιακή με μπόλικο τυρί και με το ίδιο ποιοτικό φύλλο. Σπανακόπιτα που μάλλον έχει και μερικά μυρωδικά -δεν εξηγείται αλλιώς η τόση νοστιμιά της- και κρεατόπιτα για σένα που πεινάς πολύ! 

Σόλωνος 73, Αθήνα 

@xougou / instagram

Sharai

Αν είσαι από αυτούς που πριν ταξιδέψουν το καλοκαίρι με πλοίο πάνε εκεί στο μεγάλο περίπτερο του Πειραιά και παίρνουν προμήθειες για το πλοίο, τότε θα έχεις φάει και την μπουγάτσα του Sharai. Είναι παραδίπλα και η τζαμαρία... καρφώνει το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα. Δεξιοτέχνες άνθρωποι φτιάχνουν βουτυρένια φύλλα μπουγάτσας. Μέσα τους κρύβουν καλά σιμιγδαλόκρεμα και μυρωδικά και από πάνω ρίχνουν ζάχαρη και κανέλα! Ένα πραγματικό έργο τέχνης που σε καλεί να το δοκιμάσεις. 

Αυτή η περίτεχνη μπουγάτσα κάθεται για πολύ λίγο στη βιτρίνα -που αδειάζει συνεχώς- παρέα με άλλα κομψοτεχνήματα από φύλλο και βούτυρο. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πίτσες, πίτες κουρού και η λίστα έχει αρκετά ακόμα. Γέμισε και εδώ μια σακούλα με φαγώσιμα και θα είναι το ίδιο νόστιμα και την επόμενη μέρα. 

Δημ. Γούναρη 9, Πειραιάς
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις