LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτά τα 8 μαγαζιά στην Αθήνα θα σου φτιάξουν υπέροχες σούπες

Η εποχή που ξεκινάμε να τρώμε σούπες είναι αυτή εδώ και αυτά τα μαγαζιά ξέρουν από σούπες!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 2/11/2021 | 10:30

Αυτά τα 8 μαγαζιά στην Αθήνα θα σου φτιάξουν υπέροχες σούπες

Σούπες στην Αθήνα. Μια φθινοπωρινή συνήθεια που κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερη τάση. Αγαπάμε τις σούπες θέλουμε να είναι τάση οι σούπες γιατί είναι στην πλειοψηφία τους υγιεινές. Χορτοφαγικές ή με κρέας, Ελληνικές ή από άλλες κουζίνες είναι σίγουρα νόστιμες, έχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός μας χρειάζεται και μας ζεσταίνουν! Το συναίσθημα που νιώθεις καθώς τρως την πρώτη κουταλιά μιας σούπας είναι άκρως νοσταλγικό και είναι η κορύφωση μιας εμπειρίας που προσφέρεται απλόχερα στα μαγαζιά της Αθήνας. 

Ετοιμάσαμε μια λίστα με μαγαζιά που μπορούν να σου φτιάξουν πεντανόστιμες σούπες και έχεις μπροστά σου έναν χειμώνα για να πας σε όλα. Διάλεξε μια παρέα που αγαπάς, βάλε ένα μπουφάν με κουκούλα και πήγαινε να ζεστάνεις το στομάχι σου! 

Οινομαγειρείο Η Ήπειρος

Διαλέξαμε αυτό το μαγαζί να είναι το πρώτο στη λίστα γιατί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνο του. Είναι εκεί από το 2001 και είναι το μοναδικό πια πατσατζίδικο μέσα στη Βαρβάκειο αγορά. Μια συνήθεια πολλών δεκαετιών για τους Αθηναίους, ήταν η σούπα μετά τα ξενύχτια κάθε Σάββατο βράδυ! Ανοιχτό όλο το βράδυ στο Οινομαγειρείο Η Ήπειρος θα βρεις παραδοσιακό πατσά, μελωμένο γιουβετσάκι, γιουβαρλάκια και μερικές ακόμα παραδοσιακές σούπες που όλες θα σου θυμίσουν τη γιαγιά σου! 

Φιλοποίμενος 4, Αθήνα 


Feyrouz

To Λιβανέζικο street food στο κέντρο της Αθήνας, που έχει φανατικούς οπαδούς. Πάνε εκεί για το Ναζίκ Μπαϊλντί, που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα, πάνε εκεί για το καταπληκτικό Κιουφενέ και πάνε και για τη σούπα Μαχλούτα! Είναι σούπα από Κόκκινη φακή με μαραθόριζα, κολοκύθα, σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και με καβουρδισμένο αγριοκύμινο! Είναι ένα πραγματικό έπος που μπορείς να το πάρεις μαζί σου σε μια χάρτινη συσκευασία και με περίπου 3€! Αν οι παγωμένες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, δεν έχουν και μια στάση στο Feyrouz, τότε τι;! 

Καρόρη 23 και, Αγάθωνος 1, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emil (@kruszyn)

Αχιλλέας Βεργίνα

Στον Αχιλλέα ίσως να έχεις βρεθεί κάποια στιγμή για να φας Σουβλάκι ή τη διάσημη «Μπριζόλα του Καλοφαγά» από ντόπιο χοιρινό Αγρινίου, η οποία ζυγίζει 800 γραμμάρια. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μέσα στο μαγαζί έχει μαγειρευτά και σούπες. Σούπες παραδοσιακές ή βελουτέ με βάση τα λαχανικά που αρέσουν σε όλους. Πήγαινε ένα μεσημέρι, στάσου μπροστά στη βιτρίνα και διάλεξε μια σούπα που μπορεί να έχει φτιαχτεί και μισή ώρα πριν! 

Βαλτετσίου 62, Εξάρχεια

Madame Phú Man Chú

Για σένα που σου αρέσουν τα πιο εξωτικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Madame Phú Man Chú. Προσεγμένη Βιετναμέζικη κουζίνα σε έναν ωραίο χώρο και σε μια επίσης ωραία γειτονιά. Πιάσε ένα τραπεζάκι και ζήτα να σου φέρουν μια Pho από μοσχάρι! Είναι αρωματική σούπα από το Ha Noi με φιλετάκια μοσχαριού, rice noodles και φρέσκα μυρωδικά! Αν αγαπάς τη γαρίδα θα βρεις και σούπα με γαρίδα που επίσης είναι σούπερ αρωματική. 

Πράξιτέλους 36, Αθήνα

Το Αυτόφωρο

Τέσσερις σούπες θα βρεις σε αυτό το παραδοσιακό μαγαζί και είναι οι γνωστές του χειμώνα! Πατσάς, κοτόσουπα, γίδα βραστή και μοσχάρι. Ο κατάλογος έχει και αρκετά ακόμα μαγειρευτά αλλά και της ώρες, όμως να ξέρεις ότι οι σούπες πρωταγωνιστούν! Για σένα λοιπόν που θες μια απόλυτα παραδοσιακή εμπειρία έλα ένα βράδυ ή ένα μεσημέρι εδώ ή πάρε τη σούπα σου take away! 

Λεωφ. Αλεξάνδρας 152

Ο Τάκης 

Είναι εκεί από το 1979 και μαγειρεύει σε κατσαρόλα, στο φούρνο, στα κάρβουνα και στο τηγάνι! Πρόσφατα ανακαινίστηκε και μας συστήνεται ξανά σε έναν καινούριο χώρο όμως με την ίδια ποιότητα. Εδώ, στα καθημερινά μαγειρευτά θα βρεις καταπληκτικά γιουβαρλάκια με αυγολέμονο που του ονείρου, κοτόσουπα, σούπα μοσχάρι και ρεβίθια! Κλείσε ένα τραπεζάκι για Κυριακή μεσημέρι και απόλαυσε πραγματικά σπιτικό φαγητό και υπέροχες σούπες! 

Αδριανείου 35, Αθήνα 

Το Βραστό 

Είναι από τα πιο γνωστά μαγαζιά για σούπες και δικαίως. Στον κατάλογό του υπάρχει ένα πιάτο με αυτό το όνομα, που κάνει θραύση. Το βραστό! Έτσι το λένε και είναι μια αγνή σούπα γεμάτη βιταμίνες και γεύση που σου ζεσταίνει την καρδιά όσο τη γεύεσαι στην όμορφη αυλή του μαγαζιού! Πριν έρθεις εδώ κάνε και μια κράτηση για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις τραπέζι και σούπα! Τα καλά πράγματα εξαντλούνται γρήγορα γιαυτό φρόντισε το, πριν πεινάσεις!

Ρόδων 3, Χαλάνδρι

Γκρικ

Το Γκρικ στο Κουκάκι είναι μια πιο καινούρια προσθήκη και αξίζει να είναι στη λίστα μας. Το μαγαζί που έχει καθημερινά μαγειρευτό φαγητό - και σχεδόν καθημερινά σούπες - ενώ ταυτόχρονα πουλάει και σπιτικές μαρμελάδες και άλλα ελληνικά καλούδια. Αν βρείτε τη σούπα με τα γιουβαρλάκια πάρτε δύο μερίδες για το σπίτι!  Είναι τόσο μυρωδάτη που ξεκάθαρα θα σε ζηλεύουν οι γείτονες! 

Βεΐκου 93, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08