E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Emmy: Ποιες σειρές σάρωσαν στα βραβεία

Το Netflix συγκέντρωσε συνολικά 44 βραβεία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/9/2021 | 11:53

Emmy: Ποιες σειρές σάρωσαν στα βραβεία

To «The Crown» και το «The Queen’s Gambit» του Netflix, αλλά και το «Ted Lasso» της Apple TV, ήταν οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής απονομής βραβείων Emmy, μια μεγάλη πρωτιά για υπηρεσίες ροής που καθιέρωσαν τη θέση τους στην τηλεοπτική βιομηχανία.

«Δεν έχω λόγια» δήλωσε ο Peter Morgan, δημιουργός και συγγραφέας του βρετανικού βασιλικού έπους «The Crown» , το οποίο συγκέντρωσε το βραβείο υποκριτικής, σεναρίου και σκηνοθεσίας, μαζί με άλλα. Το σχόλιό αυτό θα μπορούσαν να είχαν κάνει αλλά από την αντίθετη σκοπιά, και στελέχη πολλών κορυφαίων καλωδιακών καναλιών που κάποτε κυριαρχούσαν στα βραβεία Emmy αλλά και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων – συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή της χθεσινής τελετής, CBS, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να παίζουν το ρόλο του «χαμένου».

Το Netflix συγκέντρωσε συνολικά 44 βραβεία, που ισοδυναμούν με το ρεκόρ τηλεοπτικού δικτύου που δημιουργήθηκε το 1974, από το CBS.

Η πρώτη κορυφαία σειρά του νέου Apple TV+ ήρθε σε λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξή του. Το «The Crown» και το «The Queen’s Gambit» ισοβαθμούν ως ηγέτες με 11 βραβεία το καθένα, με το «Ted Lasso» να προηγείται στην πλευρά της κωμωδίας με 7 τρόπαια.

Μεγάλο νικητής και το «The Queen's Gambit» - «Έφερες το σέξι πίσω στο σκάκι»
Το «The Queen’s Gambit» έκανε την Anya Taylor Joy αστέρι και υποψήφια για Emmy χάρη στην απεικόνιση της διάνοιας του σκακιού. Ο εκτελεστικός παραγωγός, μίλησε για την ηθοποιό στην ομιλία αποδοχής του. «Έφερες το σέξι πίσω στο σκάκι και ενέπνευσες μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών και νέων γυναικών να συνειδητοποιήσουν πως η πατριαρχία δεν έχει άμυνα απέναντι στις βασίλισσές μας» ανέφερε.

Μεγάλος νικητής της χθεσινής απονομής βραβείων Emmy, ήταν και το «Ted Lasso» της Apple TV+

Πέρα όμως από αυτά τα δίκτυα, υπήρξε ένα λαμπρό σημείο και για την HBO, με την περιορισμένη σειρά «Mare of Easttown», το δράμα εγκλήματος που κέρδισε 4 Emmy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερου γυναικείο ρόλοι για την πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουίνσλετ. Επίσης, για το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC, το «Saturday Night Live» ήταν αυτό που ξεχώρισε.

Η τελετή πάντως αποδείχθηκε απογοητευτική για εκείνους που περίμεναν να δουν τη διαφορετικότητα στο Χόλιγουντ. Ο αριθμός ρεκόρ έγχρωμων υποψηφίων, απέδωσε τελικά μόνο δύο μαύρους νικητές, συμπεριλαμβανομένου του RuPaul για το «RuPaul Drag Race» και της σεναριογράφου Michaela Coel για το «I May Destroy You».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου «κρέμεται» πάνω από την άβυσσο

Paper Χτες
Ένα βιβλιοπωλείο που συνδυάζει την ηρεμία της ανάγνωσης με την αγριάδα της φύσης – και σου κόβει την ανάσα

Wham!: Το «Last Christmas» εκθρόνισε τη Mariah Carey από το Billboard Global 200

Μουσική Προχτές
Η μάχη των χριστουγεννιάτικων ύμνων καλά κρατεί

The Weeknd: Έκλεισε ιστορικό deal 1 δισ. δολαρίων για τα δικαιώματα της μουσικής του

Μουσική 18.12.2025
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες συμφωνίες ενός σύγχρονου καλλιτέχνη στην ιστορία

Galaxy 92 Christmas Edition: Το ρεσιτάλ «Rays of Love» μάγεψε τον ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση

Μουσική 17.12.2025
Περισσότεροι από 400 θεατές κατέκλυσαν τον ναό για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ πιάνου

Eurovision: «Κλείδωσαν» οι χώρες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό

Μουσική 15.12.2025
Παρά τις αποχωρήσεις, τελικά 35 εκπρόσωποι χωρών θα βρεθούν στη Βιέννη το 2026

Βιβλίο για δώρο: Αυτά είναι τα best sellers, για να μην ψωνίσεις... στα τυφλά

Paper 15.12.2025
Αν ψάχνεις δώρο για κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά, για ένα Secret Santa ή απλώς για ανθρώπους που αγαπάς, το βιβλίο παραμένει η πιο safe αλλά και ουσιαστική επιλογή

10 τραγούδια για να ξεχάσετε τα πάντα

Play lists 14.12.2025
Βάλτε τα δυνατά και αφεθείτε στη μελωδία

Kapten: Το project‑έκπληξη που έρχεται να ταράξει τη Θεσσαλονίκη

Μουσική 12.12.2025
Οι Kapten έρχονται με ένα διήμερο που υπόσχεται να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη στο πιο καυτό μουσικό spot των γιορτών