E-Daily

Ταξίδι στη Ναμίμπια, μέσα από 15 αριστουργηματικές εικόνες

Εικόνες που θα κάνουν να θελήσεις να μάθεις περισσότερα, για αυτή την ανεξερεύνητη χώρα της Αφρικής

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

24/5/2021 | 11:55

@ anywhereweroam.com

Ναμίμπια! Χρωστάει το όνομα της στην έρημο Ναμίμπ (που σημαίνει έρημος στην τοπική γλώσσα Νάμα) και είναι εκεί περίπου 55 εκατομμύρια χρόνια! Ναι, καλά διαβάσατε, είναι η αρχαιότερη έρημος του κόσμου, και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η επίσημη χώρα είναι τα αγγλικά, και η χώρα έχει υποδομές για να φιλοξενήσει τουρίστες, το κάνει άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο! Η Ναμίμπια, συνορεύει με τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Ανγκόλα και βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό, αυτό την κάνει να έχει τοπία αντιφατικά που σαγηνεύουν όποιον αποφασίζει να κάνει το ταξίδι εκεί!

Ταξίδι ζωής σίγουρα, μιας και δεν έχει καμία σχέση με τα κλασσικά Ευρωπαϊκά που πάνω κάτω τα έχεις κάνει.Εδώ, θα χρειαστεί να οδηγήσεις μόνος σου (ή με την παρέα σου) ανάμεσα σε ερήμους που θα σου κόψουν την ανάσα, και είναι 60% πιθανό να πάθεις λάστιχο, γιαυτό και πριν νοικιάσεις αμάξι (δηλαδή ένα 4Χ4) θα κάνεις και μάθημα για το πως είναι να αλλάζεις λάστιχο στην Αφρική.

Οι Anywhere We Roam ή αλλιώς ο Mark και ο Paul είναι δυο bloggers του εξωτερικού, που έκαναν το ταξίδι μέχρι εκεί. Πέρασαν δύο εβδομάδες κάνοντας roadtrip στη Ναμίμπια και οι εικόνες που έφεραν πίσω είναι εξωπραγματικές! Τοπία μοναδικά, απαράμιλλης ομορφιάς και που σε κάνουν να θες να μάθεις περισσότερα για αυτή τη χώρα! Η Ναμίμπια είναι ένα μέρος ανεξερεύνητο, και ήταν για εμάς αναγκαίο να μοιραστούμε τις υπέροχες εικόνες που είδαμε στο blog τους! 

Όλες οι φωτογραφίες από τη Ναμίμπια, ανήκουν στο anywhereweroam.com και τις κοινοποιούμε, ύστερα από γραπτή τους άδεια.