Ποιος τρόπος μαγειρέματος μας προστατεύει από καρκινογόνες ουσίες
Μέχρι και 90% μειώνει τον κίνδυνο
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 19/1/2021 | 10:51

Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Οι γιατροί επιμένουν ότι πρέπει να αποφεύγουμε το καλοψημένο κρέας και ειδικά το καμμένο κρέας που έχει γίνει μαύρο ή σκούρο καφέ.
Το κρέας που έχει ψηθεί υπερβολικά είναι επικίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, καθώς απελευθερώνονται ουσίες που είναι βλαβερές για τον οργανισμό μας.
Ισχύει τόσο για τη σχάρα και τα κάρβουνα όσο και για το τηγάνι. Στο τηγάνισμα το κρέας και οι βλάβες που μας προκαλεί επιβαρύνονται όταν δεν μαγειρεύονται σε ελαιόλαδο και ειδικά αν το λάδι είναι ξαναχρησιμοποιημένο, πρακτική που εφαρμόζεται σε ταχυφαγεία.
Ο τρόπος για να μειώσετε τις καρκινογόνες ουσιες που εκλύονται κατά το ψήσιμο, είναι να γυρνάτε αρκετά συχνά το κρέας και από τις δύο μεριές, όπως επίσης έχει αποδειχθεί ότι όσο πιο υγρό είναι το κρέας τόσο λιγότερο επιβλαβές είναι.
Για αυτό συνίσταται το μαρινάρισμα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το ενυδατώνετε συχνά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πόσο τυρί χρειάζεται να τρώμε για να προστατεύσουμε τον εγκέφαλο από την άνοια
Body+Mind
05.11.2025
Νέα ιαπωνική μελέτη αποκαλύπτει
Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση
Ταξίδια
05.11.2025
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!
Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο
Style
05.11.2025
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!
Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη
Style
Χτες
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο
Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται
Food
Χτες
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -
Νέα μελέτη‑σοκ: Οι «αθώες» ιώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό
Body+Mind
Χτες
Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί
Ο τρόπος ζωής και διατροφής που σώζει από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Body+Mind
Προχτές
Ετσι μπορείς να προστατευτείς
Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο
Ταξίδια
Προχτές
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας
Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο
Food
Προχτές
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε
Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;
Food
Προχτές
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα
Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;
Σχέσεις
Προχτές
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.






