E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/7/2020 | 00:57

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Το σούσι είναι ένα πιάτο που κατάφερε να κατακτήσει τον δυτικό κόσμο και μάλιστα να γίνει ένα από τα αγαπημένα του. Και μπορεί όλοι να εντυπωσιαζόμαστε από το στήσιμο του όμως πόσοι ξέρουν πως να το τρώνε με τον σωστό, παραδοσιακό, ιαπωνικό τρόπο;

Για να μας λύσει κάθε απορία, ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Naomichi Yasuda, στον οποίον ανήκει το διάσημο εστιατόρειο "Yasuda" στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να μας αποκαλύψει τους βασικούς κανόνες για το πως πρέπει να τρώγεται το σούσι, αφού οι περισσότεροι κάνουμε μεγάλα λάθη με αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλους τους κανόνες για τη σωστή κατανάλωση σούσι και εφαρμόστε τους την επόμενη φορά που θα φάτε και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην γεύση του.

Πρώτος κανόνας: Ποτέ μην βάζεις τζίντζερ πάνω στο σούσι

Μια πατιέλα σούσι συνοδεύεται πάντα από γουασάμπι, τουρσί τζίντζερ και σόγια σος. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν λίγο τζίνζτερ πάνω από το σούσι και μετά να το βουτούν στη σόγια σος. Αυτό σύμφωνα με τον σεφ μας είναι μεγάλο λάθος, καθώς το τζίντζερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σόγια σος. Το τζίντζερ θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο του στο τέλος κάθε κομματιού σούσι για να καθαρίζει την γεύση.

Δεύτερος κανόνας: Το sushi το τρώμε με το χέρι

Υπάρχει ένα είδος σούσι, τα maki rolls τα οποία τρώγονται με τα χέρια. Αυτά τα βουτάτε λίγο από τη μια πλευρά στη σόγια σος και τα τρώτε. Για τα nagiri, κανονικά χρησιμοποιείτε chopsticks. Γέρνεται το κομμάτι στο πλάι, το πιάνετε και το βουτάτε στη σόγια σος. Προσέξτε όμως να το βουτήξετε ολόκληρο για να απορροφηθεί σωστά η σος.

Τρίτος κανόνας: Ποτέ μην τινάζεις τη σόγια σος από το σούσι

Μην τινάζετε το σούσι αφού το βουτήξετε στη σόγια σος, γιατί αυτή είναι που τη δίνει την αλμυρή γεύση που χρειάζεται. Για αυτό βουτάτε το κομμάτι σας όσο χρειάζεται. Ούτε να στάζει, ούτε να μουλιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αμαλία Κωστοπούλου απογείωσε το preppy στυλ με άρωμα Νέας Υόρκης

Style 14.10.2025
Μας δίνει έμπνευση για το φθινοπωρινό μας στυλ!

Ποια sneakers είναι cool αυτή τη στιγμή; Ένα breakdown των πιο hot τάσεων

Style 14.10.2025
Από animal prints μέχρι suede υφές και mules, αυτά είναι τα παπούτσια που φοριούνται τώρα παντού.

Το skincare λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη

Style Χτες
Το μυστικό που αγνοείς και «κλέβει» τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα σου

Το mind hack που θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι σε 5 λεπτά

Body+Mind Χτες
Αυτό το mind hack είναι σαν το κουμπί reset που όλοι χρειαζόμαστε μέσα στη μέρα μας!

Τα πιο εύκολα μπισκότα που φτιάξατε ποτέ

Food Χτες
Είναι τραγανά έξω και μαλακά μέσα

Οι τρείς τροφές για να κόψετε την πείνα σας

Food Χτες
Για να μην παρασύρεστε από την λιγούρα

Η ευρωπαϊκή χώρα που μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν δωρεάν

Ταξίδια Προχτές
Η πρώτη χώρα στον κόσμο με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες και δεκάδες πολιτιστικές εμπειρίες χωρίς κόστος!

Τα 4 καλύτερα προϊόντα ματιών για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους

Style Προχτές
Αξίζει να επενδύσεις στη φροντίδα σου, γιατί τα μάτια σου είναι η πιο εκφραστική περιοχή του προσώπου!

Πως η ιαπωνική τέχνη του «ikigai» μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου

Body+Mind Προχτές
Το ikigai δεν είναι απλά μια λέξη, αλλά τρόπος ζωής!

Από ramen μέχρι bao buns: πού τρως καλό ασιατικό στα νότια προάστια

Eat + Drink Προχτές
Τα νότια έχουν πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ασιατική γαστρονομία