E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/7/2020 | 00:57

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Το σούσι είναι ένα πιάτο που κατάφερε να κατακτήσει τον δυτικό κόσμο και μάλιστα να γίνει ένα από τα αγαπημένα του. Και μπορεί όλοι να εντυπωσιαζόμαστε από το στήσιμο του όμως πόσοι ξέρουν πως να το τρώνε με τον σωστό, παραδοσιακό, ιαπωνικό τρόπο;

Για να μας λύσει κάθε απορία, ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Naomichi Yasuda, στον οποίον ανήκει το διάσημο εστιατόρειο "Yasuda" στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να μας αποκαλύψει τους βασικούς κανόνες για το πως πρέπει να τρώγεται το σούσι, αφού οι περισσότεροι κάνουμε μεγάλα λάθη με αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλους τους κανόνες για τη σωστή κατανάλωση σούσι και εφαρμόστε τους την επόμενη φορά που θα φάτε και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην γεύση του.

Πρώτος κανόνας: Ποτέ μην βάζεις τζίντζερ πάνω στο σούσι

Μια πατιέλα σούσι συνοδεύεται πάντα από γουασάμπι, τουρσί τζίντζερ και σόγια σος. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν λίγο τζίνζτερ πάνω από το σούσι και μετά να το βουτούν στη σόγια σος. Αυτό σύμφωνα με τον σεφ μας είναι μεγάλο λάθος, καθώς το τζίντζερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σόγια σος. Το τζίντζερ θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο του στο τέλος κάθε κομματιού σούσι για να καθαρίζει την γεύση.

Δεύτερος κανόνας: Το sushi το τρώμε με το χέρι

Υπάρχει ένα είδος σούσι, τα maki rolls τα οποία τρώγονται με τα χέρια. Αυτά τα βουτάτε λίγο από τη μια πλευρά στη σόγια σος και τα τρώτε. Για τα nagiri, κανονικά χρησιμοποιείτε chopsticks. Γέρνεται το κομμάτι στο πλάι, το πιάνετε και το βουτάτε στη σόγια σος. Προσέξτε όμως να το βουτήξετε ολόκληρο για να απορροφηθεί σωστά η σος.

Τρίτος κανόνας: Ποτέ μην τινάζεις τη σόγια σος από το σούσι

Μην τινάζετε το σούσι αφού το βουτήξετε στη σόγια σος, γιατί αυτή είναι που τη δίνει την αλμυρή γεύση που χρειάζεται. Για αυτό βουτάτε το κομμάτι σας όσο χρειάζεται. Ούτε να στάζει, ούτε να μουλιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο βαθύ κόκκινος «σούπερ χυμός» που ρίχνει την πίεση και θωρακίζει την καρδιά

Body+Mind 19.11.2025
Μπορεί ένα ποτήρι χυμό να λειτουργήσει σαν φυσικό… αντιυπερτασιακό;

Τι είναι το «phubbing» που καταστρέφει τις σχέσεις

Σχέσεις 19.11.2025
Το λάθος που κάνουμε όλοι στα ραντεβού και καταστρέφει την επικοινωνία

Pimple patches: Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο αποτελεσματικά

Style 19.11.2025
Η λύση για το σπυράκι που εμφανίστηκε «από το πουθενά» - και θέλεις να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα!

5 ρομαντικά χωριά της Ιταλίας που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι – και σε περιμένουν αυτόν τον Νοέμβρη

Ταξίδια 19.11.2025
Είτε ταξιδεύεις με παρέα, είτε με το άλλο σου μισό, είτε μόνη σου, η Ιταλία ξέρει πώς να σου δείχνει την ομορφιά της… ακόμα και στις πιο ήρεμες εποχές!

Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη αλλά κρύβουν σοβαρό κίνδυνο καρδιάς στους νέους

Body+Mind Χτες
Τα αθώα συμπτώματα που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Σχέσεις Χτες
Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Body+Mind Προχτές
Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Body+Mind Προχτές
Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!