E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/7/2020 | 00:57

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Το σούσι είναι ένα πιάτο που κατάφερε να κατακτήσει τον δυτικό κόσμο και μάλιστα να γίνει ένα από τα αγαπημένα του. Και μπορεί όλοι να εντυπωσιαζόμαστε από το στήσιμο του όμως πόσοι ξέρουν πως να το τρώνε με τον σωστό, παραδοσιακό, ιαπωνικό τρόπο;

Για να μας λύσει κάθε απορία, ο κορυφαίος Ιάπωνας σεφ Naomichi Yasuda, στον οποίον ανήκει το διάσημο εστιατόρειο "Yasuda" στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να μας αποκαλύψει τους βασικούς κανόνες για το πως πρέπει να τρώγεται το σούσι, αφού οι περισσότεροι κάνουμε μεγάλα λάθη με αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλους τους κανόνες για τη σωστή κατανάλωση σούσι και εφαρμόστε τους την επόμενη φορά που θα φάτε και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην γεύση του.

Πρώτος κανόνας: Ποτέ μην βάζεις τζίντζερ πάνω στο σούσι

Μια πατιέλα σούσι συνοδεύεται πάντα από γουασάμπι, τουρσί τζίντζερ και σόγια σος. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν λίγο τζίνζτερ πάνω από το σούσι και μετά να το βουτούν στη σόγια σος. Αυτό σύμφωνα με τον σεφ μας είναι μεγάλο λάθος, καθώς το τζίντζερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σόγια σος. Το τζίντζερ θα πρέπει να καταναλώνεται μόνο του στο τέλος κάθε κομματιού σούσι για να καθαρίζει την γεύση.

Δεύτερος κανόνας: Το sushi το τρώμε με το χέρι

Υπάρχει ένα είδος σούσι, τα maki rolls τα οποία τρώγονται με τα χέρια. Αυτά τα βουτάτε λίγο από τη μια πλευρά στη σόγια σος και τα τρώτε. Για τα nagiri, κανονικά χρησιμοποιείτε chopsticks. Γέρνεται το κομμάτι στο πλάι, το πιάνετε και το βουτάτε στη σόγια σος. Προσέξτε όμως να το βουτήξετε ολόκληρο για να απορροφηθεί σωστά η σος.

Τρίτος κανόνας: Ποτέ μην τινάζεις τη σόγια σος από το σούσι

Μην τινάζετε το σούσι αφού το βουτήξετε στη σόγια σος, γιατί αυτή είναι που τη δίνει την αλμυρή γεύση που χρειάζεται. Για αυτό βουτάτε το κομμάτι σας όσο χρειάζεται. Ούτε να στάζει, ούτε να μουλιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Φαίη Σκορδά σε ένα ζεστό καφέ look που απογειώνει το χειμερινό στυλ

Style 05.12.2025
Το outfit που όλοι θα αντιγράψουν φέτος – και ο λόγος είναι ξεκάθαρος

Ο καρκίνος του μαστού δεν περιμένει ‑ Γιατί χτυπάει ολοένα και νεότερες γυναίκες;

Body+Mind 05.12.2025
Το επικίνδυνο «κενό» στην πρόληψη αφήνει χιλιάδες γυναίκες κάτω των 40 εκτεθειμένες – οι ειδικοί προειδοποιούν για την ανάγκη έγκαιρης και εξατομικευμένης διάγνωσης

Οι 5 χώρες που θα σε ταξιδέψουν με τις πιο εμβληματικές γλυκές δημιουργίες τους

Food 05.12.2025
Κάθε προορισμός έχει τη δική του ιστορία μέσα από ένα γλυκό που μπορεί να σε ταξιδέψει!

10 ορεινά χωριά για να περάσεις τα φετινά Χριστούγεννα στη Νότια Ελλάδα ‑ Μοιάζουν βγαλμένα από ταινία

Xmas Χτες
Από κοσμοπολίτικα διαμάντια μέχρι καλά κρυμμένα χωριά μέσα στα έλατα - Οι πιο μαγικοί προορισμοί για γιορτές στην Πελοπόννησο

Το σοκ της φύσης: Τα ζώα που ζουν χιλιάδες χρόνια κι εμείς δεν το ξέραμε ‑ Ποιο είναι το μακροβιότερο;

Pets Χτες
Το ζώο που έχει γίνει σύμβολο μακροζωίας, αποτελώντας ζωντανή σύνδεση με σχεδόν δύο αιώνες ανθρώπινης ιστορίας

Το τρόφιμο που βλάπτει εγκέφαλο και έντερο ταυτόχρονα

Body+Mind Χτες
Τι πρέπει να μειώσετε άμεσα

Η «Μπλε Πόλη» του Μαρόκο που μοιάζει με παραμύθι

Ταξίδια Χτες
Μοιάζει με καρτ ποστάλ

8 luxury αρώματα αλλά οικονομικά που κάνουν εντύπωση

Style Χτες
Δοκίμασέ τα και ετοιμάσου για κομπλιμέντα!

Το «θαυματουργό» τρόφιμο που καθαρίζει το αίμα, ρίχνει την πίεση και μπλοκάρει ιούς – Το τρως ήδη χωρίς να το ξέρεις!

Food Προχτές
Το ταπεινό σκόρδο αποδεικνύεται ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά «φάρμακα» του χειμώνα – αλλά με έναν σημαντικό κανόνα που πολλοί αγνοούν