E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροφές–σωτηρία: η λίστα που ρίχνει τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Body+Mind 24.11.2025
Οι ειδικοί προειδοποιούν: ο καρκίνος του παχέος εντέρου αυξάνεται ραγδαία - αλλά 10 απλές τροφές μπορούν να γίνουν η καθημερινή μας ασπίδα

Το outfit της Βίκυς Καγιά που αποδεικνύει ότι το γαλάζιο δεν είναι ποτέ βαρετό

Style 24.11.2025
Η πιο κομψή απόδειξη ότι το “ήρεμο” χρώμα μπορεί να γίνει statement με τον σωστό τρόπο

Τι στο καλό είναι το «The Ick» και γιατί διαλύει τόσες σχέσεις της Gen Z;

Σχέσεις 24.11.2025
Αν είσαι single, σε σχέση ή κάπου στο… «θα δούμε», σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση «I got the ick»!

5 όχι και τόσο γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις για να ζήσεις μαγικά Χριστούγεννα

Xmas 24.11.2025
Είναι όμορφες, αυθεντικές, στολισμένες χωρίς υπερβολές

Γιατί φοβόμαστε την ειλικρίνεια μέσα στη σχέση;

Σχέσεις 24.11.2025
Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο καθαρό τρόπο τι σε εμποδίζει πραγματικά να εκφράζεσαι με ασφάλεια και αλήθεια στη σχέση σου

Η μεταμόρφωση του fast food: Στροφή στην ποιότητα ή απλά marketing;

Food Χτες
Για πολλά χρόνια, υπήρξε απρόσιτο για όσους είχαν διατροφικούς περιορισμούς

Η μικρή αλλαγή στις λειτουργίες του κινητού που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες

Body+Mind Χτες
Ένα μικρό κλικ για σένα, ένα μεγάλο βήμα για την ψυχική σου υγεία!

4 θαυματουργά cleansing balms που αφαιρούν όλο το μακιγιάζ από το πρόσωπο χωρίς καθόλου τρίψιμο

Body+Mind Χτες
Για να έχεις πάντα λαμπερό πρόσωπο με πεντακάθαρους πόρους!

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

Γεμίζει υγρασία το σπίτι; Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σε σώσουν

Σπίτι Προχτές
Με φυσικό τρόπο, χωρίς χημικά, θα βοηθήσουν να στεγνώσει η ατμόσφαιρα, να καθαρίσει ο αέρας και να νιώσεις τον χώρο σου πιο ελαφρύ και υγιεινό!