Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο
Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:
- 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)
Για την κρέμα
- 1 συσκευασία μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Για τη γέμιση
- 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
- 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
Για τη μπεσαμέλ
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
- Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
- Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τροφές–σωτηρία: η λίστα που ρίχνει τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και κάνει θραύση στο διαδίκτυο
Body+Mind
24.11.2025
Οι ειδικοί προειδοποιούν: ο καρκίνος του παχέος εντέρου αυξάνεται ραγδαία - αλλά 10 απλές τροφές μπορούν να γίνουν η καθημερινή μας ασπίδα
Το outfit της Βίκυς Καγιά που αποδεικνύει ότι το γαλάζιο δεν είναι ποτέ βαρετό
Style
24.11.2025
Η πιο κομψή απόδειξη ότι το “ήρεμο” χρώμα μπορεί να γίνει statement με τον σωστό τρόπο
Τι στο καλό είναι το «The Ick» και γιατί διαλύει τόσες σχέσεις της Gen Z;
Σχέσεις
24.11.2025
Αν είσαι single, σε σχέση ή κάπου στο… «θα δούμε», σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση «I got the ick»!
5 όχι και τόσο γνωστές ευρωπαϊκές πόλεις για να ζήσεις μαγικά Χριστούγεννα
Xmas
24.11.2025
Είναι όμορφες, αυθεντικές, στολισμένες χωρίς υπερβολές
Γιατί φοβόμαστε την ειλικρίνεια μέσα στη σχέση;
Σχέσεις
24.11.2025
Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο καθαρό τρόπο τι σε εμποδίζει πραγματικά να εκφράζεσαι με ασφάλεια και αλήθεια στη σχέση σου
Η μεταμόρφωση του fast food: Στροφή στην ποιότητα ή απλά marketing;
Food
Χτες
Για πολλά χρόνια, υπήρξε απρόσιτο για όσους είχαν διατροφικούς περιορισμούς
Κιτρινίζουν τα φύλλα των φυτών σου και δεν ξέρεις γιατί; Δες τι φταίει πριν τα χάσεις όλα!
Σπίτι
Χτες
Μην αγνοείς τα σημάδια!
Η μικρή αλλαγή στις λειτουργίες του κινητού που μπορεί να σε απαλλάξει από το στρες
Body+Mind
Χτες
Ένα μικρό κλικ για σένα, ένα μεγάλο βήμα για την ψυχική σου υγεία!
4 θαυματουργά cleansing balms που αφαιρούν όλο το μακιγιάζ από το πρόσωπο χωρίς καθόλου τρίψιμο
Body+Mind
Χτες
Για να έχεις πάντα λαμπερό πρόσωπο με πεντακάθαρους πόρους!
Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα
Eat + Drink
Χτες
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!
Γεμίζει υγρασία το σπίτι; Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σε σώσουν
Σπίτι
Προχτές
Με φυσικό τρόπο, χωρίς χημικά, θα βοηθήσουν να στεγνώσει η ατμόσφαιρα, να καθαρίσει ο αέρας και να νιώσεις τον χώρο σου πιο ελαφρύ και υγιεινό!






