E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια φυτά πρέπει να μετακινήσεις τώρα μέσα στο σπίτι πριν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία

Σπίτι 20.12.2025
Τα πιο συνηθισμένα φυτά μπαλκονιού που δεν αντέχουν το κρύο και χρειάζονται άμεση προστασία

Η πόλη που περπατάς πάνω σε διαμάντια χωρίς να το ξέρεις – Κι όμως, υπάρχει στην Ευρώπη!

Ταξίδια 20.12.2025
Μια πόλη χτισμένη με 72.000 τόνους διαμαντιών, όπου εκπαιδεύτηκαν αστροναύτες της NASA και το Χόλιγουντ βρήκε το ιδανικό σκηνικό

Αδύναμα φρύδια; Αυτά τα serums θα τα μεταμορφώσουν σε λίγες εβδομάδες

Style 20.12.2025
Τα πιο αποτελεσματικά brow serums που υπόσχονται πυκνά, γεμάτα φρύδια - χωρίς microblading!

Πώς να μετατρέψεις την απλή ενυδατική σου σε super κρέμα πολυτελείας

Style 20.12.2025
Τα μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το skincare σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Η τροφή‑ασπίδα για την καρδιά: Μειώνει τον κίνδυνο κατά 24%

Body+Mind 20.12.2025
Το θαυματουργό ιχνοστοιχείο που «ρίχνει» τον καρδιακό κίνδυνο – Το βρίσκεις σε μπανάνες και σπανάκι!

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πώς συνδέεται με την ψυχολογία σου;

Body+Mind 20.12.2025
Πώς μπορείς να κατευνάσεις τα συμπτώματα;

Ο Νο1 χριστουγεννιάτικος προορισμός της Google για το 2025 δεν είναι αυτός που νομίζετε

Ταξίδια Χτες
Η πόλη που συγκεντρώνει τις περισσότερες αναζητήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Αυτό είναι το καλύτερο beauty προϊόν που έγινε sold out το 2025 – αξίζει όντως τον ντόρο;

Style Χτες
Έγινε viral, μπήκε σε χιλιάδες νεσεσέρ και υπόσχεται μαλλιά σαν να βγήκες μόλις από κομμωτήριο. Τι κάνει όμως πραγματικά;

Αυτό είναι το ωραιότερο χωριό του κόσμου για το 2025 – Και έχει το τύμπανο της Δευτέρας Παρουσίας

Ταξίδια Χτες
Ένα παραμυθένιο ταξίδι στον χρόνο, εκεί όπου η μεσαιωνική τέχνη, η πίστη και η φύση συναντιούνται σε ένα χωριό χωρίς αυτοκίνητα