LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορώ να χάσω βάρος τρώγοντας υδατάνθρακες;

Σήμερα
Γιατί οι χαμηλές σε υδατάνθρακες δίαιτες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν;

Αν λατρεύεις το streetwear τότε αυτή η επίδειξη του Moschino είναι για εσένα

Σήμερα
Φοβερό σκηνικό και ιδιαίτερα ρούχα που θα αυξήσουν την στιλιστική σου φαντασία

10 πράγματα που δεν μπορεί να αποχωριστεί η Μάριον Πάλιουρα

Σήμερα
Τι δεν μπορεί να αποχωριστεί, τι χρησιμοποιεί κάθε μέρα και τι της είναι απολύτως απαραίτητο;

Η Hitomi περιγράφει πώς είναι να είσαι σε μια ανοιχτή σχέση

Σήμερα
Θέλησε να ανακαλύψει τη σeξουαλικότητα της και αυτή είναι η εμπειρία της

Βρεθήκαμε στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα: Γιατί να πάτε, και τι θα δείτε

Σήμερα
Στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας

Τα ζώδια σήμερα: 12 Δεκεμβρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Σίσσυ Φειδά: Η πολυτελής κατοικία που ανακαίνισε στο Λονδίνο

Χτες
Η διακοσμήτρια κάνει καριέρα εκτός Ελλάδος

Μέσα στο σούπερ σπίτι της Kendall Jenner, αξίας 8.5 εκατ. δολαρίων

Χτες
Εννοείται έχει στολίσει για τα Χριστούγεννα

Νερό ρυζιού: Το τέλειο DIY προϊόν περιποίησης για το πρόσωπο σου

Χτες
Πρέπει να το εντάξεις στην ρουτίνα σου!

Το καλσόν των γιορτών που φορούν όλες οι celebrities φέτος

Χτες
Πώς να μη ζηλέψεις αυτό το καλσόν που είναι τέλειο, ειδικά για τις γιορτές
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.