LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώδια και διακοπές: Ξέρουμε τι ταιριάζει στο καθένα

Πριν 2 ώρες
Ηρεμία ή πάρτυ; Θάλασσα ή βουνό;

Τα ζώδια σήμερα: 7 Ιουλίου

Πριν 2 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι 5 πιο επικίνδυνες τροφές για δηλητηρίαση το καλοκαίρι

Πριν 2 ώρες
Έχουν στείλει πολύ κόσμο στα νοσοκομεία

Δείτε τι συμβαίνει στα δάχτυλα σας κάθε φορά που κάνουν «κρακ»

Πριν 2 ώρες
Ο μύθος θέλει να είναι μια επικίνδυνη συνήθεια, όμως τι ισχύει πραγματικά

Τι είναι το stashing και γιατί πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα

Πριν 2 ώρες
Η νέα τάση στις σχέσεις θα έχει πολλά θύματα...

H Danae Mercer είναι η influencer που λέει την αλήθεια για τα γυναικεία σώματα

Πριν 2 ώρες
Μας μαθαίνει να αγαπάμε το σώμα μας ακριβώς όπως είναι

4+1 καλοκαιρινά χτενίσματα για εσένα που δεν έχεις πολλά μαλλιά

Πριν 2 ώρες
Για να δείχνεις πάντα όμορφη, ακόμα και στον καύσωνα

Φτιάξε αυτές τις θεϊκές πατάτες που δεν είναι τηγανητές αλλά ακόμη καλύτερες

Πριν 2 ώρες
Ξέρουμε πόσο αγαπάς τις τηγανητές πατάτες αλλά βρήκαμε καλύτερη λύση για τις λιγούρες σου

Η αγαπημένη σαλάτα της Kourtney Kardashian είναι ελληνική

Χτες
Με ένα μικρό twist γιατί... 2020 έχουμε, ο πειραματισμός είναι στο παιχνίδι

Αυτά τα ζώδια περνούν και μόνα τους καλά

Χτες
Είναι ανεξάρτητα και ξέρουν πως να ζήσουν με τον καλύτερο τρόπο

Τα 5 βήματα για να πετύχει κάθε σχέδιό σου

Χτες
Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Τα ζώδια σήμερα: 6 Ιουλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.