LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

...και λατρεύουμε μέχρι σήμερα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 15/10/2019 | 00:09

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

Θα χρειαστούμε:

•   500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•   250 γραμ. βούτυρο
ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
•   2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
•   5 αυγά
•   1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•   2 βανίλιες
•   2 - 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
•   2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
•   1 πρέζα αλάτι
•   ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Πάμε να το ετοιμάσουμε

  1. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ποτό.
  6. Χτυπάμε με το μίξερ για 1' να ενσωματωθούν καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
  8. Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
  9. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5' - 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό το βιβλίο


ΚΕΡΔΙΣΤΕ Πριν 1 ώρα
Οι bestseller συγγραφείς και διακεκριμένοι life coaches, Jill Douka και Νικόλας Ουρανός, συνεχίζουν την περιοδεία τους

Πώς καταφέρνουν οι γυναίκες της Ιαπωνίας να έχουν αψεγάδιαστο δέρμα

Πριν 1 ώρα
Αντί να τις ζηλεύετε, ακολουθήστε το παράδειγμά τους

Τα ζώδια σήμερα: 22 Noεμβρίου

Πριν 1 ώρα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Πριν 1 ώρα
Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

Η τάση που φορούσαμε όταν είμασταν στο Δημοτικό επανέρχεται

Πριν 1 ώρα
Τα χρωματιστά καλσόν είναι πάλι στη μόδα

H Marie Condo παραδέχεται πως υπάρχει μια περίπτωση που η μέθοδός της είναι άχρηστη

Χτες
Επιτέλους κάποια δικαίωση για πολλές γυναίκες

Το νέο χρώμα μαλλιών της Cara Delavigne είναι το απόλυτο gothic trend

Χτες
Αν σου αρέσει αυτό το στιλ, τότε θα σου αρέσει και αυτή η απόχρωση

9+1 tips για να αυξήσεις την φωτογένεια σου

Χτες
Βγάλε τις ωραιότερες φωτογραφίες και εντυπωσίασε τους γύρω σου

Πώς ξεχωρίζεις το καλό λάδι;

Χτες
Χρειάζεται μόνο καλή παρατήρηση

Δυο πανεύκολα και υγιεινά σάντουιτς για το ταπεράκι του γραφείου

Χτες
Έξυπνες προτάσεις που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και παντού
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.