E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

...και λατρεύουμε μέχρι σήμερα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 15/10/2019 | 00:09

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

Θα χρειαστούμε:

•   500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•   250 γραμ. βούτυρο
ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
•   2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
•   5 αυγά
•   1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•   2 βανίλιες
•   2 - 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
•   2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
•   1 πρέζα αλάτι
•   ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Πάμε να το ετοιμάσουμε

  1. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ποτό.
  6. Χτυπάμε με το μίξερ για 1' να ενσωματωθούν καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
  8. Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
  9. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5' - 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρευνα: Από ποια ηλικία αρχίζουμε να «γερνάμε απότομα»;

Body+Mind 28.12.2025
Η κρίσιμη δεκαετία που αλλάζει το σώμα μας και όσα δείχνουν οι επιστήμονες

Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO

Ταξίδια 28.12.2025
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ

Οι πόνοι της περιόδου μπορεί να οφείλονται σε έναν ύπουλο εχθρό

Body+Mind 28.12.2025
Μπορεί να ταλαιπωρεί και εσένα

Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση

Body+Mind Χτες
Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου

Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!

Body+Mind Χτες
Οι ειδικοί μίλησαν και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

10 μυστικά για πεντανόστιμες σούπες που δε γνώριζες

Food Χτες
Αν αναρωτιέσαι πώς να πετυχαίνεις κάθε σούπα, διάβασε αυτό!

Πώς να προστατέψεις τα φυτά από την παγωνιά;

Σπίτι Χτες
Για να τα διατηρήσεις όλο το χρόνο

Το έντερο «μιλάει»: Τα 6 σημάδια που προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά ‑ και πώς να το διορθώσετε

Body+Mind Προχτές
Τα απροσδόκητα σημάδια που δείχνουν διαταραγμένη λειτουργία του εντέρου και οι καθημερινές κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Αντιμετώπισε τις αρνητικές σκέψεις: η μέθοδος των 3 βημάτων που εφαρμόζουν οι ψυχολόγοι

Body+Mind Προχτές
Μάθε πώς να «εκπαιδεύεις» το μυαλό σου με μια απλή, επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο τριών βημάτων που προτείνουν οι ψυχολόγοι

Πώς να σώσεις τα ξεφλουδισμένα, αδύναμα νύχια σου

Body+Mind Προχτές
Χρειάζεται υπομονή

7 μέρη στην Αθήνα για τέλειες σούπες

Eat + Drink Προχτές
Γιατί ο χειμώνας θέλει τις σουπιτσες του και τα μαγαζιά που τις ετοιμάζουν σε διάφορες εκδοχές, είναι πολλά!