E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακαίνιση για AirBnb. Η νέα τάση στο Real Estate

Οι ιδιοκτήτες πλέον θεωρούν την ανακαίνιση Airbnb, μια προσοδοφόρα επένδυση

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 7/8/2019 | 18:11

Ανακαίνιση για AirBnb. Η νέα τάση στο Real Estate
Ferenc Keresi από το Pixabay

Τα τελευταία χρόνια η ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στον κλάδο του Real Estate στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στη Θεσσαλονίκη. Τα ακίνητα που «παρελαύνουν» καθημερινά σε αυτήν, πληθαίνουν και πολλοί ιδιοκτήτες πλέον θεωρούν την ανακαίνιση Airbnb, μια προσοδοφόρα επένδυση.  

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αποτελεί ένα δοκιμασμένο μοντέλο σε πολλές πόλεις παγκοσμίως και η δυνατότητα που παρέχει στους ιδιοκτήτες να μπορούν να εκμεταλλευθούν οικονομικά τον χώρο τους παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών, είναι ανεκτίμητη.

Η Airbnb κατάφερε να βγάλει διαμερίσματα από τη «ναφθαλίνη» τα οποία παρέμεναν επί πολλά χρόνια στα αζήτητα, λόγω της οικονομικής ύφεσης. Παράλληλα μια μερίδα ανέργων βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επάγγελμα, εκμεταλλευόμενοι την ίδια τους την περιουσία, ενώ άλλοι να γίνονται εισοδηματίες, εισπράττοντας ενοίκια για να καλύπτουν έτσι τα οικονομικά τους κενά. Μάλιστα, η εκμίσθωση μέσω της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό εισόδημα, πολλές φορές μεγαλύτερο από την συμβατική ενοικίαση.

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια διαδικασία αλληλένδετη με την υπηρεσία βραχυχρόνιας μίσθωσης της Airbnb. Είναι γεγονός πως με την ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας, δωματίων κλπ. πολλοί  ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν την περιουσία τους με μία σχετικά μικρή επένδυση που πιθανά δύσκολα θα είχε νοικιαστεί  μακροπρόθεσμα, ακόμη κι αν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση.   

Συμπληρωματικά, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται πολλές ανακαινίσεις παλιών διαμερισμάτων, βιομηχανικών χώρων, κατοικιών, ορόφων αλλά και κτηρίων στο κέντρο της και σε δρόμους που στο παρελθόν ανθούσε η βιοτεχνία, χωρίς να σημαίνει πως δεν διενεργούνται και σε σπίτια πολλών άλλων περιοχών. Η αξιοποίηση ακινήτων στην περίοδο της κρίσης με ανακαινίσεις, αποτελεί μορφή επένδυσης, που ταυτόχρονα διασώζει ακίνητα «ζωντανεύοντας» μέρος της αγοράς ακινήτων της πόλης που η αξία τους είχε χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Από την άλλη, ναι μεν «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» όμως όσο και να καθαριστούν τα ταλαιπωρημένα είδη υγιεινής και τα παλιά έπιπλα, η εικόνα δίνει την αίσθηση του βρώμικου που μπορεί να οδηγήσει σε κακές κριτικές αποτρέποντας έτσι μελλοντικές κρατήσεις, οπότε η αναμόρφωση του ακινήτου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Η Airbnb, αποτελεί μια παγκόσμια οικονομική δύναμη με το περιεχόμενό της να εμπλουτίζεται καθημερινά με κάθε είδους ακίνητα, διακόσμησης και στυλ. Η διόγκωση όμως του αριθμού των διαθέσιμων ακινήτων στη σελίδα της, συνεπάγεται και τη μεγιστοποίηση του ανταγωνισμού. Έτσι, η ανανέωση των χώρων των ακινήτων επιβάλλεται διότι παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα, δεδομένου πως η δύναμη της εικόνας και της φωτογραφίας μπορεί να προσελκύσει περισσότερους πελάτες  Εκτός αυτού, στατιστικά, ένας επισκέπτης προτιμά να πληρώνει λίγα παραπάνω χρήματα προκειμένου για να μείνει σε ένα πιο καλαίσθητο και προσεγμένο περιβάλλον.

Η Θεσσαλονίκη θεωρείται μία προσοδοφόρα επένδυση και αποτελεί στόχαστρο Ελλήνων και ξένων επενδυτών που προχωρούν σε αγορές χώρων, πολύ συχνά ιδιαίτερα παρατημένων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ανακαινίσεις, ενίοτε προβαίνοντας σε μεγάλες αλλαγές. Είναι γεγονός πως το «φαινόμενο» Αirbnb, σαρώνει τον κλάδο του Real Estate επιφέροντας ριζικές αλλαγές στον τομέα της μίσθωσης ακινήτων, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της αύξησης ή της δημιουργίας εισοδήματος, όμως η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την τεράστια συμβολή της ανακαίνισης, που η διενέργειά της μόνο καλά έχει να δώσει σε κάθε ιδιοκτήτη-επενδυτή!

Η εταιρεία ANAKAINISI MASTER, δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο της αναμόρφωσης χώρων στη Θεσσαλονίκη που προορίζονται για χρήση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, έχοντας στο «χαρτοφυλάκιό» της μόνο ευχαριστημένους πελάτες!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του