E-Daily

Ο μικροσκοπικός μύλος των 34 τ.μ. που έγινε παλάτι

Ποιος είπε ότι τα τετραγωνικά στερούν την πολυτέλεια;

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

23/7/2018 | 18:14

Η Shauna Thibault και ο σύζυγος της Christoph Kaiser, φαίνεται ότι αποτελούν ένα από τα πιο καλόγουστα ζευγάρια αυτού του κόσμου, μιας και κατάφεραν να μετατρέψουν έναν μικροσκοπικό μύλο στις ΗΠΑ σε ένα πολυτελές και άρτιο αισθητικά παλάτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο μόλις 34 τ.μ. χώρος που βρίσκεται στο Φοίνιξ, αποτελούσε αρχικά αναρροφητήρα σιταριού και αγοράστηκε από το ζευγάρι με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη.Τελικά όμως, οι δυο τους αποφάσισαν ότι θέλουν να κατοικήσουν εκεί και έτσι, με διάθεση, κόπο και φυσικά χρήματα, δημιούργησαν το πολυτελές τους σπίτι.

Φυσικά, στη μεταμόρφωση του μύλου σε σπίτι συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Christoph είναι αρχιτέκτονας και η Shauna στιλίστρια, επομένως είχαν αρκετό γούστο και πολλές γνώσεις στη διακόσμηση και τη δόμηση κατοικιών. Μάλιστα, πέραν από ένα όμορφο σπίτι, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν λειτουργικό χώρο για την ζωή τους, μετά από 18 μήνες εντατικής δουλειάς.

Το μικρό σπίτι δεν διαθέτει δωμάτια, παρά μόνο μια σοφίτα στο επάνω επίπεδο, την οποία το ζευγάρι χρησιμοποιεί σαν κρεβατοκάμαρα και μια κουζίνα με ένα μικροσκοπικό μπάνιο στο κάτω επίπεδο, που κρύβεται πίσω από ένα ψηλό ντουλάπι.

Επιπλέον, μιας και οι τοίχοι του σπιτιού είναι κυκλικοί, τα έπιπλα κατασκευάστηκαν έτσι ώστε να εξοικονομούν χώρο, ενώ στη σοφίτα έχει τοποθετηθεί μια τεράστια οθόνη και ηχεία, που δίνει την αίσθηση home cinema.