LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλοκαίρι στο Μιλάνο: 10 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις

Που θα φας ωραίο brunch, που θα βρεις τα καλύτερα μαγαζιά με second hand ρούχα και που έχει να αγοράζεις επικά γλυκά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/5/2022 | 13:30

Καλοκαίρι στο Μιλάνο: 10 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις
Photo by Lorenzo Messina / pexels

Η Ιταλία με τη συμμετοχή της στην Eurovision πρωταγωνίστησε αυτήν την άνοιξη και πολλοί από εμάς βάλαμε στο κάδρο αρκετές πόλεις της. Το Μιλάνο, είναι μια από αυτές. Είναι πάντα ένα από τα πρώτα ταξίδια που κάνεις στην Ευρώπη (και στην Ιταλία) ή είναι ένας πάντα αγαπημένος προορισμός όσες φορές και αν έχεις πάει. Πάντα η επόμενη είναι διαφορετική! 

Το άρθρο αυτό έχει 11 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις αν ταξιδέψεις καλοκαίρι στο Μιλάνο! Και να το κάνεις αυτή την εποχή, γιατί θα έχεις την τύχη να περπατήσεις την πόλη και τις ομορφιές της χωρίς να κρυώνεις. Να φας απολαυστικό gelato που ταυτόχρονα θα σε δροσίζει και να πιεις παγωμένα appretivo σε όμορφα spots της πόλης! 

Πήγαινε στον Αμπελώνα του Leonardo Da Vinci

Είναι ο αμπελώνας που δώρισε το 1495 στον Leonardo Da Vinci ένας ηγεμόνας του Μιλάνου, ο Ludovico il Moro. Ο Αμπελώνας αυτός πέρασε από διάφορα χέρια στο πέρασμα των αιώνων και τώρα είναι ένας επισκέψιμος χώρος που αξίζει κάποιος να επισκευθεί. Το εισητήριο είναι 10€ και θα έχεις την ευκαιρία να δεις λίγη από την τότε ζωή του διάσημου ζωγράφου! 

Αγόρασε Πανετονε από την Pasticceria Cucchi 

Μια αυθεντική Μιλανέζικη στάση που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις. Όχι μόνο για το πανετόνε αλλά για αρκετούς ακόμα λόγους. Για την υπέροχη αισθητική του χώρου που είναι εκεί από το 1936. Για τα υπέροχα γλυκά που μοιάζουν σαν έργα τέχνης από την αναγέννηση. Για την υποδειγματική εξυπηρέτηση και τα vibes που θα σου προσφέρει η συνολική εμπειρία. 

Πήγαινε για βόλτα στην Brera 

Μια από τις πιο όμορφες γειτονιές στο Μιλάνο και ένα μέρος που αξίζει να το περπατήσεις. Στην Brera θα πας για τα γραφικά σοκάκια, για τα ωράια μαγαζιά που ψωνίζουν οι ντόπιοι και φυσικά, για την εκπληκτική πινακοθήκη που υπάρχει εκεί! Σημαντικά έργα Ιταλών δημιουργών είναι εκεί και σε περιμένουν σε ένα εκπληκτικό κτίριο. 

Πήγαινε για φαγητό στο Ratana για Κοτολέτα 

Δε γίνεται να πας στο Μιλάνο και να μη δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα. Σε αυτό το μέρος θα φας εκεί που τρώνε οι ντόπιοι και θα φας καλά. Ίσως να πληρώσεις λίγο πιο ακριβά όμως ότι δοκιμάσεις θα είναι εκλεπτυσμένο, μελετημένο και με άριστες πρώτες ύλες. Εννοείται, ότι θα δοκιμάσεις το πιάτο της παρακάτω φωτογραφίας. Μια κοτολέτα που θα θυμάσαι για καιρό. 

Δες τα street art της Isola

Βόρεια του κέντρου θα βρεις την Isola. Είναι μια γειτονιά που πρέπει να εξερευνήσεις. Έχει εκπληκτικά street art, ωραία hipster μαγαζιά, μια φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα παντού και λιγότερους ταξιδιώτες σε σχέση με τις γειτονίες του κέντρου. Έλα εδώ, βρες την πλατεία Tito Minniti με τα street market και τις καλλιτεχνίες στους τοίχους. Επίσης, αναζήτησε το deus cafe που έχει καταπληκτικά scrambled eggs και θέα σε όλη την πόλη! 

Πήγαινε στο σπίτι Ουμπέρτο Γκαλιμπέρτι

Καθώς Περνάς τη Via Malpighi να κοιτάς ψηλά. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιταλός φιλοσοφος Ουμπέρτο Γκαλιμπέρτι. Ενα πραγματικό διαμάντι αρχιτεκτονικής και ένα hidden gem του Μιλάνου! 

Να πας για pic niκ στο πάρκο Sempione

Ενώνει το κάστρο Σφορτσέζα με την αψίδα θριάμβου και είναι υπέροχο μέρος που αξίζει να περάσεις μερικές ώρες. Πάρε προμήθειες και πήγαινε για ένα pic nik εκεί. Θα δεις πολλούς ντόπιους άλλα και ταξιδιώτες να κάνουν το ίδιο. Θα δεις επίσης, λίμνες, πράσινο παντού, κόσμο να κάνει ποδήλατο και τζόκιν, περιποιημένα αγάλματά και φυσικά όμορφα λουλούδια! 

Να φας panzerotti στο Luini

Σε ένα πολύ κεντρικό σημείο και συγκεκριμένα Ακριβώς πίσω από τον καθεδρικό ναό, θα βρεις αυτό εδώ το μικρό μέρος. Ένας ιστορικός φούρνος που όλοι λένε ότι έχει τα καλύτερα panzerotti του Μιλάνου. Είναι Ιταλικά πιτάκια γεμισμένα με αλμυρά ή γλυκά υλικά. Σημείωσε αυτό το μαγαζί, έλα πεινασμένος, αγόρασε σε τιμές value for money και απόλαυσε! 

Δες το ηλιοβασίλεμα στο Naviglio Grande 

Συνδέει τον ποταμό Τιτσίνο κοντά στο Τορναβέντο με την αποβάθρα Porta Ticinese και είναι ένα κανάλι στο Μιλάνο! Μιλάνο που θα σου θυμίσει Βενετία ή Φλωρεντία. Δηλαδή ρομαντικά. Τι καλύτερο λοιπόν, να κάτσεις σε ένα από τα μαγαζιά που υπάρχουν κατά μήκος του καναλιού, να παραγγείλεις ένα Aperol Spritz  και να δεις ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα. Επίσης, για την ίδια περιοχή να ξέρεις ότι κάθε Κυριακή έχει και υπαίθρια αγορά με φρούτα, λαχανικά και άλλα καλούδια. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aria (@arch.aria)

Ψάξε το Βar Luce 

Δεν είναι στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, είναι λίγο πιο έξω. Θα πάρεις το μετρό και βγεις στη στάση Lodi Tibb και θα αναζητήσεις το bar του Γουές Άντερσον. Ναι, ο γνωστός σκηνοθέτης είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του μαγαζιού. Το μέρος είναι προσεγμένο, παιχνιδιάρικο και με ωραία ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος έχει καλά μελετημένα cocktail και αρκετά ακόμα πράγματα για να πιεις ή να μασουλήσεις! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο