E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Ο παρουσιαστής και tattoo artist μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες»

Δημοσίευση 16/9/2020 | 20:27

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ο tattoo artist και παρουσιαστής μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τα όσα συνέβησαν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, μετά την άφιξή τους στο Μεξικό, αλλά και γιατί αρνήθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιβιβαστούν σε πτήση της Lufthansa για την επιστροφή τους.   

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. "Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο"; μας ρώτησαν. "Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει" τους απαντήσαμε», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα από τη Φρανκφούρτη, τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού επιστροφής στην Ελλάδα.   

«Μας είχαν κρύψει 3 μέρες από τον κόσμο»

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο», δήλωσε ο παρουσιαστής.   

«Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; "Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;" τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση. Μετά μας ρώτησαν, "Πόσα λεφτά έχετε;". Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

«Κάναμε ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο»   

Ο παρουσιαστής ρωτήθηκε τι συνέβη μετά την απόφαση για την απέλασή τους, καθώς οι μεξικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα πτήσης της Lufthansa και ότι ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβουν από το αεροσκάφος.   

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, "δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία". " Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη" επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες», απάντησε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία φασαρία μέσα στο αεροπλάνο. «Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. "Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο" τους είπαμε. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο», συμπλήρωσε.   

«Δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες», τόνισε ακόμη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν θα πιστέψεις πώς κάνουν Χριστούγεννα οι celebrities: Παράξενες, υπέροχες και τελείως… δικές τους παραδόσεις

Celebrity Stories 28.12.2025
Έλκηθρα, οικογενειακά κρεβάτια, αυτοσχέδια κάλαντα και πολλή λάμψη: έτσι γιορτάζουν οι διάσημοι

Πάτερ Ημών: Τι κάνουν σήμερα η Μαριάννα και η Κορίνα, οι κόρες του Κώστα Καρρά στη σειρά;

Tabloid 28.12.2025
Από την παιδική τηλεοπτική επιτυχία στα μονοπάτια της καθημερινής ζωής: Πώς έχουν εξελιχθεί οι δύο «κόρες» του Κώστα Καρρά μετά το τέλος του «Πάτερ Ημών»

Η ευρωπαϊκή πόλη που απαγορεύεται να πεθάνεις ... Σαββατοκύριακο!

Παράξενα 28.12.2025
Όταν η γραφειοκρατία γίνεται ανέκδοτο και οι δήμαρχοι το γυρνάνε στη μαύρη κωμωδία

Γαλλίδα τενίστρια μετά την επέμβαση αύξησης στήθους, πήρε χορηγία από το Only Fans

Παράξενα Χτες
Η 29χρονη Οσεάν Ντοντέν, κάποτε Νο46 της παγκόσμιας κατάταξης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες προκάλεσε σοκ στην οικογένεια του τένις

Κιμ Καρντάσιαν: Η 12χρονη κόρη της πόζαρε με μπλε μαλλιά, μακριά νύχια και διαμαντένια οδοντοστοιχία

Social Χτες
Η 12χρονη κόρη της Καρντάσιαν και του Κάνιε Γουέστ δημοσίευσε φωτογραφίες στο Instagram, παρουσιάζοντας το νέο της look

Η εκπληκτική απάντηση ενός γυμναστή σε γυναίκα που παραπονέθηκε ότι έχει «κοιλίτσα»

Social Χτες
Την έκανε να δει εντελώς διαφορετικά ό,τι εκείνη θεωρεί ατέλεια.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσέφερε 20.000 ευρώ στον τηλεμαραθώνιο του Ant1

Media Χτες
Η αποκάλυψη έγινε από τον Νίκο Κουρή που δέχθηκε το τηλεφώνημα

Η Έλενα Κρίστενσεν έκλεισε τα 57 και βούτηξε σε παγωμένα νερά

Social Χτες
Το διάσημο μοντέλο γιόρτασε τα γενέθλιά της και δημοσίευσε φωτογραφίες με μαγιό

Το συγκινητικό μήνυμα της Αννας Κανδαράκη: «Φέτος είναι μια χρονιά που ήρθα κοντά στο θάνατο»

Social Χτες
Η γνωστή ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, μέσω ενός συγκινητικού βίντεο στο Instagram, εξομολογήθηκε ότι φέτος ήρθε πολύ κοντά στον θάνατο και συμβούλεψε τον κόσμο να μην ζει με τα «πρέπει» αλλά με τα «θέλω»

Stranger Things: Το ζευγάρι της σειράς που είναι 10 χρόνια μαζί

Tabloid Χτες
Natalia Dyer - Charlie Heaton - Μια σχέση που αντέχει στον χρόνο επειδή είναι χτισμένη με αληθινά υλικά

Το σπίτι της Sofia Vergara είναι ένα μάθημα κομψότητας – Οι λεπτομέρειες που μαγεύουν

Celebrity Stories Χτες
Αντίκες από όλη την Ευρώπη και τέχνη του Botero: Το εσωτερικό που κλέβει την παράσταση