E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Ο παρουσιαστής και tattoo artist μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες»

Δημοσίευση 16/9/2020 | 20:27

Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ο tattoo artist και παρουσιαστής μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τα όσα συνέβησαν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, μετά την άφιξή τους στο Μεξικό, αλλά και γιατί αρνήθηκε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιβιβαστούν σε πτήση της Lufthansa για την επιστροφή τους.   

«Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. "Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο"; μας ρώτησαν. "Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει" τους απαντήσαμε», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα από τη Φρανκφούρτη, τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού επιστροφής στην Ελλάδα.   

«Μας είχαν κρύψει 3 μέρες από τον κόσμο»

«Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο», δήλωσε ο παρουσιαστής.   

«Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; "Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;" τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση. Μετά μας ρώτησαν, "Πόσα λεφτά έχετε;". Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες», περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

«Κάναμε ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο»   

Ο παρουσιαστής ρωτήθηκε τι συνέβη μετά την απόφαση για την απέλασή τους, καθώς οι μεξικανικές αρχές υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα πτήσης της Lufthansa και ότι ο πιλότος έδωσε εντολή να κατέβουν από το αεροσκάφος.   

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, "δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία". " Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη" επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες», απάντησε ο Γιώργος Μαυρίδης.   

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία φασαρία μέσα στο αεροπλάνο. «Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. "Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο" τους είπαμε. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο», συμπλήρωσε.   

«Δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες», τόνισε ακόμη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τζένιφερ Λόπεζ απαντά στους επικριτές της: Αν είχατε αυτό το σώμα, θα ήσασταν και εσείς γυμνοί

Tabloid Χτες
«Γιατί είναι πάντα γυμνή;» ήταν το σχόλιο στο οποίο απάντησε η 56χρονη τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια εμφάνισής της, δείτε βίντεο

Οι θάνατοι που συγκλόνισαν το Χόλιγουντ το 2025

Tabloid Χτες
Οι απώλειες που σκόρπισαν θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Δανάη Μπάρκα: «Αδικίες, ψέματα, υπερβολές και τρέλες ...» – Ο απολογισμός της για το 2025

Tabloid Χτες
Το μακροσκελές μήνυμά της και τα στιγμιότυπα από τη χρονιά που μας αποχαιρετά

Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουινέλη: «Κάθε μέρα μου κάνει πρόταση γάμου ...»

Tabloid Χτες
Τι είπε για την οικογένεια, τον έρωτα και τα μαθήματα της χρονιάς που φεύγει

Λιάγκας: «28 χρόνια μπάστακας είμαι, θα αποφασίσω εγώ πότε θα φύγω – Βγάλτε τη χολή σας ελεύθερα»

Tabloid Χτες
Η απάντηση του παρουσιαστή στα σενάρια αντικατάστασης

«Τρελή από ζήλια» η Σάτον Φόστερ λόγω της έντονης χημείας του Χιου Τζάκμαν με την Κέιτ Χάντσον στη νέα τους ταινία

Tabloid Χτες
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένταση στη σχέση του ζευγαριού μετά το «Song Sung Blue»

Η Jennifer Aniston ποζάρει με μπικίνι δίπλα στην πισίνα

Social Χτες
Kαι ο σύντροφός της δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του

Αχάμπαρος ο Τσελίκας: Είπε τα κάλαντα στον «αέρα» με την τσίμπλα στο μάτι!

Media Χτες
Ο γνωστός ρεπόρτερ ξεκίνησε το πρωινό του ρεπορτάζ λέγοντας στον «αέρα» τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Η Χάιντι Κλουμ συνεχίζει τις τόπλες εμφανίσεις σε παραλία της Καραϊβικής

Tabloid Χτες
Το πρώην μοντέλο κάνει διακοπές με τον σύζυγό της, Τομ Κάουλιτζ

Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία με την φουσκωμένη κοιλιά που δημιούργησε ερωτηματικά

Tabloid Χτες
Έφερε τα πάνω κάτω λίγες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά!

Η Ζέτα Δούκα έκανε το τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για το 2025 και έστειλε ευχές για το νέο έτος

Social Χτες
Μπάνιο στην υπέροχη χειμερινή θάλασσα, σχολίασε η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram