E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στις ΗΠΑ

Οχάιο και Φλόριντα θα «δείξουν» τον νικητή

Δημοσίευση 9/11/2016 | 05:03

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στις ΗΠΑ

Ντέρμπι για γερά νεύρα σε αρκετές κρίσιμης σημασίας Πολιτείες στην κούρσα τους για τον Λευκό Οίκο δίνουν ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην Κλίντον τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Μικρό μεν αλλά σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες ζωτικής σημασίας στις ΗΠΑ προηγούμενος της Χίλαρι Κλίντον σε πολιτείες- κλειδιά που μπορεί να κρίνουν τον υποψήφιο που θα κόψει τελικά το νήμα προς τον Λευκό Οίκο.

Με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από τα δύο τρίτα των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, η κούρσα είναι στήθος με στήθος στο Οχάιο, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, και το Νιου Χαμσάιρ, με αποτέλεσμα η πορεία προς τον Λευκό Οίκο να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Η αγωνία εντείνεται καθώς ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ δεν αποκλείεται στην πολύ σημαντική πολιτεία της Φλόριντα.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι σημείωσαν από νωρίς νίκες σε Πολιτείες που αναμενόταν να κερδίσουν. Ο Τραμπ κέρδισε συντηρητικές Νότιες και Μεσοδυτικές Πολιτείες ενώ η Κλίντον κέρδισε αρκετές Πολιτείες στην Ανατολική Ακτή και το Ιλινόι στις Μεσοδυτικές.

Οι νίκες αυτές ήταν αναμενόμενες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές για την κούρσα, η οποία είναι πιθανό να κριθεί σε έξι Πολιτείες που έχουν κρίσιμη σημασία στην μάχη για τις 270 ψήφους που χρειάζονται για τη νίκη στο Σώμα των Εκλεκτόρων.

Η Κλίντον έχει περισσότερες επιλογές για να φθάσει τις 270 ψήφους, ενώ ο Τραμπ χρειάζεται να σαρώσει και στις έξι Πολιτείες για να κερδίσει. Μια νίκη της Κλίντον είτε στο Οχάιο είτε στη Φλόριντα είναι πιθανό να κλείσει την πόρτα στον Τραμπ. Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων στη Φλόριντα, ο Τραμπ προηγούνταν της Κλίντον κατά περίπου 8.000 ψήφους ενώ έχουν ψηφίσει περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

Πολιτική 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.