E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στις ΗΠΑ

Οχάιο και Φλόριντα θα «δείξουν» τον νικητή

Δημοσίευση 9/11/2016 | 05:03

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές στις ΗΠΑ

Ντέρμπι για γερά νεύρα σε αρκετές κρίσιμης σημασίας Πολιτείες στην κούρσα τους για τον Λευκό Οίκο δίνουν ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ και η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον αν και οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στην Κλίντον τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας.

Μικρό μεν αλλά σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες ζωτικής σημασίας στις ΗΠΑ προηγούμενος της Χίλαρι Κλίντον σε πολιτείες- κλειδιά που μπορεί να κρίνουν τον υποψήφιο που θα κόψει τελικά το νήμα προς τον Λευκό Οίκο.

Με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί σε περισσότερες από τα δύο τρίτα των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, η κούρσα είναι στήθος με στήθος στο Οχάιο, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια, και το Νιου Χαμσάιρ, με αποτέλεσμα η πορεία προς τον Λευκό Οίκο να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Η αγωνία εντείνεται καθώς ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ δεν αποκλείεται στην πολύ σημαντική πολιτεία της Φλόριντα.

Αμφότεροι οι υποψήφιοι σημείωσαν από νωρίς νίκες σε Πολιτείες που αναμενόταν να κερδίσουν. Ο Τραμπ κέρδισε συντηρητικές Νότιες και Μεσοδυτικές Πολιτείες ενώ η Κλίντον κέρδισε αρκετές Πολιτείες στην Ανατολική Ακτή και το Ιλινόι στις Μεσοδυτικές.

Οι νίκες αυτές ήταν αναμενόμενες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές για την κούρσα, η οποία είναι πιθανό να κριθεί σε έξι Πολιτείες που έχουν κρίσιμη σημασία στην μάχη για τις 270 ψήφους που χρειάζονται για τη νίκη στο Σώμα των Εκλεκτόρων.

Η Κλίντον έχει περισσότερες επιλογές για να φθάσει τις 270 ψήφους, ενώ ο Τραμπ χρειάζεται να σαρώσει και στις έξι Πολιτείες για να κερδίσει. Μια νίκη της Κλίντον είτε στο Οχάιο είτε στη Φλόριντα είναι πιθανό να κλείσει την πόρτα στον Τραμπ. Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων στη Φλόριντα, ο Τραμπ προηγούνταν της Κλίντον κατά περίπου 8.000 ψήφους ενώ έχουν ψηφίσει περίπου 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).