E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Η στάση Ομπάμα και η κλιμάκωση της πολεμικής

Δημοσίευση 3/11/2016 | 13:17

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Όλα για όλα τα παίζουν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης που θα βγάλει τον επόμενο αμερικανικό πρόεδρο.

Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά την ανακοίνωση του FBI ότι αρχίζει εκ νέου την έρευνα για τα e-mail της πρώην υπ. Εξωτερικών, μια ανακοίνωση που σήμανε δημοσκοπικές απώλειες για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πλέον, η ανάλυση του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η εκλογική θέση της Κλίντον φαίνεται να είναι ισχυρότερη από τη στατιστική εικόνα που δίνουν οι παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, με δεδομένο ότι το σύστημα εκλογής μέσω του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στηρίζεται στο ποσοστό νίκης ανά αμερικανική πολιτεία.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 270 ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν πλεονέκτημα εκλογής σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 226 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 180 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η μάχη διεξάγεται για τις εναπομένουσες 132 εκλεκτορικές ψήφους , οι 107 από τις οποίες προέρχονται από τις πολιτείες-κλειδιά Φλόριντα, Βόρεια Κορολίνα, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊόβα, Αριζόνα, Κολοράντο και Νεβάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (RealClearPolitics).

Προβάδισμα Κλίντον 6% σε τελευταία δημοσκόπηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ επέστρεψε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, που η ίδια είχε εξασφαλίσει πριν προκύψει το ζήτημα της νέας έρευνας του FBI, γύρω από τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κατά τη θητεία της, στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η μοίρα της δημοκρατίας μας εναπόκειται στους ώμους σας», δήλωσε ο Ομπάμα, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ δε διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Τραμπ: Η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της

Από την πλευρά της, η προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση διαφημίσεων που επικεντρώνονται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Κλίβελαντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Οχάιο.

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Διαφθορά» με τον εκφωνητή να λέει: «Η Χίλαρι καταργεί συμφωνίες για τους χορηγούς. Τώρα το FBI έχει αρχίσει μία νέα έρευνα. Μετά από δεκαετίες ψεύδους και σκανδάλων, η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα Χτες
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Ελλάδα Χτες
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

Κόσμος Χτες
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα