E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Η στάση Ομπάμα και η κλιμάκωση της πολεμικής

Δημοσίευση 3/11/2016 | 13:17

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Όλα για όλα τα παίζουν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης που θα βγάλει τον επόμενο αμερικανικό πρόεδρο.

Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά την ανακοίνωση του FBI ότι αρχίζει εκ νέου την έρευνα για τα e-mail της πρώην υπ. Εξωτερικών, μια ανακοίνωση που σήμανε δημοσκοπικές απώλειες για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πλέον, η ανάλυση του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η εκλογική θέση της Κλίντον φαίνεται να είναι ισχυρότερη από τη στατιστική εικόνα που δίνουν οι παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, με δεδομένο ότι το σύστημα εκλογής μέσω του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στηρίζεται στο ποσοστό νίκης ανά αμερικανική πολιτεία.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 270 ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν πλεονέκτημα εκλογής σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 226 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 180 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η μάχη διεξάγεται για τις εναπομένουσες 132 εκλεκτορικές ψήφους , οι 107 από τις οποίες προέρχονται από τις πολιτείες-κλειδιά Φλόριντα, Βόρεια Κορολίνα, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊόβα, Αριζόνα, Κολοράντο και Νεβάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (RealClearPolitics).

Προβάδισμα Κλίντον 6% σε τελευταία δημοσκόπηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ επέστρεψε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, που η ίδια είχε εξασφαλίσει πριν προκύψει το ζήτημα της νέας έρευνας του FBI, γύρω από τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κατά τη θητεία της, στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η μοίρα της δημοκρατίας μας εναπόκειται στους ώμους σας», δήλωσε ο Ομπάμα, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ δε διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Τραμπ: Η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της

Από την πλευρά της, η προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση διαφημίσεων που επικεντρώνονται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Κλίβελαντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Οχάιο.

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Διαφθορά» με τον εκφωνητή να λέει: «Η Χίλαρι καταργεί συμφωνίες για τους χορηγούς. Τώρα το FBI έχει αρχίσει μία νέα έρευνα. Μετά από δεκαετίες ψεύδους και σκανδάλων, η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.