E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Η στάση Ομπάμα και η κλιμάκωση της πολεμικής

Δημοσίευση 3/11/2016 | 13:17

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Όλα για όλα τα παίζουν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης που θα βγάλει τον επόμενο αμερικανικό πρόεδρο.

Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά την ανακοίνωση του FBI ότι αρχίζει εκ νέου την έρευνα για τα e-mail της πρώην υπ. Εξωτερικών, μια ανακοίνωση που σήμανε δημοσκοπικές απώλειες για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πλέον, η ανάλυση του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η εκλογική θέση της Κλίντον φαίνεται να είναι ισχυρότερη από τη στατιστική εικόνα που δίνουν οι παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, με δεδομένο ότι το σύστημα εκλογής μέσω του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στηρίζεται στο ποσοστό νίκης ανά αμερικανική πολιτεία.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 270 ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν πλεονέκτημα εκλογής σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 226 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 180 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η μάχη διεξάγεται για τις εναπομένουσες 132 εκλεκτορικές ψήφους , οι 107 από τις οποίες προέρχονται από τις πολιτείες-κλειδιά Φλόριντα, Βόρεια Κορολίνα, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊόβα, Αριζόνα, Κολοράντο και Νεβάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (RealClearPolitics).

Προβάδισμα Κλίντον 6% σε τελευταία δημοσκόπηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ επέστρεψε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, που η ίδια είχε εξασφαλίσει πριν προκύψει το ζήτημα της νέας έρευνας του FBI, γύρω από τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κατά τη θητεία της, στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η μοίρα της δημοκρατίας μας εναπόκειται στους ώμους σας», δήλωσε ο Ομπάμα, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ δε διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Τραμπ: Η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της

Από την πλευρά της, η προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση διαφημίσεων που επικεντρώνονται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Κλίβελαντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Οχάιο.

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Διαφθορά» με τον εκφωνητή να λέει: «Η Χίλαρι καταργεί συμφωνίες για τους χορηγούς. Τώρα το FBI έχει αρχίσει μία νέα έρευνα. Μετά από δεκαετίες ψεύδους και σκανδάλων, η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έγιναν παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των αεροσκαφών και πού οφείλονται οι παρεμβολές

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου