E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Η στάση Ομπάμα και η κλιμάκωση της πολεμικής

Δημοσίευση 3/11/2016 | 13:17

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Όλα για όλα τα παίζουν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης που θα βγάλει τον επόμενο αμερικανικό πρόεδρο.

Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά την ανακοίνωση του FBI ότι αρχίζει εκ νέου την έρευνα για τα e-mail της πρώην υπ. Εξωτερικών, μια ανακοίνωση που σήμανε δημοσκοπικές απώλειες για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πλέον, η ανάλυση του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η εκλογική θέση της Κλίντον φαίνεται να είναι ισχυρότερη από τη στατιστική εικόνα που δίνουν οι παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, με δεδομένο ότι το σύστημα εκλογής μέσω του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στηρίζεται στο ποσοστό νίκης ανά αμερικανική πολιτεία.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 270 ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν πλεονέκτημα εκλογής σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 226 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 180 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η μάχη διεξάγεται για τις εναπομένουσες 132 εκλεκτορικές ψήφους , οι 107 από τις οποίες προέρχονται από τις πολιτείες-κλειδιά Φλόριντα, Βόρεια Κορολίνα, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊόβα, Αριζόνα, Κολοράντο και Νεβάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (RealClearPolitics).

Προβάδισμα Κλίντον 6% σε τελευταία δημοσκόπηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ επέστρεψε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, που η ίδια είχε εξασφαλίσει πριν προκύψει το ζήτημα της νέας έρευνας του FBI, γύρω από τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κατά τη θητεία της, στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η μοίρα της δημοκρατίας μας εναπόκειται στους ώμους σας», δήλωσε ο Ομπάμα, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ δε διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Τραμπ: Η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της

Από την πλευρά της, η προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση διαφημίσεων που επικεντρώνονται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Κλίβελαντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Οχάιο.

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Διαφθορά» με τον εκφωνητή να λέει: «Η Χίλαρι καταργεί συμφωνίες για τους χορηγούς. Τώρα το FBI έχει αρχίσει μία νέα έρευνα. Μετά από δεκαετίες ψεύδους και σκανδάλων, η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραήλ: Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες νεκρά στην Μπετ Σεμές μετά από ιρανική επίθεση

Κόσμος Χτες
Τα τρία παιδιά ζούσαν με την οικογένειά τους στην Μπετ Σεμές, ενώ ο παππούς τους που είναι Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη διαμένει στην Ιερουσαλήμ

Μπαχρέιν: Χτύπημα από ιρανικό drone σε ξενοδοχείο θύμισε την 11η Σεπτεμβρίου

Κόσμος Χτες
Στο ξενοδοχείο διέμεναν αξιωματούχοι των ΗΠΑ - Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση

Συναγερμός στην Κρήτη: Προσήχθη Γεωργιανός ως ύποπτος για κατασκοπεία κοντά στη βάση της Σούδας

Ελλάδα Χτες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι κινήσεις του στον κόλπο της Σούδας

Κύπρος: Προσγειώθηκαν δύο ζεύγη F‑16 ‑ Αναμένεται ο ΚΙΜΩΝ και δεύτερη φρεγάτα με τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ

Κόσμος Χτες
Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Τρίτη στην Κύπρο μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ, δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας

Το Iron Beam εν δράσει ‑ Δείτε πώς αναχαιτίζει ρουκέτες και πυραύλους της Χεζμπολάχ ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Το Ισραήλ ενεργοποίησε για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης το Iron Beam

Ιταλία: Έβαλαν το κεφάλι της Μελόνι σε χαρτόνι και της το... έκοψαν στην γκιλοτίνα σε καρναβάλι

Κόσμος Χτες
«Αποκεφάλισαν» τη Μελόνι στο Καρναβάλι της πόλης Ρέτζιο Εμίλια - Την ίδια... τύχη είχε και ο Νετανιάχου

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»

Ελλάδα Χτες
Η ποινή αποφασίστηκε να εκτιθεί στο σύνολό της, πλην όμως η εκτέλεσή της ανεστάλη ενόψει της έφεσης

Κύπρος: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τα drones κατά της βρετανικής βάσης του Ακρωτηρίου

Κόσμος Χτες
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν είναι λόγω του μικρού μεγέθους και του χαμηλού ύψους που πετούσαν

Πίνακας του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκε... ξανά έπειτα από 65 χρόνια

Κόσμος Χτες
Πρόκειται για το έργο «Vision of Zacharias in the Temple» του 1633

«Καμπανάκι» Κολυδά για νέα κακοκαιρία ‑ Πότε αναμένεται κύμα βροχοπτώσεων

Καιρός Χτες
Η πορεία του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου

Οι δηλώσεις του Τραμπ για το Ιράν

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε αποκλείσει την αποστολή και χερσαίων στρατευμάτων εάν αυτό κρινόταν αναγκαίο

Τοποθέτηση Πούτιν για τις επιθέσεις στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικοινωνία με τέσσερις ηγέτες των χωρών του Περσικού Κόλπου