E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Η στάση Ομπάμα και η κλιμάκωση της πολεμικής

Δημοσίευση 3/11/2016 | 13:17

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες

Όλα για όλα τα παίζουν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης που θα βγάλει τον επόμενο αμερικανικό πρόεδρο.

Η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος μετά την ανακοίνωση του FBI ότι αρχίζει εκ νέου την έρευνα για τα e-mail της πρώην υπ. Εξωτερικών, μια ανακοίνωση που σήμανε δημοσκοπικές απώλειες για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πλέον, η ανάλυση του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η εκλογική θέση της Κλίντον φαίνεται να είναι ισχυρότερη από τη στατιστική εικόνα που δίνουν οι παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, με δεδομένο ότι το σύστημα εκλογής μέσω του Κολεγίου των Εκλεκτόρων στηρίζεται στο ποσοστό νίκης ανά αμερικανική πολιτεία.

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 270 ψήφων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν πλεονέκτημα εκλογής σε μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 226 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 180 για τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η μάχη διεξάγεται για τις εναπομένουσες 132 εκλεκτορικές ψήφους , οι 107 από τις οποίες προέρχονται από τις πολιτείες-κλειδιά Φλόριντα, Βόρεια Κορολίνα, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊόβα, Αριζόνα, Κολοράντο και Νεβάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (RealClearPolitics).

Προβάδισμα Κλίντον 6% σε τελευταία δημοσκόπηση

Η χθεσινή δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ επέστρεψε στις 6 ποσοστιαίες μονάδες, που η ίδια είχε εξασφαλίσει πριν προκύψει το ζήτημα της νέας έρευνας του FBI, γύρω από τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κατά τη θητεία της, στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε χθες σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα ότι ο Τραμπ αποτελεί σοβαρή απειλή για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η μοίρα της δημοκρατίας μας εναπόκειται στους ώμους σας», δήλωσε ο Ομπάμα, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ δε διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Τραμπ: Η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της

Από την πλευρά της, η προεκλογικής εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην αξιοποίηση διαφημίσεων που επικεντρώνονται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Κλίβελαντ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Οχάιο.

Ο τίτλος της διαφήμισης είναι «Διαφθορά» με τον εκφωνητή να λέει: «Η Χίλαρι καταργεί συμφωνίες για τους χορηγούς. Τώρα το FBI έχει αρχίσει μία νέα έρευνα. Μετά από δεκαετίες ψεύδους και σκανδάλων, η διαφθορά της Κλίντον, πλησιάζει στο τέλος της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963

Ελλάδα Χτες
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές

Ελλάδα Χτες
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ο Σαλάχ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αιγύπτιος επιθετικός με βίντεο που «ανέβασε» στους λογαριασμούς του στα social media ανακοίνωσε το οριστικό του τέλος από τους «κόκκινους»