E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με 12 μονάδες προηγείται η Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση του ABC

Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές το τοπίο ξεκαθαρίζει

Δημοσίευση 23/10/2016 | 19:48

Με 12 μονάδες προηγείται η Χίλαρι Κλίντον σε δημοσκόπηση του ABC

Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της με διαφορά 12 μονάδων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Στην πρόθεση ψήφου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Για την Κλίντον, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ.

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Κλίντον διατηρούσε το προβάδισμά της αλλά με διαφορά μόνο 4 μονάδων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics, μια ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα περίπου 6 μονάδων στην Κλίντον (47,7% έναντι 41,9%).

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης ότι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τραμπ στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συνολικά 11 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει δημοσίως μέχρι σήμερα.

Στις γυναίκες η Κλίντον προηγείται ξεκάθαρα του Τραμπ: το 55% την στηρίζει, έναντι 35% για τον Τραμπ. Για πρώτη φορά επίσης η Κλίντον προηγείται και μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, με ποσοστό 44% έναντι 41%.

Το 60% καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές είναι νοθευμένες και το 65% τον επέκριναν επειδή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.

Τα ποσοστά των δύο άλλων υποψηφίων, του φιλελεύθερου Γκάρι Τζονσον και της οικολόγου Τζιλ Στάιν παραμένουν στο 5% και το 2% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε σε δείγμα 1.391 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 874 είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσουν στις εκλογές. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι

Ελλάδα 08.02.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης