Το Στέμμα των Ινδιών
Ο Οίκος των Βίκεροϊ στο Δελχί ήταν η μεγαλεπήβολη έπαυλη από όπου οι Βρετανοί εξουσίαζαν τους Ινδούς.
Δημοσίευση 3/8/2017 | 13:40

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Θερινός Κινηματογράφος ΝΑΤΑΛΙ
Ο Οίκος των Βίκεροϊ στο Δελχί ήταν η μεγαλεπήβολη έπαυλη από όπου οι Βρετανοί εξουσίαζαν τους Ινδούς. Για έξι μήνες το 1947, ο λόρδος Μάουντμπατεν παρέδωσε τον οίκο στον τελευταίο Βίκεροϊ, μια και η Ινδία επέστρεφε στους κατοίκους της. Ο Μάουντμπατεν ζούσε στα πάνω διαμερίσματα με τη σύζυγο και την κόρη του. Στα κάτω ζούσαν 5.000 Ινδουιστές, Μουσουλμάνοι και Σιχ υπηρέτες. Καθώς η πολιτική ελίτ ξεκινούσε τη μεγάλη λογομαχία πάνω στην ανεξαρτησία της Ινδίας και τον διαμελισμό της σε κομμάτια, η διαμάχη εξαπλώθηκε και εντός Οίκου. Σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, στην οποία χρειάζονταν κατανόηση, μια καταστροφική απόφαση πάρθηκε και η οποία ακόμα και σήμερα συνεχίζει να συνταράσσει τον κόσμο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex
Μουσική
09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€
Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!
Nightλάιφ
09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο
The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων
Cityλάιφ
03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12
Χριστούγεννα στην Παραμυθοχώρα: Μαγική Απόδραση στη Λουτρόπολη Πόζαρ!
Φεστιβάλ
02.12.2025
Το νέο θεματικό πάρκο Χριστουγέννων στην καρδιά της Βόρειας Ελλάδας, υπόσχεται να σας χαρίσει τις ωραιότερες γιορτινές αναμνήσεις!
Job Fair ELSA Greece
Cityλάιφ
01.12.2025
Ένα διήμερο Job Fair που φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές Νομικής με κορυφαίους νομικούς φορείς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης
Franchise Summit & Expo: Κόμβος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης
Cityλάιφ
26.11.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 03/04 έως 04/04






