E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρουσιάζοντας τη Σύγχρονη Μέση Ανατολή: Ομαδική Έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

Δημοσίευση 30/7/2015 | 00:00

Παρουσιάζοντας τη Σύγχρονη Μέση Ανατολή: Ομαδική Έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
ΜΥΚΟΝΟΣ
Ημερομηνίες: από 8/8/2015 έως 20/8/2015
ΑΥΓ 2015
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Γκαλερί Σκουφά – Μύκονος, Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου
Εγκαίνια: Σάββατο 8 Αυγούστου 2015, στις 21:00
Διάρκεια: 8 – 20 Αυγούστου 2015

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στις 9.00 μμ. στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου η ομαδική έκθεση με τίτλο ΅Παρουσιάζοντας την Σύγχρονη Μέση ΑνατολήΆ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015.


Πρόκειται για την πρώτη ομαδική έκθεση με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από παραπάνω από ένα κράτη της Μέσης Ανατολής στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι:

Bouthayna Al Muftah (Κατάρ)

Perryhan El-Ashmawi (Μπαχρέιν)

Pinar Du Pre (Τουρκία)

Carlo Massoud (Λίβανος)


Όπως αναφέρει και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαριλένα Κουτσούκου, ΅Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αναγέννηση στο χώρο των τεχνών του Αραβικού κόσμου. Απολαμβάνοντας σημαντική προσοχή από Μουσεία, ιδιωτικούς συλλέκτες, επιμελητές και ιστορικούς, η σύγχρονη τέχνη της Μέσης Ανατολής βρίσκει ένα γοητευμένο κοινό στην Δύση. Με την αυξημένη χρήση των μέσων δικτύωσης και του διαδικτύου, τα σύνορα και εμπόδια ξεπερνούνται, επιτρέποντας το μήνυμα και το μέσο που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες να απολαμβάνονται απΆ όλο τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής, έχοντας βιώσει σημαντικές κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές αλλαγές, έχουν πλέον αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, προερχόμενα από την Αραβική παράδοση μέχρι και τον μοντερνισμό, ενώ συγχρόνως διατηρούν μια οξεία καλλιτεχνική επικαιρότητα. Σαν αποτέλεσμα, αναδεικνύεται μια μοναδική επιλογή καλλιτεχνών και έργων.

Η Μύκονος έχει αναμφίβολα εξελιχθεί σε ένα διεθνή προορισμό. Η εγγύτητα στο νησί της Δήλου μαζί με την καταπληκτική αρχιτεκτονική της, τα πανέμορφα κοβάλτια νερά της και την αυστηρή όψη του εδάφους της έχει βοηθήσει να προσελκύσει μια ομάδα από πολιτιστικά ¨περίεργους¨ διεθνείς τουρίστες. Καθώς οδεύουμε προς έναν ολοκληρωτικά παγκοσμιοποιημένο κόσμο, είναι αυτό ακριβώς το πολυπολιτισμικό κοινό που κάθε χρόνο γεμίζει τις γραφικά σοκάκια της Μυκόνου, που μας προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια σειρά έργων από καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής.

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση Σύγχρονης Τέχνης της Μέσης Ανατολής αυτού του τύπου στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει ένας ποικιλότροπος διάλογος ανάμεσα σε διαφορετικές αλλά συνάμα και παρόμοιες κουλτούρες κάτω από τον Μυκονιάτικο ουρανό.Ά


Επιμέλεια Μαριλένα Κουτσούκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left Χτες
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left Χτες
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left Χτες
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06

12ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Φεστιβάλ 12.06.2026
Δύο μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Ποιοι επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μια σπάνια εμφάνιση τον Ιούνιο του 2026;

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Οι θρυλικοί Einstürzende Neubauten και ο Πάνος Βλάχος ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 17 και 18 Ιουνίου 2026 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.