E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης 2022

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/9/2022 | 14:19

Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης 2022
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Πολλαπλοί χώροι
Ημερομηνίες: από 30/9/2022 έως 2/10/2022
ΣΕΠΤ 2022
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ΟΚΤ 2022
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 19:00
Διάρκεια: 240 λεπτά

από 21 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Κι εγώ γελώ που γελάς – κι έτσι το γέλιο στον κόσμο δεν έχει τελειωμό

(Νίκος Καζαντζάκης)

Μετά από δύο ιδιαίτερα εντυπωσιακές χρονιές που αναβλήθηκε και άλλες δύο εντυπωσιακά ιδιαίτερες χρονιές που πραγματοποιήθηκε, το Φεστιβάλ Κωμωδιάς Κρήτης επιστρέφει για τρία βράδια στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτώβρη οι καλύτεροι stand up κωμικοί της Ελλάδας θα βρίσκονται στην Ελλάδα, μερικοί μάλιστα και στο Ηράκλειο!

Για 3 μέρες, 23 κωμικοί σε 8 διαφορετικές παραστάσεις , υπόσχονται ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο και μια αξιοπρεπή δικαιολογία για να αποφύγετε τους τελευταίους γάμους της σεζόν! Στον χώρο του φεστιβάλ η είσοδος είναι δωρεάν (γιατί δεν είμαστε τίποτα μίζεροι φραγκοφονιάδες) όπου έχουμε οργανώσει συναυλίες, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους , εξωτερικό μπάρ και καντίνα έτσι για να γίνεται νταβαντούρι. 

Μια έκθεση με την ιστορία του συλλόγου Φίλων και Κωμικών του stand up Comedy,από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα θα σας περιμένει για να μας γνωρίσετε καλύτερα και όποιος θέλει θα μπορέσει να γίνει μέλος. (παιδομάζωμα - δεν είναι μασωνία - δεν έχουμε σχέσεις με μάρτυρες του Ιαχωβα) 

Από εκεί και πέρα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 8 παραστάσεις ποιές θέλετε να παρακολουθήσετε,είτε όλε (διατήθενται και ημερήσια εισιτήρια αλλά και τριημέρου για όποιον θέλει overdose stand up comedy)

Μια κωμική Dream Team ετοιμάζεται να λάμψει στα αμφιθέατρα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου. Όπως μάθατε πρώτοι από μας, στο τέρμα θα βρίσκεται ο Στέλιος Ανατολίτης, που και μικρό τον βάζανε τέρμα, ενώ την άμυνα συνθέτουν ο Θάνος Αυγερινός, ο σταρ της Παναχαϊκής Μάριος Δημητρόπουλος, Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος στα πλάγια, η Χρύσα Κατσαρίνη -ότι πολυτιμότερο έχουμε-, η Ήρα Κατσούδα που για γυναίκα καλή είναι και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, αν το επιθυμεί.

Το κέντρο απαρτίζουν η Ειρήνη Ξυγκάκη και ο Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ που δίνουν κάθε φορά το 110%, Ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος και ο Διογένης Παπαδάκης που καταπίνουν χιλιόμετρα, ή ότι άλλο βρουν στην Κρήτη, ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης και ο Αριστοτέλης Ρήγας που βλέπουν τον κάθε αγώνα ξεχωριστά μεταξύ τους, και ο Πάρης Ρούπος με τον Γιάννη Ρούσσο που είναι διαφορετικοί άνθρωποι.

Στην επίθεση, οι Άγγελος Σπηλιόπουλος και Ηλίας Φουντούλης βρίσκονται μεταξύ τους με κλειστά μάτια, καθώς δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον, ενώ οι Αλέξανδρος Χαριζάνης και Δημήτρης Χριστοφορίδης κατεβαίνουν με την ψυχολογία στα ύψη, κυρίως στα ανεμοδαρμένα.

Στην αποστολή συμμετέχουν επίσης τα μέλη των τοπικών Stand Up Cretan Comedians Στέλιος Ανδρεαδάκης, Χρήστος Μακαριάδης, Βαγγέλης Χατζηδάκης και Δημήτρης Χοντίδης, επειδή έφεραν τη μπάλα.

Τρεις μέρες για να γελάσουμε μαζί, παραφράζοντας τον Αλέξη Ζορμπά, με τις ανοησίες, τις σκέψεις και τις αδυναμίες μας, και να έρθουμε όλοι μας πιο κοντά, με λίγη περισσότερη τρέλα.

Πληροφορίες: Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου,

Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου,  Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα 49

Εισιτήρια για τις παραστάσεις προπωλούνται μέσω viva και στον χώρο του φεστιβάλ. Ειδικές τιμές για φοιτητές και άνεργους. Η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ είναι δωρεάν. 

Διατίθενται εισιτήρια ημέρας καθώς και εισιτήρια τριημέρου έως 24/9/2022

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα

1η μέρα

- Το φεστιβάλ ξεκινάει με τον Αριστοτέλη Ρήγα να παρουσιάζει την τρίτη σόλο παράστασή του, με τίτλο «Και το όνομα αυτού». Συνδυάζοντας μουσική, λογοπαίγνια, σουρεαλιστικές ιστορίες, την πατρότητα και τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης υπόσχεται να ξεσηκώσει το ενθουσιώδες Κρητικό κοινό, με το οποίο τον δένει μεταξύ άλλων η αγάπη για την θάλασσα και τον Sin Boy.    

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

«Αίθουσα Συναυλιών»  

Ώρα έναρξης 19:00                                                                                                                         

Τιμή εισόδου

Προπώληση 6 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 8€ /- Άνεργοι-φοιτητές 6€

- H πρώτη μέρα του φεστιβάλ κλείνει με την παράσταση «6 στη σκηνή». Οι Ηλίας Φουντούλης, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Θάνος Αυγερινός, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Μαθιουδάκης συνδυάζουν τα καλύτερα αποσπάσματα από τις πιο πρόσφατες παραστάσεις τους (Double Impact, Μη-άσματα, Εδώ έχουν προτεραιότητα οι έφιπποι), για μια βραδιά γεμάτη λογοπαίγνια, μουσική, μουσική κωμωδία, observational stand up και ίσως κάποια αστεία.

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού" 

Ώρα έναρξης 20:30                                                                                                                       

Τιμή εισόδου

Προπώληση 12 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 15€ /- Άνεργοι-φοιτητές 12€

 

2η μέρα

Στον αίθριο Χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου από τις 4:30 το απόγευμα  dj set, σεμινάρια stand up comedy ,  σεμινάρια improv και πολλές άλλες δραστηριότητες σας περιμένουν. Από νωρίς ελάτε, θα χει να φάτε ,να πιείτε… Γιατί τώρα να τρέχετε από δω και από κει;;; Αμαρτία

 

- Η πρώτη παράσταση της ημέρας ξεκινάει με τρεις κωμικούς βγαλμένους από τα όνειρά σας, αν τρώτε κουκιά πριν την πέσετε. Η χειμαρρώδης Ειρήνη Ξυγκάκη συναντάει τον θυμόσοφο Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέμ και τον Καρυωτάκη με μικρόφωνο Αλέξανδρο Πασπαρδάνη, σε μια παράσταση με πρωτότυπο χιούμορ, αναπάντεχες ανατροπές και Τούρκο. Απολαύστε τώρα με ένα εισιτήριο, τρεις υπερταλαντούχους κωμικούς για τους οποίους σε λίγο καιρό θα χρειάζεστε άλλο εισιτήριο. 

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Πειραματική σκηνή 

Ώρα έναρξης 19:00  

Τιμή εισόδου

Προπώληση 5 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 7€ /- Άνεργοι-φοιτητές 5€

 

 - Η Ήρα Κατσούδα (Χωρίς γλουτένη, Για γυναίκα καλή είναι) και ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος (Αυτά από μένα) που κέρδισαν στα θέατρα της Ελλάδας τις καρδιές του κοινού, συναντάνε τον Διογένη Παπαδάκη που κέρδισε στο πανηγύρι του Τσούτσουρου ένα κιλό μυζήθρα. Οι τρεις διονυσιακοί κωμικοί φέρνουν πυρετό στο σαββατόβραδο και υπόσχονται μια βραδιά πανηδονισμού που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους.

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

 Αίθουσα Συναυλιών

Ώρα έναρξης 20:15  

Τιμή εισόδου

Προπώληση 8 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 10€ / - Άνεργοι-φοιτητές 8€

Στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς, ο Sexpyr μας ταξιδεύει με απαλές μελωδίες της πατρίδας του, σε τόπους που μυρίζουν ακόμη κάρδαμο και τα παιδιά παίζουνε ξένοιαστα πασούλες. Ο αγαπημένος ράπερ ερμηνεύει τραγούδια της ξενιτιάς,  όπως Αντίο Γιάννη και Αντίο Γιάννη 2, ενώ μουσική από DJ’s πλαισιώνει την πανδαισία των ήχων.

- Στο μουσικό κομμάτι της βραδιάς, ο Sexpyr μας ταξιδεύει με απαλές μελωδίες της πατρίδας του, σε τόπους που μυρίζουν ακόμη κάρδαμο και τα παιδιά παίζουνε ξένοιαστα πασούλες. Ο αγαπημένος ράπερ ερμηνεύει τραγούδια της ξενιτιάς,  όπως Αντίο Γιάννη και Αντίο Γιάννη 2, ενώ μουσική από DJ’s πλαισιώνει την πανδαισία των ήχων.

Μαζί του ο ipsychos στα decks, γιατί ο Sexpyr θέλει και ο ipsychos μπορεί.

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

 Χώρος Αίθριου

Ώρα έναρξης 21:15  

Είσοδος δωρεάν

 

-Η μέρα κλείνει με μια παράσταση Λογοπαίγνια Fight Night! Άοκνοι σχεδόν όλοι οι  κωμικοί του φεστιβάλ, υπό την μαεστρία του Ηλία Φουντούλη, μοιράζονται μαζί σας σύντομα λογοπαίγνια, ιδανικά για να στενέψετε τον κοινωνικό σας περίγυρο και να αποφύγετε να σας καλούν κάθε τρεις και λίγο για ρακές. Μια κοινωνική προσφορά υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Εσωστρέφεια και το Social Distancing "Το μονόκλινο".

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Αίθουσα Συναυλιών

Ώρα έναρξης 23:30  

Τιμή εισόδου

Προπώληση 8 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 10€ /- Άνεργοι-φοιτητές 8€

 

3η μέρα

Όπως και την δεύτερη μέρα στον αίθριο Χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου από τις 4:30 το απόγευμα  dj set, σεμινάρια stand up comedy , και σεμινάρια improv και πολλές άλλες δραστηριότητες για όλες και όλους

-Η πρώτη παράσταση της τρίτης ημέρας  έχει έντονο το κρητικό στοιχείο, καθώς όλοι θα τρέχουμε σε καμιά βάφτιση Κυριακάτικα…. Αν ωστόσο τη σκαπουλάρετε, μπορείτε να δείτε τους συντοπίτες Στέλιο Ανδρεαδάκη (θα χει πάει ήδη σε δύο από το πρωί) , Βαγγέλη Χατζηδάκη (που μπορεί να πρέπει να πάει, μπορεί και όχι) και Δημήτρη Χοντίδη(δεν είναι καλεσμένος πουθενά,ποτέ) από τους SUCC να ανεβαίνουν με τη σειρά τους στη σκηνή  του Φεστιβάλ. Είναι οι διοργανωτές  και αναγκαστικά παίζουν όπου θέλουν… Μαζί τους ο Χρήστος Μακαριάδης γιατί και όποιον θέλουν φέρνουν!

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Αίθουσα Συναυλιών

Ώρα έναρξης 19:00  

Τιμή εισόδου

Προπώληση 5 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 7€ /- Άνεργοι-φοιτητές 5€

 

- Ο σουρεαλιστής Γιάννης Ρούσσος (Rου to let) αφήνει για λίγο τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ για να συναντήσει τον μεταμοντέρνο Πάρι Ρούπο (Δουλίτσα να υπάρχει, Rου to let), ακάματο εργάτη των oneliners, και τον λαϊκό καλλιτέχνη Μάριο Δημητρόπουλο, που χρόνια οργώνει την Πελοπόννησο διαδίδοντας το stand up σε πόλεις, χωριά και χασισοφυτείες. Μια παράσταση sold out όπου και αν παίχτηκε, αν εξαντλήσετε τα εισιτήρια της πρεμιέρας.

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Πειραματική Σκηνή

Ώρα έναρξης 20:30  

Τιμή εισόδου

Προπώληση 8 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 10 € /- Άνεργοι-φοιτητές 8 €

 

Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αναλαμβάνουν οι Lollipop, που διασκευάζουν αγαπημένα κομμάτια με λιγότερο αγαπημένους τρόπους, ενώ πολύπειροι DJ’s μιξάρουν μουσικές που κάνουν την ψυχή να πεταρίζει.  

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Χώρος Αίθριου

Ώρα έναρξης 21:30  

Είσοδος δωρεάν

 

- Στην τελευταία παράσταση του φεστιβάλ, o Στέλιος Ανατολίτης, η χαρά της ζωής Χρύσα Κατσαρίνη και ο χαράς της ζωής Δημήτρης Χριστοφορίδης, συνθέτουν μια κωμική τριάδα, ικανή να φέρει το γέλιο σε αγέννητα μωρά, πάντα θλιμμένες χαραυγές και ορκωτούς λογιστές. Οι πολύπειροι κωμικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας θυμίζουν ότι τα αστεία κρύβονται ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, ενώ ειδικότερα ο Χριστοφορίδης μας θυμίζει ότι αύριο είναι Δευτέρα.  Αν χάσεις αυτή την παράσταση θα χτυπάς το κεφάλι σου μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 49

Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού" 

Ώρα έναρξης 20:30                                                                                                                       

Τιμή εισόδου

Προπώληση 10 €

Εισιτήρια Στην είσοδο 12 € /- Άνεργοι-φοιτητές 10 €

Διατίθενται εισιτήρια ημέρας Καθώς και εισιτήρια τριημέρου έως 24/9/2022.

Θα διατεθούν 50 εισιτήρια ημέρας για κάθε ημέρα και 30 εισιτήρια 3ημέρου.

Για τα εισιτήρια τριημέρου και τα ημερήσια η ταξιθεσία θα γίνει στις 25/9 με σχετική επικοινωνία

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά Χτες
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Έρχεται το Hobby Festival 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 26/04 έως 28/04

Flea Market

Cityλάιφ Προχτές
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

Cityλάιφ 22.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ26/04

Vinyl Market

Cityλάιφ 21.04.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Θέατρο+Χορός 19.04.2024
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Σινεμά 16.04.2024
ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046