E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Τα Πειραγμένα» έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Δημήτρης Λάππας, η Ιφιγένεια Ιωάννου, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κι ο Στέφανος Δημητρίου για 4 Παρασκευές

Δημοσίευση 12/11/2019 | 15:19

«Τα Πειραγμένα» έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
ΑΘΗΝΑ - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143 , Tηλέφωνο: 2109315600
http://www.gialino.gr/
Ημερομηνίες: από 15/11/2019 έως 6/12/2019
ΝΟE 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ΔΕΚ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 22:30

από 13 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί "πειράζουν" την πραγματικότητα, δημιουργώντας κάτι νέο.

Το Ρεμπέτικο, τα Blues, το Rock, η Reggae, τα Δημοτικά, η Soul, η Funk, οι λαϊκές μουσικές του κόσμου και όλα τα άλλα είδη μουσικής, δεν είναι απλώς είδη μουσικής... είναι τρόπος ζωής, είναι σκεπτικό, είναι νοοτροπία ,είναι τρόπος λειτουργίας, άμυνας και εκτόνωσης απέναντι στο κατεστημένο της εξουσίας.

Είναι αυτό που βοήθησε και βοηθάει τον κόσμο να αφήνει πίσω τα προβλήματά του και να ξεφεύγει από την πραγματικότητα

Μια τέτοια "άλλη πειραγμένη πραγματικότητα", με τους ρυθμούς και τη μίξη όλων των ειδών της μουσικής, προσπαθούν να δημιουργήσουν ο Δημήτρης Λάππας (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου ( πεντάχορδο μπάσο, άταστο και συγκερασμένο), και ο Στέφανος Δημητρίου (τύμπανα), σε συνεργασία με την Ιφιγένεια Ιωάννου στο κανονάκι και στο τραγούδι.

Πολυμήχανοι και ταλαντούχοι ανατρέπουν τις δομές και τις φόρμες , αλλάζουν κοστούμια στις μελωδίες, αποκαλύπτουν τις μυστικές φωνές των τραγουδιών. Σαν καθαρόαιμα πειραχτήρια "πειράζουν" αγαπημένα τραγούδια και τα κάνουν τραγούδια του κόσμου.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν συναντάνε τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Στράτο Παγιουμτζή, τον Μανώλη Χιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τόσους άλλους, να αποτυπώνουν τα καθημερινά τους ντέρτια και τους καημούς στις μουσικές τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι gypsy της Γαλλίας, οι Αργεντίνοι μπαντονεονίστες και οι μπλουζίστες του Mississippi και της Νέας Ορλεάνης. Αυτές τις στιγμές τις φωτίζουν με την δική τους φωτιά και ερμηνεία.

Με μαγιά την δεξιοτεχνία και συστατικά την φαντασία και τον διεθνισμό, "Τα Πειραγμένα" βαφτίζουν στο ρυθμό του σήμερα τραγούδια του 1930-1970 με τις ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις και ιδέες του Δημήτρη Λάππα.

Ο Δημήτρης Λάππας τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει ως ένας εξαιρετικός βιρτουόζος τόσο στις κιθάρες ,όσο και στο μπουζούκι . Τον έχουμε απολαύσει ως σολίστα δίπλα στον Σαββόπουλο , στον Μάλαμα και την Καλημέρη, αλλά και στις δικές του προτάσεις στο You Tube. Τολμηρός αυτοσχεδιαστής , ευφάνταστος μουσικός , είναι από μόνος του ένα shaker πολλών παραδόσεων.

Η γοητευτική Ιφιγένεια Ιωάννου που την θυμόμαστε στο πλευρό του Μυστακίδη είναι η πρώτη γυναίκα που τραγουδάει και παίζει κανονάκι που μαζί με τον Λάππα πρωτοξεκίνησαν την ιδέα των "Πειραγμένων".

Ένα live γεμάτο ανατροπές εκπλήξεις και χιούμορ ! 

Τιμές
13 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar
15 ευρώ με μπύρα/κρασί στο τραπέζι 
16 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
45 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
90 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Αν επιθυμείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για τραπέζι, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το 210 9315600 (10:00-23:00), ώστε να ολοκληρωθεί η κράτησή σας.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ Χτες
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική Χτες
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική Χτες
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left Χτες
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left Χτες
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική Προχτές
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική Προχτές
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06