E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ωραία Κοιμωμένη από τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη

Η ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασσικού μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 5/11/2019 | 14:54

Η Ωραία Κοιμωμένη από τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου, Tηλέφωνο: 2310895800, 2310895939
http://www.tch.gr
Ημερομηνίες: από 19/12/2019 έως 23/12/2019
ΔΕΚ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 20:30

από 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Τα παγκοσμίου φήμης μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στη Θεσσαλονίκη με κορυφαίους σολίστ από τα Θέατρα Μαρίνσκι και Μιχαϊλόφσκι και την ομορφότερη ιστορία αγάπης του κλασσικού μπαλέτου!

Το παγκόσμιο κέντρο του κλασικού μπαλέτου βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, πόλη που δημιούργησε και μεγαλούργησε από τον 19ο αιώνα ο μεγαλύτερος χορογράφος όλων των εποχών Μαριούς Πετιπά. Υπάρχουν πολλά διάσημα κρατικά θέατρα στην Αγία Πετρούπολη, όπως το Μαρίνσκι (πρ. Κίρωφ) και το Μιχαϊλόφσκι, τα οποία σπάνια περιοδεύουν έξω από τη Ρωσία, επομένως πολύ λίγοι λάτρεις του μπαλέτου ανά τον κόσμο μπορούν να δουν τα περίφημα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης.

Το Φεστιβάλ Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε το 2009 για να διαδώσει τις παραδόσεις και το απαράμιλλο πνεύμα του μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης μέσα από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες περιοδείες. Το Μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης έρχεται στην Θεσσαλονίκη με μία ομάδα εξαιρετικών χορευτών των μεγάλων θεάτρων της Αγίας Πετρούπολης, την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Ντμίτρι Ρουντατσένκο και σε σκηνοθεσία του Ντμίτρι Κότκο. Στο ρόλο της πριγκίπισσας Aurora (Αυγή) το μεγάλο αστέρι του Θεάτρου Μιχαϊλόφσκι, Έλενα Κοτσιούμπιρα.

Η κομψότητα, η χάρη και η ευχάριστη ελαφρότητα είναι αυτό που κάνει το Μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης διαφορετικό. Η αυστηρή κλασική κομψότητα σε μια φρέσκια ανανέωση για τις ανάγκες του εικοστού πρώτου αιώνα. Μια τέλεια χορευτική παράσταση σε συνδυασμό με ένα πραγματικά «βασιλικό» μεγαλείο κοστουμιών και σκηνικών από τον παγκοσμίου φήμης σκηνογράφο και ο σχεδιαστή κοστουμιών, Βιτσάσεφ Οκούνεβ (Θέατρο Μπολσόι, Θέατρο Μαρίνσκι, Σκάλα του Μιλάνου).

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Φεστιβάλ Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης έχει ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ισλανδία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Κροατία και η Σλοβακία.

Άριστοι σολίστες και χορευτές, θαυμάσιος σκηνικός σχεδιασμός και κοστούμια, σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι, είναι αυτό που ξεχωρίζει στο Μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης. Ένας μοναδικός κλασσικός συνδυασμός για τους λάτρεις του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Neworld w/ Argy & Artbat

Μουσική 27.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου – Θέατρο Πέτρας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ανώνυμες Φωνές»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του έργου «Ανώνυμες Φωνές», μιας συμμετοχικής ψηφιακής εγκατάστασης που λειτουργεί ως ζωντανό αρχείο συλλογικής εμπειρίας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την performance «heteroEXιλέωcis»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το δεύτερο και τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, αηδόνια και καρακάξες της αθηναϊκής ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνής ενώνουν δυνάμεις και αδυναμίες σε μια βραδιά εξιλέωσης του queer νταλκά

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Diversidad»

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στο ετήσιο αφιέρωμα «Diversidad», το οποίο αποτελεί το τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με LGBTQI+ θεματολογία

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει τη διαδραστική performance «Hymen» στις 27/05 στο Ρομάντσο

LGBTQI+ 27.05.2026
Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στη διαδραστική performance-ντοκουμέντο «Hymen», που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου στο Ρομάντσο

Zagori Mountain Running 2026

Φεστιβάλ 27.05.2026
17, 18 & 19 Ιουλίου

Mahmut Orhan – Dino Mfu έρχονται στο Bolivar Beach Club

Μουσική 27.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR30/05

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Φεστιβάλ 25.05.2026
Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Φεστιβάλ 25.05.2026
Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 22.05.2026
Το The Meet Market επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ και συναντά το επετειακό Athens Jazz, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια παρουσίας!

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ 20.05.2026
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση