E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Slayer για τελευταία φορά στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας τους

Δημοσίευση 20/12/2018 | 19:16

Οι Slayer για τελευταία φορά στην Ελλάδα!
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 23/07/2019
ΙΟΥΛ 2019
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


12 Ιουλίου 1996. Το θρυλικό Rock of Gods φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ηγέτες του thrash metal. 13 Ιουλίου 2019. 23 χρόνια -και μία ημέρα- μετά, το πρώτο AthensRocks τους υποδέχεται και αυτήν τη φορά δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να τους δει στο final show τους!

Έπειτα από 37 χρόνια, το συγκρότημα που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της metal μουσικής, κρεμάει τις κιθάρες του.

Από τον περασμένο Μάιο, όταν και ξεκίνησε η τελευταία παγκόσμια περιοδεία τους, οι Slayer προκαλούν σε κάθε τους live πανικό, με sold out show όπου και αν εμφανίζονται! Από το Σακραμέντο στις Η.Π.Α. μέχρι το Τεοτιχουακάν στο Μεξικό και από το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία μέχρι τη Βιέννη στην Αυστρία, παντού, χιλιάδες fans φωνάζουν «Slaaaaayeeeeeeer» πιο δυνατά από ποτέ!

Η θρυλική μπάντα από την Καλιφόρνια δημιουργήθηκε το 1981 από τους Kerry King, Jeff Hanneman, Tom Araya και Dave Lombardo. Θεωρείται μία από τις τέσσερις σημαντικότερες του thrash metal, μαζί με τους Metallica, Megadeth και Anthrax.

To ντεμπούτο άλμπουμ των Slayer κυκλοφόρησε το 1983 με τίτλο «Show No Mercy» και κόστισε μόλις 400 δολάρια. Άγγιξε, ωστόσο, τις 60.000 πωλήσεις! Με τον ακραίο, καταιγιστικό και «δολοφονικό» ήχο τους, σε συνδυασμό με τους προκλητικούς στίχους τους για τη θρησκεία, τους serial killers, τον πόλεμο, τα βασανιστήρια και την τρομοκρατία -αρκετοί εκ των οποίων, μάλιστα, λογοκρίθηκαν και απαγορεύθηκαν- το συγκρότημα έκανε αμέσως αίσθηση!

Το «Reign in Blood», που κυκλοφόρησε το 1986, χαρακτηρίστηκε ως το πιο «σκληρό» άλμπουμ όλων των εποχών, απογειώνοντας τη φήμη της μπάντας σε ολόκληρο τον κόσμο. Δικαίως συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα heavy metal άλμπουμ ever.

Oι Slayer έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 12 studio άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το «Repentless» (2015) και δύο live άλμπουμ. Τέσσερις φορές, μάλιστα, έχουν προταθεί για βραβείο Grammy, κερδίζοντας τις δύο από αυτές: Το 2007 για το τραγούδι «Eyes of the Insane» και το 2008 για το τραγούδι «Final Six».

Τον Μάιο του 2013 ο Jeff Hanneman έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους απανταχού λάτρεις του συγκροτήματος και όχι μόνο... Το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του ανέλαβε να καλύψει ο Gary Holt.

Πριν, όμως, από περίπου έναν χρόνο, οι Slayer ανακοίνωσαν το τέλος με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παίζοντας την πιο επιθετική μουσική που θα μπορούσε να δημιουργηθεί, με σχεδόν 3.000 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας αμέτρητα βραβεία, κάνοντας εκατοντάδες εξώφυλλα και δυστυχώς βιώνοντας την απώλεια ενός εκ των ιδρυτικών μελών μας (του κιθαρίστα Jeff Hanneman), η εποχή των Slayer, ενός εκ των μεγαλύτερων thrash/metal/punk γκρουπ όλων των εποχών, φτάνει στο τέλος της».

Τότε, οι χιλιάδες θαυμαστές των Slayer στην Ελλάδα ευχήθηκαν το Farewell Tour τους να περιλαμβάνει μία στάση και στη χώρα μας, προκειμένου να τους απολαύσουν για μία τελευταία φορά live.

Η ευχή τους, λοιπόν, έγινε πραγματικότητα! Ελάτε να φωνάξουμε μαζί… Slaaaaayeeeeeeer! Για μία τελευταία φορά…στο πρώτο AthensRocks! Στο φεστιβάλ που έρχεται να αλλάξει τα καθιερωμένα και να γίνει θεσμός!

Η προπώληση θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Φεστιβάλ 18.06.2026
4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Μουσική 18.06.2026
Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Ο 12ος Πίθηκος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Παρουσιάζει ζωντανά το «Ζούγκλα»

Μουσική 18.06.2026
Ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής hip hop σκηνής ανεβαίνει στη σκηνή της Σταυρούπολης την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026.

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 17.06.2026
Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ‑ Τι να περιμένουμε τον Ιούνιο;

Μουσική 17.06.2026
Ο Πάνος Μουζουράκης εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 21:05, παρουσιάζοντας live και το νέο του single «Τι Ωραίο».

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

E-Daily 3.Left 15.06.2026
BOLIVAR BEACH BAR18/06

Οι Einstürzende Neubauten έρχονται στη Μονή Λαζαριστών

E-Daily 3.Left 15.06.2026
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/06