E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Θεσσαλονικιός dj που κρύβει μέσα του έναν συνθέτη

Nico Jess, o συνθέτης που ξεχωρίζει

Δημοσίευση 29/10/2018 | 12:06

Ο Θεσσαλονικιός dj που κρύβει μέσα του έναν συνθέτη

Το άλμπουμ του, Avium περιέχει κομμάτια μοντέρνας κλασικής μουσικής με μινιμαλ στοιχεία, σε συνδιασμό με ηλεκροακουστική σύνθεση. Οι ήχοι της φύσης και του αστικού τοπίου γίνονται ένα και το πιάνο προσπαθεί να αποδώσει με τον δικό του τρόπο το πέταγμα των πουλιών! 

Θα τον δεις να παίζει με τους δίσκους του σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, αλλά ο Nico Jess δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Nico, ή αλλιώς Νικόλας Κιόσης, πρόσφατα παρουσίασε την μουσική του στην παράσταση “Σκηνές που γίναν σπιτικά” των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη όπου και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 12 Ιουνίου. Είναι μόλις 26 ετών και η ζωή είναι μπροστά του, ντυμένη με νότες.

"Δε νομίζω ότι η έμπνευσή μου πηγάζει από κάτι το συγκεκριμένο. Προσωπικά εμπνέομαι από καθημερινά πράγματα. Μια βόλτα στην πόλη, μια ταινία που θα δω, από αγαπημένα μου πρόσωπα καθώς και από βιβλία - ποιήματα".

"Σίγουρα για έναν συνθέτη αλλά και γενικά για έναν νέο καλλιτέχνη δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει γνωστός. Γενικά θεωρώ πως αν η δουλειά ενός καλλιτέχνη αξίζει κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί. Το σημαντικό δεν είναι να γίνεις ευρέως γνωστός μιας και στο μέλλον όλοι θα είναι παγκοσμίως διάσημοι για δεκαπέντε λεπτά όπως είπε και ο Andy Warhol. Το σημαντικό είναι να γράφεις μουσική έχοντας στο μυαλό σου ότι κάποια στιγμή θα ακουστεί απ' όλον τον κόσμο. Έτσι πάντα το κάθε σου έργο θα είναι ξεχωριστό".

"Η εμπειρία που είχα από την παράσταση σκηνές που γίναν σπιτικά είναι από τις καλύτερες που έχω βιώσει. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με αξιόλογους ανθρώπους καθώς και με ταλαντούχα παιδιά. Επιπλέον, ήταν πολύ μεγάλη μου τιμή που ακούστηκαν τα έργα μου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης".

"Η προτεραιότητα μου είναι να έχω ένα μέλλον στην Ελλάδα αλλά θεωρώ πως το εξωτερικό είναι απαραίτητο σαν εμπειρία και ερεθίσματα για κάθε καλλιτέχνη".

Nico Jess

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η θριαμβευτική επιστροφή της Μαντόνα: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι Νο 1 σε όλο τον κόσμο»

E-Daily 3.Left Χτες
«Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο ευγνώμων και έκπληκτη είμαι από την απίστευτη υποδοχή που έλαβε το “Confessions on a Dance Floor”!!», έγραψε η Madonna

Η Suki Waterhouse κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Loveland» με 14 νέα τραγούδια

Μουσική Προχτές
Το τρίτο άλμπουμ της indie pop καλλιτέχνιδας συνοδεύεται από το music video του «Notting Hill», ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στη γειτονιά όπου μεγάλωσε.

Thievery Corporation: 30 χρόνια καριέρας γιορτάζουν live στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης

Μουσική Προχτές
Το διάσημο αμερικανικό ντουέτο εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουλίου 2026 με ένα «best of» live set τριών δεκαετιών.

Η εμφάνιση «έκπληξη» της Ριάνα σε συναυλία του Jay‑Z

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ράπερ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη Νέα Υόρκη με ένα αξέχαστο live που κράτησε σχεδόν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της μουσικής.

Ποιος ήταν ο Σαμ Νιλ και ποια η πιο εμβληματική στιγμή της καριέρας του;

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο ηθοποιός από τη Βόρεια Ιρλανδία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση μέσα από έξι δεκαετίες αξέχαστων ερμηνειών.

Η ατάκα στο «The Shawshank Redemption» που μπέρδεψε πολύ κόσμο

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Όχι για τον λόγο που φαντάζεστε

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Μουσική 09.07.2026
Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Μουσική 09.07.2026
Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.