ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
E-Agenda

To Offside Festival‑Book Edition έρχεται στην Αθήνα!

Στα πλαίσια της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων

Δημοσίευση 11/6/2018 | 12:00

To Offside Festival‑Book Edition έρχεται στην Αθήνα!
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 16/6/2018 έως 17/6/2018
ΙΟΥΝ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930


Το Offside Festival-Book Edition συνδιοργανώνεται με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ί-δρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η μπάλα, η ενδεκάδα, ο πάγκος, ο προπονητής, οι διαιτητές, το τέρμα, τα αποδυτή-ρια, η κερκίδα, τα χρώματα της φανέλας, τα συνθήματα. Αρκούν αυτά για να περι-γράψουν τι είναι "ποδόσφαιρο"; Μάλλον όχι. Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να δη-μιουργεί "οικογένειες" και ορκισμένους αντιπάλους, να συγκινεί, να μαγεύει, να πα-θιάζει.

Έχει τη δύναμη να καθηλώνει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και να γεννά ιστορίες που όσοι τις παρακολούθησαν, τις αφηγούνται για χρόνια. Το ποδό-σφαιρο μπορεί να είναι το πιο ομαδικό αλλά ταυτόχρονα το πιο "προσωπικό" ανάμε-σα στα αθλήματα.

Οι ιστορίες του OFFSIDE Festival καταγράφουν όλα τα παραπάνω. Η κινηματογραφι-κή κάμερα κατεβαίνει από την κερκίδα, μπαίνει στα αποδυτήρια, αποτυπώνει με τον πιο ειλικρινή τρόπο τις ιστορίες που έχει να αφηγηθεί ο βασιλιάς των σπορ! Παίκτες που μάγεψαν οπαδούς και αντιπάλους, προπονητές που καθόρισαν την ιστορία συλ-λόγων, φίλαθλοι και αθλητικογράφοι, στέκονται μπροστά στην κάμερα και θυμούνται ένδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες, μιλούν για συμπαίκτες και αντιπάλους, διοργα-νώσεις γεμάτες λάμψη και άγνωστα γεγονότα.

Το OFFSIDE Festival, έχοντας παρουσιάσει δύο επιτυχημένες εκδόσεις στη Θεσσα-λονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα, ταυτόχρονα με την έναρξη της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης: του Πα-γκοσμίου Κυπέλλου και μέσα στη χρονιά που η Αθήνα γιορτάζει τον τίτλο της ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» η Parenthesis παρουσιάζει το διάλογο μεταξύ λο-γοτεχνίας, ντοκιμαντέρ και ποδοσφαίρου αναζητώντας αυτό που κάνει το ποδόσφαι-ρο το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη, κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.

Για τρείς ημέρες, από τις 16 μέχρι και τις 17 Ιουνίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Α-θηναίων υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ ποδοσφαιρικού ντοκιμαντέρ και το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη ιστορίες για μεγάλους παίκτες και σπουδαίες ομάδες αλλά να έρθει σε επαφή και με το μεγα-λείο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.

Το πρόγραμμα του OFFSIDE Festival Book Edition, θα περιλαμβάνει προβολές ντοκι-μαντέρ και μία σειρά από παράλληλες δράσεις που θα προσεγγίσουν το διάλογο με-ταξύ ποδοσφαιρικών ντοκιμαντέρ και λογοτεχνικών βιβλίων καθώς και τις ποικίλες προεκτάσεις που έχει το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Πα-ρουσιάσεις βιβλίων και ανοιχτών συζητήσεων θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να γνωρίσει και να συνομιλήσει τόσο με τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με το ποδόσφαιρό και την ποδοσφαιρική κουλτούρα όσο και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που περιγράφονται είτε στο χαρτί είτε στη μεγάλη οθόνη.

Το OFF-SIDE Festival δεν είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ.
Είναι ιστορίες για θριάμβους.
Είναι ιστορίες για ομάδες που έγιναν τρόπος ζωής.
Είναι ιστορίες για μορφές που άφησαν εποχή.
Είναι ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος.
Είναι ιστορίες για το ποδόσφαιρο.

OFFSIDE Festival 2017 | spot from Offside Festival Greece on Vimeo.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλί-ου»του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λά-τση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυ-μα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρι-κτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθε-ρές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Πληροφορίες

www.offsidefestival.gr
Facebook.com/offsidefestivalgr
Facebook event: https://www.facebook.com/events/175134219818651/

16-17 Ιουνίου 2018
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
ΑΠΟΘΗΚΗ & ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Primer Music Festival 2022 ‑ TIESTO

Πριν 11 εβδομάδες
ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΦΑΛΗΡΟ09/07
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.