E-Daily

Μπαρ έβαλε αντικλεπτικό στα ποτήρια μπίρας γιατί του τα κλέβουν!

Άλλο πάλι και τούτο



Δημοσίευση 22/3/2018 | 13:47

Το Beer Wall, είναι ένα από τα πιο γνωστά μπαρ στην Μπριζ του Βελγίου, το οποίο αναγκάστηκε να βάλει αντικλεπτικά στα... ποτήρια της μπίρας, καθώς και ανιχνευτές στην είσοδο του, επειδή οι πελάτες τα κλέβουν!

Κάθε μπίρα που πωλείται εκεί, σερβίρεται στο δικό της ξεχωριστά σχεδιασμένο ποτήρι, κάτι που προφανώς είναι τόσο ενδιαφέρον, που κάνει τους επισκέπτες του μπαρ, να τα παίρνουν μαζί τους για σουβενίρ. Αυτό ισχύει κυρίως για τους τουρίστες, οι οποίοι χωρίς καμιά ντροπή αγνοούν τους κανονισμούς που γράφονται σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες πάνω τα ποτήρια και οι οποίοι αναφέρουν ότι αυτά δεν είναι δωρεάν και ότι αν κάποιος θέλει να τα αποκτήσει, δεν έχει παρά να πάει και να τα αγοράσει από το μαγαζί με τα δώρα, δίπλα.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του εν λόγω μπαρ, κάθε χρόνο χάνουν περίπου 4.000 ποτήρια, τα οποία κλέβουν οι τουρίστες, χωρίς ιδιαίτερους ενδοιασμούς. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά, στα ξενοδοχεία οι επισκέπτες κλέβουν τις πετσέτες, ενώ στα μπαρ τα ποτήρια.

Βλέποντας όμως τα έσοδα του να επηρεάζονται, το Beer Wall, αποφάσισε να εγκαταστήσει αντικλεπτικό συναγερμό αξίας 5.000 δολαρίων και να βάλει τέλος στην κακή συνήθεια του κόσμου. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, ευελπιστεί ότι η ντροπή που θα νιώθει εκείνος που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω, θα βάλει ένα τέλος στο κλέψιμο, χωρίς φυσικά να αναφέρουμε και τις κυρώσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει.

Όσο για το ποια είναι τα αγαπημένα ποτήρια των κλεφτών, πρόκειται για εκείνα της μπίρας Brugse Zot, η οποία είναι η μόνη που παρασκευάζεται στην Μπριζ και έχει ιστορική αξία. Κάθε χρόνο, το μαγαζί κάνει παραγγελία 400 νέων ποτηριών της, λόγω ελλείψεων.

Οι υπεύθυνοι πάντως, ελπίζουν ότι με το νέο σύστημα ασφαλείας οι κλοπές θα μειωθούν, χωρίς βέβαια να είναι σίγουροι για το πόσο εύκολα θα μπορεί κάποιος να αφαιρέσει το αντικλεπτικό από τα ποτήρια.