LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι πασίγνωστοι... άγνωστοι του ελληνικού κινηματογράφου

Ηθοποιοί που δεν πρωταγωνίστησαν αλλά κατάφεραν να μείνουν αξιομνημόνευτοι

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/4/2017 | 00:13

Οι πασίγνωστοι... άγνωστοι του ελληνικού κινηματογράφου

Οι παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ακόμα και σήμερα καταφέρνουν να διασκεδάζουν το κοινό, χωρίς να είναι βαρετές στην επανάληψη τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι την εποχή τους υπήρξαν κάποιοι από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που πέρασαν από την ιστορία της υποκριτικής.

Πέραν όμως από τους πρωταγωνιστές, εξίσου εξαιρετικοί ήταν και ηθοποιοί που λάμβαναν δεύτερους ρόλους και οι οποίοι μπορεί να μην έστρεψαν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, όμως η συμβολή τους στις ταινίες ήταν ανεκτίμητη και οι ατάκες τους αναπαράγονται ακόμα και σήμερα από τον κόσμο που έχει δει τις ταινίες που συμμετείχαν.

Διαβάστε για μερικούς από αυτούς παρακάτω:

1. Γιώργος Βελέντζας: Ο πιο χαρακτηριστικός του ρόλος ήταν στην ταινία "Από που πάνε για τη χαβούζα", αλλά και στον "Τσαρλατάνο", με πρωταγωνιστή το Θανάση Βέγγο. Μάλιστα, ο ίδιος είχε το ρόλο του πατέρα της Ματίνας στο γνωστό σήριαλ "Κωνσταντίνου και Ελένης".

2. Μάκης Δεμίρης: Είχε συμμετάσχει σε περίπου 80 ταινίες, δυστυχώς όμως έχασε τη ζωή του σε ηλικία 60 ετών το 1999, εξαιτίας του καρκίνου που είχε στο φάρυγγα.

3. Χρήστος Ευθυμίου: Από δικηγόρος, ηθοποιός! Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Βασιλικού Θεάτρου και σίγουρα θα τον θυμάστε από τους ρόλους του στις ταινίες "Ο γυναικάς" και "'Ένας βλάκας και μισός".

4. Νίκος Φέρμας: Συνήθως είχε το ρόλο του μάγκα και του ντόμπρου και συμμετείχε σε πολλές ταινίες σε δεύτερους ρόλους τις δεκαετίες του 1950-1960.

5. Δημήτρης Νικολαΐδης: Εκτός από ελληνικές ταινίες, έπαιξε και σε διεθνείς παραγωγές όπως το "Αμέρικα Αμέρικα" και σκηνοθέτησε την ταινία " Η γυναίκα μου τρελάθηκε", ενώ μαζί με το φίλο του Κώστα Πρετεντέρη, έκαναν την πετυχημένη σειρά στο ραδιόφωνο «Ο Θυρωρός».

6. Κώστας Παπαχρήστος: Ως επί το πλείστον έπαιζε τον αστυνομικό ή το στρατιωτικό, ενώ έραβε μόνος του τα κουστούμια των ρόλων του.

7. Γιώργος Γαβριηλίδης: Έπαιξε σε πολλές ταινίες στον ελληνικό κινηματογράφο και αργότερα εμφανίστηκε και στην τηλεόραση.

8. Πέτρος Λοχαϊτης: Αγαπημένος φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, θα τον έχετε προσέξει σίγουρα σε κάποιες από τις ταινίες της όπως οι «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το πιο λαμπρό αστέρι» και «Η αρχόντισσα και ο αλήτης».