E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

60% κάτω οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων μέσα σε 5 χρόνια!

ποια είναι η κατάταξη τους και πόσα φύλλα πουλάνε;

Δημοσίευση 19/2/2017 | 00:16

60% κάτω οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων μέσα σε 5 χρόνια!

Η κρίση που έχει πλήξει όλη την κοινωνία έχει προφανώς αγγίξει και τις εφημερίδες, οι οποίες έχουν δει την κυκλοφορία τους να μειώνεται κατά 60% μέσα σε 5 χρόνια!

Οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων προ κρίσης είχαν φτάσει να είναι μέχρι και 1 εκατομμύριο φύλλα με το παιχνίδι των προσφορών προς τους αναγνώστες να έχει πάρει φωτιά! Οι αναγνώστες μάλιστα τότε έφταναν στο σημείο να πηγαίνουν στο περίπτερο και να φεύγουν με 3 εφημερίδες υπό μάλης και μία ντουζίνα δώρα… τα οποία συνήθως ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν. Βιβλία, CDs, DVDs και δωροεπιταγές να είναι το κύριο μενού.

Οι καιροί άλλαξαν, το διαθέσιμο εισόδημα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό, το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο από σχεδόν όλους και… φυσικά η αξιοπιστία των εφημερίδων έπεσε στα τάρταρα! Τον Φεβρουάριο του 2012 οι πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων κυμαίνονταν στις 750.000 φύλλα με το Πρώτο Θέμα να είναι στην κορυφή και το Έθνος με τη Καθημερινή να ακολουθούν.  5 χρόνια αργότερα οι πωλήσεις των κυριακάτικων κυμαίνονται στις 320.000 φύλλα με την πρώτη θέση να μην αλλάζει αλλά την Καθημερινή στη δεύτερη θέση (η κυκλοφορία της μετριέται ξεχωριστά και φτάνει τα 62.000 φύλλα μαζί με τις συνδρομές) να ακολουθεί και το Έθνος να έρχεται στην τρίτη θέση.

Η κρίση στον ΔΟΛ φέρνει το Βήμα εκτός παιχνιδιού με το Έθνος και την Εφημερίδα των Συντακτών να ωφελούνται περισσότερο που «φιλοξένησαν» του ορφανούς αναγνώστες του Βήματος. Κατά τα λοιπά το Documento του Βαξεβάνη έχει «κάτσει» στα 20.000 φύλλα και να φλερτάρει με τη βιωσιμότητα, ενώ η Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ πουλάει μόνο 3.000 φύλλα και είναι να απορεί κανείς με την πηγή της χρηματοδότησης της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αννα Βίσση – Νίκος Καρβέλας: «Μαζί σου πάντα στα πάντα» έγραψε η τραγουδίστρια για τα γενέθλια του δημιουργού

Tabloid 08.09.2025
«Μεγαλώνεις """"μεγαλώνοντας""""» έγραψε μεταξύ άλλων η Αννα Βίσση για τα γενέθλια του Νίκου Καρβέλα

VMAS: Όλες οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Tabloid 08.09.2025
Η βραδιά των MTV Video Music Awards 2025 έφερε μαζί δυνατές εμφανίσεις, συγκινήσεις και ανατροπές.

Ιωάννα Μαλέσκου – Κωνσταντίνος Δανιάς: Βάφτισαν την κόρη τους

Tabloid 08.09.2025
Η μικρή, που είναι δυόμιση ετών, πήρε το όνομα Μαρίλια σε ένα μυστήριο που πραγματοποιήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Σάλος σε αγώνα μπέιζμπολ: Γυναίκα μετά από διαμάχη πήρε την μπάλα που είχε πιάσει πατέρας για τον γιό του

Παράξενα 08.09.2025
Η αγνώστων στοιχείων γυναίκα αποδοκιμάστηκε έντονα και έγινε viral

Kate Middleton: Φοράει περούκα ή όχι; Αλήθεια τώρα;

Tabloid 08.09.2025
Kate Middleton: Η επιστροφή με ξανθά μαλλιά και το απόλυτο power move

Έβγαλε 82 εκατ. από το OnlyFans, αλλά προσεύχεται να παραμείνει καλή Χριστιανή

Tabloid 08.09.2025
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι «σοκαριστικό»

Πέγκυ Ζήνα: «Όταν έμεινα έγκυος ο Δημήτρης Μητροπάνος το ανακοίνωσε μπροστά σε 3.000 άτομα»

Tabloid Χτες
«Η σπουδαιότερη συνεργασία της ζωής μου ήρθε τη στιγμή που ήθελα να κάνω ένα διάλειμμά»

Ηλίας Μπόγδανος: Έκανε πρόταση γάμου στην Εξαρχοπούλου ... σε γάμο άλλων – Έκλαιγε η Αλεξάνδρα

Tabloid Χτες
«Αλλους μαζευτήκαμε να παντρέψουμε σήμερα…και άλλος μας έκανε την έκπληξη» - Η αντίδραση των πεθερών του