E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι»

Όλα όσα έγιναν στη Βουλή

Δημοσίευση 15/1/2018 | 20:30

Πολυνομοσχέδιο: Πέρασε με 154 «ναι»

Σκληρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα στη Βουλή από τη Δευτέρα με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.00, ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8.00. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ΝΑΙ», στα οποία περιλαμβάνοντια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μεγαλοοικονομόυ. Το άρθρο για τις απεργίες υπερψήφισε -πλην της κ. Μεγαλοοικονόμου- και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Υπενθυμίζεται ότι είναι δεύτερη που η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μεγαλοοικονόμου ψηφίζει κυβερνητικές ρυθμίσεις, η πρώτη ήταν όταν υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι στη συζήτηση στη Βουλή, απών ήταν ο κυβερνητικός συνεταίρος Πάνος Καμμένος, στον απόηχο και όσων έγιναν με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρι.

Κατά τη διάρκεια της συτζήτησης, ο πρωθυποργός υποστήριξε πως η χώρα βρίσκεται στο τέλος ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου, σημειώνοντας ότι τελειώνουν τα μνημόνια. Υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η υποστήριξη της ρύθμισης για τις απεργίες και οι αιχμές προς το ΚΚΕ για... χιλιαστική λογική και αναμονή της... Δευτέρας Παρουσίας. Από τη μεριά του ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε εφ'όλης της ύλης, μιλώντας για κυβέρνηση-οπερέτα και μεγάλα ψέματα του πρωθυπουργού, ενώ σκληρή ήταν και η απάντηση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Αλέξη Τσίπρα. «Μόνος σας είπατε ότι λερώνετε τα χέρια σας για να μείνετε στην εξουσία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Τσίπρας: Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στο ΚΚΕ χωρίς να το κατονομάζει, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να περιμένει... Δευτέρα Παρουσία σαν τους χιλιαστές.

Θα κριθούμε από την ιστορία ανέφερε ο κ. Τσίπρας που επισήμανε ότι σήμερα γίνεται ορατό ότι το ερχόμενο καλοκαίρι η χώρα αφήνει πίσω της τη δυσκολότερη και πολλαπλώς επιζήμια περίοδο που έζησε η Ελλάδα από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια και θα διαρκούσε περισσότερο αν ο λαός δεν είχε στείλει στην αντιπολίτευση τα κόμματα που ευθύνονται για την κρίση. «Από την ώρα που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αντιπολιτεύονται έχοντας ανοικτό το κουτί της Πανδώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προέβλεπε πως δεν θα κλείσουν οι αξιολογήσεις ότι θα έρθει ο κόφτης, ότι η χώρα όδευε προς τα βράχια, κλπ. Προβλέπατε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια. Κάθε Πρωτοχρονιά λέτε ότι είναι εκλογική χρονιά. Δεν ξέρω αν έχετε προσλάβει ως σύμβουλο χειρομάντη ή μέντιουμ αλλά σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε. Καιρός να αποδεχθείτε την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα. Εχοντας στο τιμόνι αυτούς που εσείς προεξοφλούσατε ότι θα την οδηγήσουν στα βράχια. Οτι και να λέτε η χώρα ανακάμπτει η οικονομίας της σημειώνει ρυθμούς ανάπτυξης που εσείς δεν είχατε δει στα χρόνια που κυβερνούσατε.

Η ανεργία έχει μειωθεί και καταγράφεται ρεκόρ δεκατίας στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, η απόδοση των ομολόγων έχουν πέσει σε επίπεδο του 2016. Και αυτή η θετική προοπτική αναμένουμε να επιβεβαιωθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος μας μετά την αξιολόγηση να μπούμε στη συζήτηση για τα συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραδόθηκε ο «Shark», ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Ελλάδα 10.05.2024
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας από τους υπόπτους στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του Γεωργιανού

Ελλάδα 10.05.2024
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως προσωρινός κάτοικος Πιερίας και ο δεύτερος διαμένει στη Θεσσαλονίκη

Το ελληνικό νησί που δεν έχει καθόλου φίδια

Ελλάδα 10.05.2024
Μία άγνωστη πληροφορία για ένα νησί μας που υμνούν και στο εξωτερικό

Εκτέλεση στο Βύρωνα: «Τον έφαγαν, τον έφαγαν» φώναζε η 37χρονη σύζυγος του θύματος

Ελλάδα 10.05.2024
Η δολοφονία του 32χρονου απασχόλησε τα αλβανικά ΜΜΕ

Τι κοινό έχουν ο Ελ Κααμπί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

Αθλητικά Νέα 10.05.2024
Ιστορία έγραψε ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης

Εκτέλεση στον Βύρωνα: Από το 2021 έψαχνε τον 32χρονο η αλβανική μαφία

Ελλάδα 10.05.2024
Ο 32χρονος, που ήταν γνωστός στις Αρχές της Αλβανίας και είχε σχέσεις με την αλβανική μαφία, δολοφονήθηκε μπροστά στη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του

Η ανάρτηση «γροθιά» στο στομάχι από TikToker: «Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»

Κόσμος 10.05.2024
Η Κίμπερλι Νιξ από τον Καναδά πάλεψε τρία χρόνια με το μεταστατικό σάρκωμα

Καθηγητής είχε βάλει κρυφή κάμερα στο παπούτσι του και έγραφε τα εσώρουχα γυναικών με φούστα

Κόσμος 10.05.2024
Ο 40χρονος πανεπιστημιακός συνελήφθη και απολύθηκε

Μήνυμα Νετανιάχου στις ΗΠΑ «Αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε με τα νύχια»

Κόσμος 10.05.2024
Ο Νετανιάχου διεμήνυσε ότι το Ισραήλ μπορεί να «σταθεί μόνο του» εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις αποστολές όπλων και οτι αν χρειαστεί «θα παλέψουν με τα νύχια»

Θρυλική πρόκριση: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με 2‑0 επί της Αστον Βίλα

Αθλητικά Νέα 10.05.2024
Νίκησε ξανά, με 2-0 αυτή τη φορά, την Αστον Βίλα

«Γάζωσαν» ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο στον Βύρωνα – Ενας νεκρός και μία τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Κατά τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ζευγαριού που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο