E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω», έλεγε ο Αλβανός δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου στις γυναίκες που βίασε

Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων

Δημοσίευση 6/11/2017 | 08:33

«Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω», έλεγε ο Αλβανός δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου στις γυναίκες που βίασε

Ήταν Ιανουάριος του 2007, οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν οκτώ ακριβώς και ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προσέγγιζε το πρώτο θύμα του.

Μία 18χρονη τότε κοπέλα θα ζούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του 32χρονου Αλβανού που δολοφόνησε στις 12 Οκτωβρίου 2017 τον άτυχο ποινικολόγο μέσα στο δικηγορικό του γραφείου επί της οδού Ασκληπιού 154.
Ο Μikela Brahimas, μαζί με τους συνεργούς του, προσεγγίζει το σταθμευμένο μαύρο τζιπ, στο οποίο επέβαινε η άτυχη κοπέλα με τον σύντροφό της, στη Γλύφα Χαλκίδας.

Ζητά από το ζευγάρι χρήματα και στη συνέχεια αποβιβάζει, με τη βοήθεια των συνεργών του και ασκώντας βία, τον σύντροφο της 18χρονης τότε κοπέλας. Στη θέση του οδηγού επιβιβάζεται ο αδίστακτος Αλβανός. Βάζει μπροστά τη σβησμένη μηχανή του αυτοκινήτου, οδηγεί για λίγα λεπτά και παρκάρει το αυτοκίνητο σε άλλο σημείο.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: "θα σου δείξω πώς είναι". Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα. Σήκωσε το χέρι του, είπε: "σκάσε μωρή π…". Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Μου έλεγε: "κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν", ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα χρόνο αργότερα το θύμα του αδίστακτου Αλβανού που βιάστηκε εκείνο το βράδυ από τον ίδιο και τον συνεργό του.

Αυτή δεν ήταν όμως η τελευταία φορά που ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ικανοποιούσε τα βίαια ένστικτά του. Λίγους μήνες αργότερα στις 29 Νοεμβρίου 2007, δρα με παρόμοιο τρόπο.

Ήταν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 32χρονος, μαζί με τον συνεργό του, προσεγγίζουν ένα σταθμευμένο Mazda στο Άλσος Βεΐκου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα ζευγάρι.

Αφού σπάνε με μία πέτρα το τζάμι του συνοδηγού αποβιβάζουν με τη βία τον σύντροφο μιας 19χρονης τότε κοπέλας. Στη συνέχεια οι δύο άντρες μπαίνουν στο όχημα και κατευθύνονται μέσω της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας σε ερημική τοποθεσία.

Απειλώντας ότι θα της αφαιρέσει τη ζωή ο 32χρονος Αλβανός βιάζει τη νεαρή κοπέλα.

«'Η θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω, δε θα σε πάω ποτέ σπίτι ή θα κάνει αυτός που σου λέω ή τέλος», φέρεται να της είχε πει τότε ο αδίστακτος Αλβανός σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει το θύμα του.

Στη συνέχεια βάζει μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και κατευθύνεται στον σταθμό του ΟΣΕ στην Οινόη όπου αφήνει ελεύθερη την 19χρονη.

Βίασε δύο γυναίκες όμως βγήκε από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου

Ο 32χρονος Αλβανός, καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για ληστείες και για τις δύο υποθέσεις βιασμού.

Το 2015 έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του αποφυλακίζεται κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή φεύγει από την Ελλάδα και επιστρέφει πίσω στην Αλβανία, όμως δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο 32χρονος δολοφόνος, ξαναμπαίνει παράνομα στη χώρα και συνεχίζει τη δράση του.

Πέφτει και πάλι στα χέρια της αστυνομίας: συλλαμβάνεται για 12 κλοπές και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία. Σύμφωνα με τον τότε συνήγορό του Γιάννη Γλύκα, ο 32χρονος αθωώνεται για τις εννέα από αυτές αλλά καταδικάζεται σε φυλάκιση για τις υπόλοιπες τρεις.

Εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κασσάνδρας όμως παρά παρά το βεβαρημένο παρελθόν του, παίρνει ολιγοήμερη άδεια αλλά δεν επιστρέφει ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης.

Στις 12 Οκτωβρίου, μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται και οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά του, κλείνει το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον δολοφονεί.

«Σοκαρισμένος διαπίστωσα ότι ήταν εκείνος ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου μου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Προφανώς δεν συνεχίζω να είμαι δικηγόρος του παρότι μου ζητήθηκε και δεν πρόκειται να είμαι και στο μέλλον», τόνισε o δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις υποθέσεις του 32χρονου στο παρελθόν αλλά μετά τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου δεν επιθυμεί πλέον την υπεράσπισή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Όσλο

Κόσμος 19.12.2025
Απίστευτο περιστατικό στο Όσλο: δύο Έλληνες τουρίστες κινήθηκαν με πατίνια μέσα σε τούνελ, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Γαλλία: Μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας των πελατών της θα πρέπει να εφαρμόσει η Shein

Κόσμος 19.12.2025
Η Shein βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου αφού στο διαδικτυακό κατάστημά της διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν απαγορευμένα όπλα και ερωτικές κούκλες που έμοιαζαν με παιδιά

Θεσσαλονίκη: Αφησαν τα ανήλικα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή ‑ Συνελήφθησαν οι γονείς

Ελλάδα 19.12.2025
Πρόκειται για ένα παιδί 11 χρονών και ένα βρέφος λίγων μηνών

To «trend του Διαβόλου»: Νεκρή φοιτήτρια από το διαδικτυακό challenge του ChatGPT

Κόσμος 19.12.2025
Σύμφωνα με στοιχεία του Harris County Institute of Forensic Sciences, οι αρχές έκριναν τον θάνατό της ως αυτοκτονία, με αιτία «ασφυξία λόγω εκτόπισης οξυγόνου από ήλιο»

Βουλγαρία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς – Απαίτηση για δίκαιες εκλογές

Κόσμος 19.12.2025
Χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο