E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με 148 ψήφους πέρασε η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» σε όλα

Δημοσίευση 10/10/2017 | 13:45

Με 148 ψήφους πέρασε η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και το άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου από την ηλικία των 15 ετών με 148 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Θανάσης Θεοχαρόπουλος).

Συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους: Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κατσιαντώνης από τη ΝΔ και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» σε όλα. Η ΝΔ «όχι» σε όλα πλην της τροπολογίας για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης που την υπερψήφισε. Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο 3. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με πολλές απουσίες υπερψήφισε τα άρθρα, πλην του άρθρου 3 που δηλώνει «παρών». ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» σε όλα.

Σημειώνεται ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γ. Γενιά ψήφισε όχι στο άρθρο 3, που αποτελεί και τον κορμό του νομοσχεδίου, ενώ απουσίες με νόημα θεωρούνται εκείνες του Γ. Μιχελογιαννάκη και του Μ. Μπόλαρη. Οι δύο βουλευτές δεν απέστειλαν πρόθεση ψήφου, κάτι που έκανε ωστόσο ο Τάσος Κουράκης ο οποίος επίσης απουσίαζε.

Έτσι για να περάσει το άρθρο χρειάστηκαν οι 6 βουλευτές του Ποταμιού, ο Θ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος δεν ακολούθησε τη γραμμή της ΔΗΣΥ αλλά και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σε αντίθεση με τους συντρόφους του στους ΑΝΕΛ ψήφισε ναι.

Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και όσον αφορά την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία καταψηφίστηκε από την Ν. Κασσιμάτη αλλά και από τους Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και τον Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.

«Ναι» στο άρθρο 3 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΣΥ. Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3.

Σε ότι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ελήφθη η απόφαση η ΚΟ να δηλώσει «παρών» αν δεν ληφθούν υπόψιν από τον υπουργό Δικαιοσύνης οι προβλέψεις που έθεσε η παράταξη.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε δεκτή τη βασική από τις παρατηρήσεις, να υπάρξει έκδοση προεδρικού διατάγματος και όχι υπουργική απόφαση για τη σύσταση της διεπιστημονικής επιτροπής που θα εξετάσει τα αιτήματα των ανηλίκων. Παρ΄ όλα αυτά η ΔΗΣΥ κράτησε την αρχική της απόφαση και δήλωσε «παρών»

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν αρκετές απουσίες ωστόσο από τους βουλευτές που απουσιάζαν οι μοναδικοί που δεν διευκρίνισαν τι θα έπρατταν αν ήταν στην αίθουσα (δήλωση πρόθεσης) ήταν οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης,

Επιστολική ψήφο (λαμβάνεται υπόψιν) απέστειλαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος

Δήλωση πρόθεσης απέστειλαν οι Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Κεγκέρογλου (περιοδεία στην Κρήτη) Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (προφανώς βρίσκονται σε προεκλογική περιοδεία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα 15.09.2025
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»

Ιταλία: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή επίθεση από τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Αμυνας

Κόσμος 15.09.2025
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί» είπε ο Γκουίντο Κροζέτο

Βίντεο: Ζευγάρι βουτάει σε κανάλι της Βενετίας, τρώει πρόστιμο και του απαγορεύεται η είσοδος για 48 ώρες

Κόσμος 15.09.2025
Ο 35χρονος άνδρας και η 25χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, που ζουν στη Βρετανία, βούτηξαν στο κανάλι και τους εντόπισαν οι γονδολιέρηδες οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονη σε παραλία του Μαρμαρά

Ελλάδα 15.09.2025
Η σωτήρια επέμβαση της μητέρας

Καραλής από ατόφιο ασήμι! Στο δεύτερο «σκαλί» του κόσμου με άλμα στα 6 μέτρα

Αθλητικά Νέα 15.09.2025
Πρώτο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου

Τούρκοι μαφιόζοι έφτασαν με σκάφος στη Χιο για να παραλάβουν 12.500 κινητά αξίας 700.000 ευρώ – Πώς τους «ξεσκέπασε» η ΕΥΠ

Ελλάδα 15.09.2025
Θα τα μοίραζαν στα στελέχη της τουρκικής μαφίας - Οι αρχές συνέλαβαν τους δυο επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, ηλικίας 72 και 62 ετων

Ρόδος: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 28χρονη influencer με τη «ροζ κοκαΐνη»

Ελλάδα 15.09.2025
H 28χρονη ανέφερε πως κάνει χρήση κοκαΐνης καθώς περνά επεισόδια κατάθλιψης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύεται η περιουσία της πολιτεύτριας της ΝΔ με τη Ferrari

Πολιτική 15.09.2025
Η ανεξάρτητη αρχή, κατά πληροφορίες, δέσμευσε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Βιτόρια

Αθλητικά Νέα 15.09.2025
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Αγνοείται οσκαρικός Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Μπασέλ Αντρα μετά από εισβολή του ισραηλινού στρατού στο σπίτι του

Κόσμος 15.09.2025
Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την άγρια επίθεση Ισραηλινών εποίκων που ξυλοκόπησαν τον αδελφό και τον ξάδελφό του

Απορρίφθηκε για 14η φορά η αίτηση αποφυλάκισης του δολοφόνου του Τζον Λένον

Κόσμος 15.09.2025
Ο Λένον πυροβολήθηκε θανάσιμα τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 1980