E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με 148 ψήφους πέρασε η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» σε όλα

Δημοσίευση 10/10/2017 | 13:45

Με 148 ψήφους πέρασε η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και το άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου από την ηλικία των 15 ετών με 148 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Θανάσης Θεοχαρόπουλος).

Συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους: Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κατσιαντώνης από τη ΝΔ και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι ψήφισαν «ναι» σε όλα. Η ΝΔ «όχι» σε όλα πλην της τροπολογίας για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης που την υπερψήφισε. Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το άρθρο 3. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με πολλές απουσίες υπερψήφισε τα άρθρα, πλην του άρθρου 3 που δηλώνει «παρών». ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» σε όλα.

Σημειώνεται ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Γ. Γενιά ψήφισε όχι στο άρθρο 3, που αποτελεί και τον κορμό του νομοσχεδίου, ενώ απουσίες με νόημα θεωρούνται εκείνες του Γ. Μιχελογιαννάκη και του Μ. Μπόλαρη. Οι δύο βουλευτές δεν απέστειλαν πρόθεση ψήφου, κάτι που έκανε ωστόσο ο Τάσος Κουράκης ο οποίος επίσης απουσίαζε.

Έτσι για να περάσει το άρθρο χρειάστηκαν οι 6 βουλευτές του Ποταμιού, ο Θ. Θεοχαρόπουλος ο οποίος δεν ακολούθησε τη γραμμή της ΔΗΣΥ αλλά και ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σε αντίθεση με τους συντρόφους του στους ΑΝΕΛ ψήφισε ναι.

Διαφοροποιήσεις υπήρξαν και όσον αφορά την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία καταψηφίστηκε από την Ν. Κασσιμάτη αλλά και από τους Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και τον Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.

«Ναι» στο άρθρο 3 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΣΥ. Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3.

Σε ότι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ελήφθη η απόφαση η ΚΟ να δηλώσει «παρών» αν δεν ληφθούν υπόψιν από τον υπουργό Δικαιοσύνης οι προβλέψεις που έθεσε η παράταξη.

Ο Σταύρος Κοντονής έκανε δεκτή τη βασική από τις παρατηρήσεις, να υπάρξει έκδοση προεδρικού διατάγματος και όχι υπουργική απόφαση για τη σύσταση της διεπιστημονικής επιτροπής που θα εξετάσει τα αιτήματα των ανηλίκων. Παρ΄ όλα αυτά η ΔΗΣΥ κράτησε την αρχική της απόφαση και δήλωσε «παρών»

Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν αρκετές απουσίες ωστόσο από τους βουλευτές που απουσιάζαν οι μοναδικοί που δεν διευκρίνισαν τι θα έπρατταν αν ήταν στην αίθουσα (δήλωση πρόθεσης) ήταν οι Δημήτρης Κρεμαστινός, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, Μιχάλης Τζελέπης,

Επιστολική ψήφο (λαμβάνεται υπόψιν) απέστειλαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος

Δήλωση πρόθεσης απέστειλαν οι Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Κεγκέρογλου (περιοδεία στην Κρήτη) Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (προφανώς βρίσκονται σε προεκλογική περιοδεία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρέιντζερς ‑ Παναθηναϊκός 2‑0: Εχασε τα γκολ, έχασε το ματς, δύσκολη η πρόκριση!

Αθλητικά Νέα 23.07.2025
Ο Παναθηναϊκός έχασε τα... άχαστα

Ελλάδα ‑ Ουγγαρία: Με στόχο την κορυφή του κόσμου, 14 χρόνια μετά! – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Αθλητικά Νέα 23.07.2025
Τα «ατσάλινα» κορίτσια της Εθνικής Πόλο αντιμετωπίζουν την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του κόσμο, έπειτα από 14 χρόνια!

Γάζα: Δραματικές προειδοποιήσεις για μαζικό λιμό – Νεκρά 21 παιδιά από υποσιτισμό

Κόσμος 23.07.2025
Ανθρωπιστικές οργανώσεις καλούν να κηρυχτεί άμεσα κατάπαυση του πυρός, να ανοίξουν όλα τα σημεία διέλευσης και να επιτραπεί ελεύθερη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν αναίτια νεαρό μαύρο

Κόσμος 23.07.2025
«Βάλε το κινητό να γράφει, μείνε ψύχραιμος γιατί θα πεθάνεις»

Πρόστιμο 40.000 ευρώ από τον ΟΑΣΑ στην Κοινοπραξία Συγκοινωνιών Αττικής για τα περιστατικά ασφαλείας με λεωφορεία της

Ελλάδα 23.07.2025
Η ΟΣΜΕ κάνει λόγο για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας αλλά και του ΚΟΚ πανελλαδικά

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν αναίτια νεαρό μαύρο

Κόσμος Χτες
«Βάλε το κινητό να γράφει, μείνε ψύχραιμος γιατί θα πεθάνεις»

Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Όζι Όσμπορν σε ηλικία 76 ετών

Κόσμος Χτες
Απεβίωσε ο εμβληματικός frontman των Black Sabbath, λίγες εβδομάδες μετά το αποχαιρετιστήριο live στο Villa Park και μια ζωή που ισορροπούσε ανάμεσα στη δόξα, την αυτοκαταστροφή και την αγάπη του κοινού

Κρίσταλ Πάλας: Στα γραφεία της UEFA οι οπαδοί, έφεση στο CAS κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ

Αθλητικά Νέα Χτες
Εκνευρισμένοι οι οπαδοί της λονδρέζικης ομάδας

Καύσωνας: Heat alarm για το σύνολο της Ελλάδας και την Αττική

Καιρός Χτες
Πλησίασε τους 45 °C η μέγιστη θερμοκρασία

Συγκλονιστική ανάρτηση της συζύγου του Ζότα: Ένας μήνας από το δικό μας «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», έγραψε

Αθλητικά Νέα Χτες
Ράγισε καρδιές η Ρούτε Καρντόσο, η οποία ανέβασε φωτογραφία από το γάμο της με το Ντιόγκο Ζότα με αφορμή τον ένα μήνα της επετείου τους

Διαμελισμένα γατάκια σε δημόσιους χώρους, μήνυση κατά αγνώστου από τον Δήμο Ελληνικού‑Αργυρούπολης

Ελλάδα Χτες
Κάποιος που δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε, διαμέλισε δύο γατάκια, και σκόρπισε τα μέλη τους, καταγγέλλει ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος